Hjælp os med at blive bedre!

Vi vil gerne vide, hvad du mener om kulturspot.dk, så vi kan give dig en endnu bedre oplevelse.

Som tak deltager du i konkurrencen om 3 x 500 kroners Supergavekort. Vinderne får direkte besked den 1. oktober 2017.

Du bruger en meget gammel browser. For en bedre oplevelse anbefaler vi at du bruger en nyere browsere.

Viser 1-12 ud af 167 resultater
12
Aug
Se på kort

Kurs mod ukendt vækst

En tværfaglig konference om kompetenceudvikling mellem sport, erhverv og kultur.

En tværfaglig konference om kompetenceudvikling mellem sport, erhverv og kultur.
Konference om tværfaglig kompetenceudvikling mellem erhverv og kultur for erhvervsledere, elitesportsaktører og kulturaktører i Danmark. Konferencens formål er at inspirere erhvervslivet, elitesporten og kulturlivet til at klæde hinanden på til at skabe nye former for innovativ udvikling.

Ved at belyse temaet tværfaglig kompetenceudvikling fra forskellige vinkler, vil konferencen

undersøge, hvordan bliver vi bedre til - sammen - at sætte kurs mod ukendt udvikling og drage bedre nytte af kompetencer fra andre fagområder end vores egne.
klæde erhvervsledere, kulturaktører, elitesportsaktører på til at indgå i tværfaglige udviklingsforløb.
belyse, hvordan vi ved at træde ud i det ukendte, kan finde nyt vækstpotentiale og omsætte det til udvikling og vækst.
Med oplæg fra anerkendte inspiratorer og med konkrete eksempler på tværfaglige kompetenceudvikling, giver konferencen inspiration og erfaringsdeling fra kulturaktører, erhvervslivet, elitesportsverdenen, fremtidsforskning og fra projekter, der eksisterer midt i mellem.

OPLÆGSHOLDERE
Jazzmusiker Niels Lan Doky: IMPROVISATION hvordan benyttes jazzens grundelement - improvisationen - som udviklingsramme i erhvervslivet og i livet generelt?

Fremtidsforsker Anne Skare Nielsen: FREMTIDENS KOMPETENCEKRAV: hvordan og hvorfor ruster tværfaglige udviklingsprocesser os til at møde fremtidens kompetencekrav?

Oplev også: Frank Panduro, formand for Den Jyske Kunstfond, Troels Banggaard, mentaltræner, FC Midtjylland, Holstebro Dansekompani og Ensemble MidtVest. Konferencen er en del af udviklingsprojekt WIRED.
Information
PROGRAM

10.00: Morgenmad og registrering
11.00: Åbningstale
11.15: Tværfaglig kompetenceudvikling, WIRED, Anna Marie Houe, Team Teatret
11.35: Talentudvikling, kultur og satsning, Troels Banggaard, FC Midtjylland
12:15: Improvisation, Niels Lan Doky
13.15: Frokost & netværk
14.00: Optræden med Holstebro Dansekompani
14.10: Fremtidens kompetencekrav, Anne Skare Nielsen
15.15: Netværkskage & kaffe
15.30: Ukendt vækst: LIVE Improvisation med Niels Lan Doky og Ensemble MidtVest
16:00: Afrunding
16:15: Netværk og drink

Der tages forbehold for ændringer i programmet

Pris inkl. forplejning: 1870 kr.

Læs mere om arrangementet her:
https://projektwired.dk/project_courses/kurs-mod-ukendt-vaekst/

Læs mere
Læs mere
Nørre Vosborg Herregård
Vembvej 35, Vemb
Torsdag den 12. august 2021, kl. 10-16.15.
Link til arrangør
12
Aug
Se på kort

Tal dansk cafe på Biblioteket

Træn dit dansk ved at tale med en dansker. hver torsdag eftermiddag fra kl. 15-17. Tilmelding ikke nødvendig bare kom !!

Træn dit dansk ved at tale med en dansker. hver torsdag eftermiddag fra kl. 15-17. Tilmelding ikke nødvendig bare kom !!
Frivillige fra Ikast, vil gerne snakke og læse dansk med dig, hvis du har brug for det. Du bestemmer selv, hvor længe og hvornår du vil være der.

Få støtte til at træne dansk samtale, hjælp til at forstå breve m.v.

I samarbejde med Røde Kors integration Ikast

Læs mere
Læs mere
Ikast Bibliotek
Grønnegade 25, Ikast
Torsdag den 12. august 2021, kl. 15.
16
Aug
Se på kort

Økonomi- Erhvervsudvalgsmøde

Læs mere
Læs mere
Herning Kommune
Rådhuset, Torvet, Herning
Mandag den 16. august 2021, kl. 14.
18
Aug
Se på kort

Hvordan skal EU tackle fremtidens sundhedskriser?

Hvordan klarede EU-systemet COVID-pandemien? Hvad kan gøres bedre næste gang? Deltag i en borgerhøring om EU's fremtid, hvor vi tager din kritik og dine ideer med videre til de politiske magthavere. Oplæg og debat med Rasmus Nørlem Sørensen.

Hvordan klarede EU-systemet COVID-pandemien? Hvad kan gøres bedre næste gang? Deltag i en borgerhøring om EU's fremtid, hvor vi tager din kritik og dine ideer med videre til de politiske magthavere. Oplæg og debat med Rasmus Nørlem Sørensen.
Da coronaen ramte et komplet uforberedt Europa i februar 2020, ramte den... ja, hvem ramte den egentlig? EU? Medlemsstaterne? Eller de enkelte borgere?

Det var de enkelte borgere, der blev syge, de enkelte stater, der lukkede grænserne og måtte opgradere hospitaler og indføre restriktioner, men det blev EU-Kommissionsformand Ursula von der Leyen, der fik hovedansvaret for indkøb af vacciner, medicin og beskyttelsesudstyr. 450 millioner menneskers liv og helbred var afhængige af, om hun og hendes kolleger gjorde deres arbejde godt nok.

Nu halvandet år senere begynder konturerne af EU's sundhedsmæssige krisehåndtering at tegne sig. Meget gik godt. Endnu mere gik galt. Baseret på erfaringerne fra denne krise, hvordan bør EU's beredskab se ud før næste sundhedskrise? Hvad kan gøres bedre og hvad bør helt nytænkes - og hvordan?

Hvad mener du? Kom og debatter EU's fremtidige håndtering af sundhedskriser med Rasmus Nørlem Sørensen. Borgerhøringen er en del af Konferencen om Europas fremtid. Efter mødet lægger vi jeres forslag ind på EU's portal, så alle borgere kan se dem - også Kommissionsformand Ursula von der Leyen.

Rasmus Nørlem Sørensen er chefanalytiker og sekretariatsleder i DEO, kommenterer jævnligt blandt andet EU's sundhedskriseberedskab i medierne og er medforfatter på DEO's nylige udgivelse om EU i pandemiens første år.

Arrangementet er gratis, men tilmelding nødvendig. Tilmeld dig her.

Debatmødet arrangeres i samarbejde med Huset No. 7 i Herning og er støttet af Europa-Nævnet

Læs mere
Læs mere
Huset No7
Nørregade 7a, Herning
Onsdag den 18. august 2021, kl. 17-18.30.
Link til arrangør
18
Aug
Se på kort

Carmencita - en operafortælling

Kom og hør Søren Schellings forrygende operafortælling, der er inspireret af Bizets Carmen.

Kom og hør Søren Schellings forrygende operafortælling, der er inspireret af Bizets Carmen.
Da operaen 'Carmen' havde premiere i Paris i 1875, blev den en bragende fiasko. Men takket være komponisten Bizets geniale, iørefaldende musik og begavede behandling af forfatteren Mérimées kontroversielle roman om den erotiske sigøjnerkvinde Carmen, fandt den snart vej til toppen af operarepertoiret. Og der har den ligget siden.

Kom med til en unik kunstnerisk helhedsoplevelse, hvor musik, illustrationer og fortalte ord smelter sammen, når Søren Schelling fortæller sin operafortælling "Carmencita".Historien henter sit stof fra Bizets berømte opera, men følger sit eget spor. Det er et dramatisk kærlighedsdrama, en historie om begær, jalousi og afsavn, men også en historie om at finde sig til rette som menneske i en verden, hvor virkelighed og drømme ikke altid følges ad.

Operafortællingen er illustreret af den anerkendte kunstner Anne Marie Johansen og flettes sammen med Bizets berømte og elskede musik fra "Carmen". Forud for fortællingen giver Søren Schelling introduktion i form af et uformelt koncertforedrag med live operasang.

Gratis e-bog
Du kan læse meget mere om Søren Schellings operafortællinger, møde illustratoren, høre musikeksempler og oplæsning i den interaktive e-bog 'Operafortælling'. E-bogen kan fås gratis

Om operafortælleren
Søren Schelling er cand.mag. i litteratur, sprog, retorik og formidling fra Aarhus Universitet og tidligere klassisk sang-studerende ved Det Jyske Musikkonservatorium. Søren Schelling har siden sin barndom været grebet og inspireret af operaens magiske univers - et univers han har fastholdt, og som han søger at udbrede i sit professionelle liv som sanger, foredragsholder og operaformidler. Gennem de seneste 6 år har han arbejdet med operafortællinger, både i litterær form og som live fortællinger flettet sammen med billeder og musik. Hermed søger Søren Schelling ikke bare at give nyt blod til operaformidlingen, men samtidig at tilføre den en original kunstnerisk dimension.

Det er gratis at deltage, men tilmelding er nødvendig her >>

Aftenen med Operafortælling er Herning Bibliotekernes bidrag til Herning Opera Festival, som finder sted i weekenden d. 27.-29. august. Læs mere her: https://herningoperafestival.dk/

Læs mere
Læs mere
Herning Bibliotekerne
Østergade 8, Herning
Onsdag den 18. august 2021, kl. 18.30.
Link til arrangør
18
Aug
Se på kort

Møde i Børne- og Familieudvalget

Læs mere
Læs mere
Herning Kommune
Rådhuset, Torvet, Herning
Onsdag den 18. august 2021, kl. 8.15.
Link til arrangør
24
Aug
Se på kort

Byrådsmøde

Læs mere
Læs mere
Herning Kommune
Rådhuset, Torvet, Herning
Tirsdag den 24. august 2021, kl. 17.
Link til arrangør
24
Aug
Se på kort

25 år med internet i Herning

Kattevideoer og kildekritik - kan vi kende forskel?

Kattevideoer og kildekritik - kan vi kende forskel?
I august 2021 er det 25 år siden, at biblioteket gjorde internettet offentligt tilgængeligt i Herning Kommune. 6 pc'er blev stillet til rådighed for borgerne og her kunne de surfe på World Wide Web med den svimlende hastighed af 64 KB!. 25 år er gået og det markerer biblioteket ved at invitere filosof Mads Vestergaard til på humoristisk vis at fortælle om, hvad internettet har gjort ved os.

Aldrig før har så meget information være så let tilgængelig for så mange mennesker. Som resultat af internettet kan vi i dag lynhurtigt tilgå uhyre mængder af alt fra underholdning, nyhedsstof og politik til viden og videnskabelig forskning. Men betyder al den information og viden - al den oplysning - at vi er blevet mere oplyste? Det lader det ikke til. Eksempelvis trives digital misinformation, fake news, videnskabsskepsis, konspirationsteorier, ekstremisme og politisk propaganda godt online og spredes hastigere og bredere end afbalanceret journalistik og videnskabelig viden. Dét er der ikke meget oplysning i.
Men hvorfor er det sådan? Og hvorfor er det vi misinformeres, manipuleres og bliver mobilafhængige? Der er god grund til, at tryllekunstnere ikke fortæller om deres tricks - så falder vi nemlig ikke helt så let for dem. Denne aften vil Mads Vestergaard derfor også fortælle om de tricks som tryllekunstnerne fra tech-branchen i Silicon Valley bruger.

Foredraget bygger på Mads Vestergaards bøger "Fake News - når virkeligheden taber" og "Digital totalitarisme", som kan lånes på biblioteket.

Det er gratis at deltage, men tilmelding er nødvendig her >>

I ugerne 33-34 markerer biblioteket 25-års jubilæet og vi har derfor været i scrapbøgerne for at finde artikler om dengang internettet blev tilgængeligt på biblioteket. Det er der kommet en lille udstilling ud af og i den kan du også prøve at klikke dig ind på hjemmesider, som de så ud for 25 år siden

Læs mere
Læs mere
Herning Bibliotekerne
Østergade 8, Herning
Tirsdag den 24. august 2021, kl. 19.
25
Aug
Se på kort

Foredrag med Hella Joof - Mit liv som hun

Arrangementet er flyttet fra 22. april 25. august 2021. Evt. refundering senest 11. februar 2021. Foredrag med Hella Joof - Mit liv som hun. Kom oplev Hella Joof?s sprudlende foredrag om hendes liv som hun.

Arrangementet er flyttet fra 22. april 25. august 2021. Evt. refundering senest 11. februar 2021. Foredrag med Hella Joof - Mit liv som hun. Kom oplev Hella Joof?s sprudlende foredrag om hendes liv som hun.
Et foredrag om glæde sorg. Mænd kvinder
Barndom, ungdom voksendom. Moderskab datterskab
Stille storm
Lys mørke. Drømme. Nederlag. Om at ride falde af hesten, at komme op på hesten igen. Om at sadle om. Om at flytte på landet
Om succes fiasko

Ses vi?

MOD TIL arrangerer foredrag med ildsjæle danskere som har haft MODET til at forfølge at realisere deres drøm.

Følg os på FB:

Bemærk: Begrænset antal billetter. Det er ikke muligt at medbringe egne drikkevarer eller mad.. Kom i god tid - dørene åbner kl. 18.30

Læs mere
Læs mere
KulturCenter Skive
Skyttevej 12, Skive
Onsdag den 25. august 2021, kl. 19.
Link til arrangør
26
Aug
Se på kort

Hella Joof

Læs mere
Læs mere
Musikteatret Holstebro
Musikteatret, Den Røde Plads 16, Holstebro
Torsdag den 26. august 2021, kl. 19.
26
Aug
Se på kort

Mød forfatteren fra Ikast: Alen Causevic

Alen fortæller om arbejdet med at skrive sin debutroman Det egentlige liv i livet og læser uddrag.

Alen fortæller om arbejdet med at skrive sin debutroman Det egentlige liv i livet og læser uddrag.
Bogen Det egentlige liv i livet skildrer en families tilværelse på et dansk asylcenter og er inspireret af Alens egen barndom som flygtning. Der bliver mulighed for spørgsmål. Bogen kan endnu ikke lånes.

Arrangementet gennemføres under de til enhver tid gældende coronarestriktioner

Læs mere
Læs mere
Ikast Bibliotek
Grønnegade 25, Ikast
Torsdag den 26. august 2021, kl. 19.
01
Sep
Se på kort

Litteratursalon: Sylvia Plath

Kom og vær med.

Kom og vær med.
Lene Bjørn fortæller om og læser fra forfatterens værker

Læs mere
Læs mere
Ikast Bibliotek
Grønnegade 25, Ikast
Onsdag den 1. september 2021, kl. 16.

Mere inspiration


Notice: Undefined variable: rowType in /home/kulturspot/public_html/wp-content/themes/kulturspot-2016/lib/parts/part-articles.php on line 6

Notice: Undefined variable: viewAllLink in /home/kulturspot/public_html/wp-content/themes/kulturspot-2016/lib/parts/part-articles.php on line 17


Notice: Undefined variable: rowType in /home/kulturspot/public_html/wp-content/themes/kulturspot-2016/lib/parts/part-articles.php on line 27

Træd ind i lydens univers

Tag på Struer Museum og bliv klogere på lyd - og dine egne ører


Notice: Undefined variable: rowType in /home/kulturspot/public_html/wp-content/themes/kulturspot-2016/lib/parts/part-articles.php on line 49