Hjælp os med at blive bedre!

Vi vil gerne vide, hvad du mener om kulturspot.dk, så vi kan give dig en endnu bedre oplevelse.

Som tak deltager du i konkurrencen om 3 x 500 kroners Supergavekort. Vinderne får direkte besked den 1. oktober 2017.

Du bruger en meget gammel browser. For en bedre oplevelse anbefaler vi at du bruger en nyere browsere.

Viser 1-12 ud af 97 resultater
19
Maj
Se på kort

Krea Klub for børn

Vil du med i Tekstilmuseets Kreaklub for børn? I foråret 2021 kan børn mellem 7 og 12 år gå til krea på Tekstilmuseet i Vestergade.

Vil du med i Tekstilmuseets Kreaklub for børn? I foråret 2021 kan børn mellem 7 og 12 år gå til krea på Tekstilmuseet i Vestergade.
Vi mødes 3 gange i løbet af maj til juni og laver dejlige, bløde, dekorative ting i stof, garn og uld. Børnene kommer til at prøve forskellige teknikker og designidéer vejledt af museets tekstilformidlere. Vi ser også på nogle af museets gamle ting.

Mødegangene i foråret er: 19. maj, 9. juni, & 16. juni, kl. 16.30-18.30

Den første gang er den 19. maj, hvor vi tage fat på at flette. Vi dykker ned i nogle af fortidens fletteteknikker, og børnene kommer hjem med deres egne nøgleringe.

Den anden gang er d. 9. juni, hvor vi dykkerne ned i vævningens vidunderlige verden. Dagens program byder på vikleprøver, og vi afslutter med, at børnene designer deres egen bordskåner til en kop.

Den tredje gang er d. 16. juni, hvor børnene lærer om grundlæggende designprincipper. De skal selv udvikle et design til et par strømper ved hjælp af linoleumstryk.

Forløbet har til formål, at børnene lærer museet bedre at kende. Programmet henter inspiration i historiske teknikker, og i løbet af de fire gange møder børnene museets personale og udstillinger. Ikke mindst er Tekstilmuseet et sted, hvor vi gerne vil være med til at fremme at børn lærer at skabe noget med deres hænder. Med introduktion til en række grundlæggende teknikker håber vi at inspirere og give redskaber til, at børnene selv arbejder videre derhjemme og udforsker og udvikler deres kreativitet.

Der er begrænsede pladser og tilmelding efter først-til-mølle-princippet. Man tilmelder sig på vores hjemmeside for alle tre gange.

Tidspunkt: 3 onsdage (19/5, 9/6 & 16. juni) 16.30-18.30

Aldersgruppe: 7-12 år

Pris for alle tre mødegange: 140 kr.pr. barn

Læs mere
Læs mere
Tekstilmuseet, Museum Midtjylland
Vestergade 20, Herning
Onsdag den 19. maj 2021, kl. 16.30-18.30.
Link til arrangør
20
Maj
Se på kort

Mit liv i årgang 0 - Stephanie

Læs mere
Læs mere
Bakkehuset
Strøget 47, Ikast
Torsdag den 20. maj 2021, kl. 19.
21
Maj
Se på kort

Chief 1

Læs mere
Læs mere
Bakkehuset
Strøget 47, Ikast
Fredag den 21. maj 2021, kl. 20.
26
Maj
Se på kort

Foredrag med Lindy Aldahl

Arrangementet er flyttet fra 21. januar 2021 til 26. maj 2021. Evt. refundering senest 1. februar 2021.

Arrangementet er flyttet fra 21. januar 2021 til 26. maj 2021. Evt. refundering senest 1. februar 2021.
Kom med til et underholdende foredrag med den grinende kække humørbombe, Lindy Aldahl - som er kendt fra DR's seersucces "Rigtige Mænd" "Rigtige mænd på dannelsesrejse".

Et sjovt foredrag med højt humør som man ikke kan undgå at gå fra med et kæmpe smil ondt i mavemusklerne af grin. Lindys jokes sjove anekdoter når helt ned til bagerste række

I mange år var Lindy Aldahl som mange andre danske mænd: Han dyrkede for lidt motion røg for mange smøger, salat var i hans verden mad for kaniner. Med sin deltagelse i DR-succesen 'Rigtige Mænd' ændrede Lindys liv sig. Pludselig snuppede han maden fra kaninerne, smøgerne blev skoddet, han hoppede i sadlen på sin mountainbike som det naturligste i verden. Siden 'Rigtige Mænd' har Lindy Aldahl fyldt de danske foredragssale, hvor han fortæller han om sin version af et sundere liv - på en måde, der får tilskuerne til at græde af grin.

Oplev et foredrag med højt humør en masse sjove anekdoter om Lindys livsstilsændring. Med sit berømte glimt i øjet sit skæve smil, fortæller han om sin vej til et sundere liv med færre skavanker mere energi i hverdagen. I dette foredrag fortæller han sin personlige historie om, hvordan han fandt en tilpas livsbalance mellem den sunde fornuft de usunde fornøjelser. Et liv, hvor der stadig er plads til hygge. Og en kold øl i godt selskab. Lindy Aldahls mission er ikke at tvinge nogen ned i motionscentret, der er derfor ingen løftede pegefingre under foredraget.

Unummererede siddepladser

Læs mere
Læs mere
KulturCenter Skive
Skyttevej 12, Skive
Onsdag den 26. maj 2021, kl. 20.
Link til arrangør
27
Maj
Se på kort

Jæger - i krig med eliten

Nyt foredrag med tidligere jægersoldat Thomas Rathsack.

Nyt foredrag med tidligere jægersoldat Thomas Rathsack.
Kom med Thomas Rathsack på en nervepirrende rejse tilbage til hans tid som jægersoldat. Vi skal bl.a. bag fjendens linjer i krigshærgede Irak og Afghanistan, stifte bekendtskab med Taliban-regimet indefra, med til Baghdads blodige gader, minerydning i Tjetjenien og ikke mindst tilbage til de benhårde optagelsesprøver til Jægerkorpset

Læs mere
Læs mere
MCH Herning Kongrescenter
Østergade 37, Herning
Torsdag den 27. maj 2021, kl. 19-21.
Link til arrangør
27
Maj
Se på kort

Lisbeth Zornig - "Zornigkuren" - Sundhed, selvværd og livsglæde

Arrangementet er flyttet fra 25. november 2020 til 27. maj 2021. Evt. refundering senest 1. november 2020. Zornigkuren - om sundhed, selvværd livsglæde.

Arrangementet er flyttet fra 25. november 2020 til 27. maj 2021. Evt. refundering senest 1. november 2020. Zornigkuren - om sundhed, selvværd livsglæde.
Kom til en aften med Lisbeth Zornig Andersen, der med humor viden skærer vej igennem sundhedsjunglens myter forestillinger. Skal det virkelig være så svært at være sund, finde glæden mestre livet -. Hun kalder den Zornigkuren, det er så titlen på hendes nye bog der udkommer den 18. september.

Det kan virke uoverskueligt at ændre livsstil. Især hvis du er presset stresset, ude af form i mentalt underskud, mens økonomien strammer relationerne knager. Men det behøver det ikke at være. Du kan med kost, motion tænkning tage kontrollen over din trivsel dit liv, så du få et liv i balance - måske oveni købet overvinde en alvorlig livskrise, der stikker en kæmpekæp i hamsterhjulet.

Lisbeth Zornig Andersen fortæller med både alvor humor om sine egne teknikker tilgange, der har givet hende sundere helbred, stærkere krop, psykisk overskud langt større livsglæde. Hun tager udgangspunkt i sin egen personlige rejse mod fysisk mental balance ovenpå en usund opvækst med lange skygger fra barndommen, der blev toppet med en konkurs livskrise

Hun tager dig med på en rejse ind i en sundhedsjungle med påbud forbud formaninger bunker af dårlig samvittighed håndfaste råd, der stritter i modsatte retninger. Efter 5.000 ekspertsider gode råd et utal eksperimenter senere fandt hun en håndfuld gode råd, der gør det håbløse overkommeligt - indimellem helt sjovt. Som at et glas pinot noir om dagen kan være en god idé

Lisbeth fortæller, hvorfor du skal forstå dine gener, dine tarme bakterier, hvordan anti-inflammatorisk kost både kan være smage godt, hvad meditation, yoga sex kan, hvorfor god søvn er livsforlængende - hvordan du får den. Vær forberedt på en aften med konkrete håndholdte tips oplevede eksempler kombineret med ny forskning i en aldeles uhøjtidelig stemning

Foredraget er for alle - både dem, der selv kæmper med at få kontrol med livet, dem, der støtter andre i forsøget

Lisbeth holder foredraget for udsolgte sale landet over - skynd dig at få en billet.

Efter foredraget bliver slides med pointer links til uddybende materiale sendt til deltagerne. Du vil kunne købe Lisbeths nye bog "Zornigkuren" få den signeret.

Hvad deltagerne siger: "Foredraget er et af de bedste, jeg har overværet om sundhed livsstil. Netop dét, at Lisbeth ikke er ernæringsekspert, tager det et sted hen, hvor det for alvor bliver inspirerende. Hun breder en vifte af forskellige muligheder informationer ud, så vi tilhørere kan samle dét op, der siger os noget, som giver mening for den enkelte at gå videre med selv."

"Foredraget var for mig intet andet end en spændende, lærerig inspirerende oplevelse, som jeg ikke vil være foruden. Tusinde tak!"

"Det var lykkedes mig at 'slæbe' min mand med, trods en del skepsis fra hans side, som heldigvis blev gjort til skamme. Mange tak - det var en rigtig god oplevelse."

"Jeg har mødt rigtig mange behandlere - både alternative i hospitalsregi. De har alle prøvet at hjælpe, men det trænger ikke helt ind der, hvor det gør den store forskel. Lisbeths måde at "undervise" på rammer plet, kan jeg mærke. Det går lige i hjertet."

"Det er ikke fordi jeg ikke før har hørt om sundhed sagt til mig selv at NU spiser jeg altså de der grøntsager dropper de forarbejdede fødevarer passer min motion søvn. MEN, denne gang blev jeg inspireret ikke moraliseret, denne gang blev det formidlet af et menneske, jeg har føler mig tryg ved som jeg kan føle ligheder ved. Så tak for et fantastisk foredrag."

"Tak for et overvældende godt foredrag - tak for sparket i r.... For at jeg igen tænker på at gøre mig umage med mit liv på alle fronter. Skal have dine råd ind i min hverdag med det samme."

"Det var en kæmpe oplevelse, hvor fik jeg dog meget med hjem. Du forstod at formidle på en utroligt interessant, medlevende nytænkende måde. Tak for et fantastisk foredrag."

"Det var et uovertruffent, super duper dejligt foredrag... ELSKER HENDE! Hun gør ikke tingene mere svære, end de kan være i forvejen - det elsker jeg."

Unummererede siddepladser

Læs mere
Læs mere
KulturCenter Skive
Skyttevej 12, Skive
Torsdag den 27. maj 2021, kl. 20.
Link til arrangør
28
Maj
Se på kort

Hvordan brander vi fremtidens lokale fødevarer?

Velkommen til Madmødet 2021.

Velkommen til Madmødet 2021.
En konference på Nørre Vosborg hvor vi sætter fokus på, hvordan vi i fremtiden skal brande fremtidens lokale fødevarer.
Information
Læs mere her: https://www.madmodet.dk/events/madmoedet/hvordan-brander-vi-fremtidens-lokale-foedevarer/

Læs mere
Læs mere
Nørre Vosborg Herregård
Vembvej 35, Vemb
Fredag den 28. maj 2021, kl. 00.
31
Maj
Se på kort

Bee wrap workshop

Museum Midtjylland inviterer til en workshop, hvor vi laver bee wrap - naturens egen indpakningspapir. Bee wrap er et miljøvenligt alternativ til plastikposer, husholdningsfilm, stanniol eller hvad vi nu bruger til at pakke vores madvarer ind i.

Museum Midtjylland inviterer til en workshop, hvor vi laver bee wrap - naturens egen indpakningspapir. Bee wrap er et miljøvenligt alternativ til plastikposer, husholdningsfilm, stanniol eller hvad vi nu bruger til at pakke vores madvarer ind i.
Bivoks har igennem flere århundrede været kendt som et af naturens, super imprægneringsmidler. Stof imprægneret med bivoks er derfor en gammel form for madindpakning, som madmor har stået hjemme i bryggerset og produceret. Ved at imprægnere stof med bivoks kan man selv lave sit helt eget og miljøvenlige indpakningspapir til madvarer. Det er hverken fuldstændig luft- eller vandtæt, men lader maden ånde naturligt.

På workshoppen skal vi høre lidt om historien bag, og eksperimentere med at lave vores egen bee wrap. Alle kan være med - det kræver ingen forudgående kendskab.

Workshoppen afholdes af Svend Eriksen og Martin Winther Olesen. Svend Eriksen er med i Landsbylauget, der er tilknyttet Frilandsmuseet Herning. Han har mange årtiers erfaring med biavl og kan fortælle levende om biernes liv og bivoksens betydning. Martin Winther Olesen er egentlig museumsinspektør i arkæologien på Museum Midtjylland. I de senere år har han fået øjnene op for biernes fascinerende liv og er også begyndt at eksperimentere med at udnytte biernes voks til andet end at lave honning.

Praktisk information
Pris: 100,- pr. person.

Gebyret dækker imprægnering af fem stykker stof. Hvis man vil imprægnere mere stof, så koster det 10 kr. pr. stykke stof.

Deltagerne skal selv medbringe brede, flade pensler, der er to til fire cm i bredden.

Deltagerne kan selv medbringe eget stof til imprægnering, men der vil også være stof på museet. Stoffet skal være i tyndt bomulds- eller hørlærred. Det skal være vasket mindst én gang før brug.

Af hensyn til Covid-19 er der en begrænsning på antal deltagere, og tilmelding skal ske via vores hjemmeside. Der er også mulighed for at tilmelde sig workshoppen d. 1. juni. Vi holder afstand og god håndhygiejne og bærer mundbind eller visir

Læs mere
Læs mere
Tekstilmuseet, Museum Midtjylland
Vestergade 20, Herning
Mandag den 31. maj 2021, kl. 19-21.
Link til arrangør
01
Jun
Se på kort

Bee wrap workshop

Museum Midtjylland inviterer til en workshop, hvor vi laver bee wrap - naturens egen indpakningspapir. Bee wrap er et miljøvenligt alternativ til plastikposer, husholdningsfilm, stanniol eller hvad vi nu bruger til at pakke vores madvarer ind i.

Museum Midtjylland inviterer til en workshop, hvor vi laver bee wrap - naturens egen indpakningspapir. Bee wrap er et miljøvenligt alternativ til plastikposer, husholdningsfilm, stanniol eller hvad vi nu bruger til at pakke vores madvarer ind i.
Bivoks har igennem flere århundrede været kendt som et af naturens, super imprægneringsmidler. Stof imprægneret med bivoks er derfor en gammel form for madindpakning, som madmor har stået hjemme i bryggerset og produceret. Ved at imprægnere stof med bivoks kan man selv lave sit helt eget og miljøvenlige indpakningspapir til madvarer. Det er hverken fuldstændig luft- eller vandtæt, men lader maden ånde naturligt.

På workshoppen skal vi høre lidt om historien bag, og eksperimentere med at lave vores egen bee wrap. Alle kan være med - det kræver ingen forudgående kendskab.

Workshoppen afholdes af Svend Eriksen og Martin Winther Olesen. Svend Eriksen er med i Landsbylauget, der er tilknyttet Frilandsmuseet Herning. Han har mange årtiers erfaring med biavl og kan fortælle levende om biernes liv og bivoksens betydning. Martin Winther Olesen er egentlig museumsinspektør i arkæologien på Museum Midtjylland. I de senere år har han fået øjnene op for biernes fascinerende liv og er også begyndt at eksperimentere med at udnytte biernes voks til andet end at lave honning.

Praktisk information
Pris: 100,- pr. person.

Gebyret dækker imprægnering af fem stykker stof. Hvis man vil imprægnere mere stof, så koster det 10 kr. pr. stykke stof.

Deltagerne skal selv medbringe brede, flade pensler, der er to til fire cm i bredden.

Deltagerne kan selv medbringe eget stof til imprægnering, men der vil også være stof på museet. Stoffet skal være i tyndt bomulds- eller hørlærred. Det skal være vasket mindst én gang før brug.

Af hensyn til Covid-19 er der en begrænsning på antal deltagere, og tilmelding skal ske via vores hjemmeside. Der er også mulighed for at tilmelde sig workshoppen d. 31. maj. Vi holder afstand og god håndhygiejne og bærer mundbind eller visir

Læs mere
Læs mere
Tekstilmuseet, Museum Midtjylland
Vestergade 20, Herning
Tirsdag den 1. juni 2021, kl. 19-21.
Link til arrangør
02
Jun
Se på kort
Viden
Børn

Webinar - Forstå vores gamerbørn

Forstå du, som forældre, ikke helt gamerverdenen?

Forstå du, som forældre, ikke helt gamerverdenen?
Flere og flere børn og unge er optaget af computerspil, og som voksen er man nødt til at forsøge både at forstå og acceptere gamerbørnene og denne nye verden. Manglende forståelse kan ofte give anledning til konflikter, disse vil oftest kunne mindskes med en bedre forståelse af gaming og gamerens interesse. Kom med til dette foredrag med Frederik Bo Christensen og bliv klogere på gamerverdenen.

Oplægsholderens baggrund:
25 års erfaring som gamer
Bachelor i Informationsvidenskab
Kandidat i Pædagogik

Oplægget indeholder:

  • Computerspil og computerspillere
  • Problematikker og computerspil
  • Værdifulde fællesskaber i computerspil.
  • Gaming og gode relationer
  • Gode råd og vejledning
Mere information følger

Læs mere
Læs mere
Huset No7
Nørregade 7a, Herning
Onsdag den 2. juni 2021, kl. 19.
02
Jun
Se på kort

Møde i Børne- og Familieudvalget

Læs mere
Læs mere
Herning Kommune
Rådhuset, Torvet, Herning
Onsdag den 2. juni 2021, kl. 8.15.
Link til arrangør
03
Jun
Se på kort

Få succes med jeres fundraising

Kursus/workshop om fundraising - et inspirationstilbud til foreninger og ildsjæle i Ringkøbing-Skjern Kommune.

Kursus/workshop om fundraising - et inspirationstilbud til foreninger og ildsjæle i Ringkøbing-Skjern Kommune.
Denne aften vil Rasmus Munch afsløre tips og idéer til en succesfuld fondssøgningsproces og vise helt opdaterede tal og fakta om de cirka 15.000 danske fonde.

Rasmus Munch har arbejdet med fundraising i 10 år og har gennem tiden hjulpet mange foreninger og andre organisationer med at rejse penge.

Desuden er Rasmus Munch medejer af virksomheden fonde.dk, som er Danmarks største og mest opdaterede fundraisingportal - et online værktøj, der understøtter og letter arbejdet med fundraising.

Aftenens program:
* Intro til fondsverdenen med tal, fakta og tendenser inden for området
* Præsentation af fonde.dk - og introduktion til hjemmesidens muligheder
* Gennemgang af relevante støtteordninger og lokale fonde
* Ansøgningsinformation med tips og idéer
* Gennemgang af succeshistorier
* Kvalificering af udvalgte projekter fra deltagerne.

Ud over den generelle orientering vil Rasmus i løbet af aftenen give konkret projektrådgivning til 3-4 af de deltagende foreninger/ildsjæle. Hvis du ønsker at være én af dem, skal du senest 14 dage før kursusdatoen sende en kort beskrivelse af jeres projekt til: hanne@frivilligvest.dk I emnefeltet skrives: "projektforslag til workshop 3/6 med fonde.dk"

Såfremt der indkommer flere forslag, end der er tid til at gennemgå på aftenen, vil Rasmus Munch og os fra FrivilligVest i fællesskab udvælge dem, der får særlig fokus.

Selve kurset er gratis, men du skal betalte kr. 50,- for forplejning. (i løbet af aftenen serveres: sandwich, øl/vand samt kaffe/the.

Vi glæder os til at se jer!

Læs mere
Læs mere
Fiskeriets Hus - Museum & Akvarium
Nørregade 2 B, Hvide Sande
Torsdag den 3. juni 2021, kl. 17-20.

Mere inspiration


Notice: Undefined variable: rowType in /home/kulturspot/public_html/wp-content/themes/kulturspot-2016/lib/parts/part-articles.php on line 6

Notice: Undefined variable: viewAllLink in /home/kulturspot/public_html/wp-content/themes/kulturspot-2016/lib/parts/part-articles.php on line 17


Notice: Undefined variable: rowType in /home/kulturspot/public_html/wp-content/themes/kulturspot-2016/lib/parts/part-articles.php on line 27

Træd ind i lydens univers

Tag på Struer Museum og bliv klogere på lyd - og dine egne ører


Notice: Undefined variable: rowType in /home/kulturspot/public_html/wp-content/themes/kulturspot-2016/lib/parts/part-articles.php on line 49