Hjælp os med at blive bedre!

Vi vil gerne vide, hvad du mener om kulturspot.dk, så vi kan give dig en endnu bedre oplevelse.

Som tak deltager du i konkurrencen om 3 x 500 kroners Supergavekort. Vinderne får direkte besked den 1. oktober 2017.

Du bruger en meget gammel browser. For en bedre oplevelse anbefaler vi at du bruger en nyere browsere.

Viser 1-12 ud af 30 resultater
18
Maj
Se på kort

Byrådsmøde

Læs mere
Læs mere
Herning Kommune
Rådhuset, Torvet, Herning
Tirsdag den 18. maj 2021, kl. 17.
Link til arrangør
18
Maj
Se på kort

Live bogsnak med boginfluencer "Sofies bogverden"

Se med live når vi får besøg af Sofies bogverden.

Se med live når vi får besøg af Sofies bogverden.
Se med tirsdag kl. 17.00, når vi går live sammen med Sofie bag Instagramprofilen @sofiesbogverden til en snak om det at være boginfluencer, være vild med bøger og at finde læsefællesskaber på Bookstagram.

Sofie er 19 år gammel og læser MEGET. Det er ofte fantasy, børnebøger og YA,der fanger, men på Sofies Instagram og YouTube-kanal er der boganbefalinger til enhver smag formidlet med en smittende bogbegejstring.

Sæt kryds i kalenderen og hiv dine børn med hen foran skærmen - så bliver vi sammen lidt klogere på den verden af bøger, som findes på de sociale medier!

Arrangementet foregår via bibliotekets Facebookgruppe "Sommerferielæsning kickstarter: Inspiration til børnefamilier."
Følg med her >>

Læs mere
Læs mere
Online event
, Herning
Tirsdag den 18. maj 2021, kl. 17.
18
Maj
Se på kort

Magtfulde mikrober der gavner dig (via livestream fra Aarhus Universitet)

Bliv klogere på den nyeste forskning om de bakterier, svampe og virus som lever i og på hver enkelt af os livet igennem.

Bliv klogere på den nyeste forskning om de bakterier, svampe og virus som lever i og på hver enkelt af os livet igennem.
De styrker vores modstandskraft mod farlige mikrober, beskytter os mod kroniske sygdomme og påvirker vores hjerne og stofskifte positivt. professor i genomforskning Oluf Borbye Pedersen, Københavns Universitet

Under den internationale samfundskrig mod covid-19-pandemien er det virkeligt gået op for os hvor magtfuld en mikroskopisk viruspartikel kan være. Den kan forvolde frygt, sygdom og i værste fald død. Den kan sætte et verdenssamfund på standby. Sådanne epidemier med sygdomsfremkaldende virus, bakterier eller svampe har i hele menneskets udviklingshistorie været et vilkår der med vekslende interval gentager sig.

Men er det hele fortællingen om de magtfulde mikrober? Nej, langt fra:

De sidste ti års intensiv forskning i de billioner af personlige bakterier, svampe og virus, som lever i og på hver enkelt af os livet igennem, viser at størstedelen af mikroberne enten er totalt ligeglade med os eller er særdeles gavnlige. Det sidste betyder at de i deres ufatteligt store kemifabrik døgnet rundt producerer et væld af stoffer som styrker vores modstandskraft mod de relativt få farlige mikrober og påvirker vores hjerne og stofskifte positivt.

Mange forskere har den antagelse at så længe vores astronomisk mange mikrober er i en økologisk balance med os, beskytter de os mod en række kroniske sygdomme som vi genetisk set er disponerede for.

Modsat, hvis der er manglende symbiose mellem de personlige mikrober og os, synes der at være en større risiko for at udvikle en række sygdomme som fx astma, diabetes, fedme, åreforkalkning, depression, skizofreni, tarmbetændelse, kronisk træthed, nogle former for kræft, sklerose og parkinsonisme.

Derfor er mikrober ikke kun farlige og nogle som vi for alt i verden skal forsøge at undgå. Ufatteligt mange forskellige mikrober er aktive og hjælpsomme medrejsende livet igennem.

Hør om hvordan du får det bedste ud af dine mikroskopiske, men uundgåelige og magtfulde livsledsagere.

Om forelæseren:
Oluf Borbye Pedersen er dr.med. og professor i genomforskning ved Københavns Universitet. Han har siden 2010 været forskningsleder ved Novo Nordisk Fondens Metabolismecenter på Københavns Universitet. Han er at finde i det internationale førerfelt blandt videnskabsmænd der udforsker genetiske og miljømæssige årsager til livsstilssygdomme og han er blandt pionererne der belyser tarmbakteriernes rolle for sundhed og sygdomsrisiko.

Uddannelses- og Forskningsministeriet har hædret ham med Forskningskommunikationsprisen for hans særlige evner til at kommunikere sin forskning til offentligheden - se video . Fx gør Oluf Borbye Pedersen kompleks forskning levende og let at forstå med sine beretninger om vores mikrober der hver dag udkæmper drabelige krige på os og inden i os. Han får os til at tænke over hvilke af mikroberne vi aktivt tager parti for. Og i mere eksistentiel forstand: hvem vi egentlig er som mennesker - med vores billioner af unikke mikrober som aktive livsledsagere.

Læs mere om foredraget, se billeder og læs om evt. pladsreservation

Foredraget streames live fra Aarhus Universitet og er led i serien Offentlige foredrag i Naturvidenskab som arrangeres af Aarhus Universitet og udbydes i samarbejde med værter i en række byer og Carlsbergfondet.
Hvis du vil modtage bonusmateriale og tippes om kommende foredrag, så følg foredragenes nyhedsbrev eller sociale medier.

Læs mere
Læs mere
Nørre Vosborg Herregård
Vembvej 35, Vemb
Tirsdag den 18. maj 2021, kl. 19-21.
Link til arrangør
18
Maj
Se på kort

Al Magt Til Folket

Komedie. Aldersgruppe: Fra 16 år. Varighed: 130 min med pause.

Komedie. Aldersgruppe: Fra 16 år. Varighed: 130 min med pause.
Efter "Det Store Fede Gennembrud" og forrygende anmeldelser i hele landet er de 6 talentfulde unge mænd fra satiregruppen MAGT endelig klar med deres spritnye forestilling Al MAGT Til Folket. Vær med når vi sejler op og ned ad åen i en musikalsk forestilling spækket med satire og skønsang, hvor vi møder klimafanatikere, grådige spekulanter og talentløse politikere.

Missionen er klar og spørgsmålet er, hvad det danske folk egentlig vil have. Og hvem ved; måske de i virkeligheden bare gerne vil have mere MAGT?

Medvirkende: Jonas Stimose, Mads Andersen, Steffen Jespersen, Morten Munk, Christoffer Christensen, Thomas Neergaard

Konsulent: Pelle Koppel

Læs mere
Læs mere
Team Teatret
Østergade 32, Herning
Tirsdag den 18. maj 2021, kl. 19.30.
19
Maj
Se på kort

Krea Klub for børn

Vil du med i Tekstilmuseets Kreaklub for børn? I foråret 2021 kan børn mellem 7 og 12 år gå til krea på Tekstilmuseet i Vestergade.

Vil du med i Tekstilmuseets Kreaklub for børn? I foråret 2021 kan børn mellem 7 og 12 år gå til krea på Tekstilmuseet i Vestergade.
Vi mødes 3 gange i løbet af maj til juni og laver dejlige, bløde, dekorative ting i stof, garn og uld. Børnene kommer til at prøve forskellige teknikker og designidéer vejledt af museets tekstilformidlere. Vi ser også på nogle af museets gamle ting.

Mødegangene i foråret er: 19. maj, 9. juni, & 16. juni, kl. 16.30-18.30

Den første gang er den 19. maj, hvor vi tage fat på at flette. Vi dykker ned i nogle af fortidens fletteteknikker, og børnene kommer hjem med deres egne nøgleringe.

Den anden gang er d. 9. juni, hvor vi dykkerne ned i vævningens vidunderlige verden. Dagens program byder på vikleprøver, og vi afslutter med, at børnene designer deres egen bordskåner til en kop.

Den tredje gang er d. 16. juni, hvor børnene lærer om grundlæggende designprincipper. De skal selv udvikle et design til et par strømper ved hjælp af linoleumstryk.

Forløbet har til formål, at børnene lærer museet bedre at kende. Programmet henter inspiration i historiske teknikker, og i løbet af de fire gange møder børnene museets personale og udstillinger. Ikke mindst er Tekstilmuseet et sted, hvor vi gerne vil være med til at fremme at børn lærer at skabe noget med deres hænder. Med introduktion til en række grundlæggende teknikker håber vi at inspirere og give redskaber til, at børnene selv arbejder videre derhjemme og udforsker og udvikler deres kreativitet.

Der er begrænsede pladser og tilmelding efter først-til-mølle-princippet. Man tilmelder sig på vores hjemmeside for alle tre gange.

Tidspunkt: 3 onsdage (19/5, 9/6 & 16. juni) 16.30-18.30

Aldersgruppe: 7-12 år

Pris for alle tre mødegange: 140 kr.pr. barn

Læs mere
Læs mere
Tekstilmuseet, Museum Midtjylland
Vestergade 20, Herning
Onsdag den 19. maj 2021, kl. 16.30-18.30.
Link til arrangør
19
Maj
Se på kort

Sommerferielæsning - De bedste bøger til tweens

Live bogsnak om skøn ferielæsning.

Live bogsnak om skøn ferielæsning.
Sommerferien står for døren - udvalget af bøger er stort - så hvad skal man kaste sig over?
Børneformidlerne Emilie, Signe og Anni sidder klar til en digital live-bogsnak, hvor de præsenterer et udvalg af de bedste bøger til de 9-12 årige. Hør om de sjove, de spændende, de bedste serier og et par enkelte favoritter.

Hvis du vil se med skal du melde dig ind i gruppen her >>

Udover en hyggelig, live bogsnak om de bedste bøger til tweens, får du i hele maj måned et væld af inspiration til børnenes ferielæsning - så der er god grund til at være med!

Så er det endelig den tid på året igen - nemlig hvor vi KICKSTARTER SOMMERFERIELÆSNINGEN.
4 uger med masser af inspiration til sommerens læseoplevelser. Alt sammen i én Bootcamp for hele familien.
Bootcampen starter 1. maj 2021, kører hele maj - og henvender sig til børnefamilier.

Læs mere
Læs mere
Huset No7
Nørregade 7a, Herning
Onsdag den 19. maj 2021, kl. 19.
19
Maj
Se på kort

Babel Babel Babel

Kabaret med musik og sange fra 30'erne, 40'erne af blandt andre P.H., Edith Piaf, Brecht, Balz, Weil, Holländer m.fl. Læs mere på https://www.teatretom.dk/dk/aktiviteter/gaestespil/Babel-Babel-Babel Forestilling af og med Søs Banke og Martin Damgaard.

Kabaret med musik og sange fra 30'erne, 40'erne af blandt andre P.H., Edith Piaf, Brecht, Balz, Weil, Holländer m.fl. Læs mere på https://www.teatretom.dk/dk/aktiviteter/gaestespil/Babel-Babel-Babel Forestilling af og med Søs Banke og Martin Damgaard.
Med Babel Babel Babel bliver man taget med på en musikalsk rejse gennem kærlighedens vanskelige væsen, livets almindeligheder, krigen, nationalismen og frihedstrangen. Kabareten er en musikalsk fortælling om englen Babylon, der i en babylonisk blanding af sprog forsøger at hitte rede på menneskenes verden

Læs mere
Læs mere
Teatret OM
Buen 15, Ringkøbing
Onsdag den 19. maj 2021, kl. 19.30.
20
Maj
Se på kort

Hvad var det dog der skete?

"Hvad var det dog der skete?" Selvom sætningen stammer fra 1943 er ordene fra Kaj Munks "Den blaa Anemone" lige så sande nu som da. En pandemi har længe haft lukket Kaj Munks Præstegård, men den 30. april, på Store Bededag, åbner præstegården.

"Hvad var det dog der skete?" Selvom sætningen stammer fra 1943 er ordene fra Kaj Munks "Den blaa Anemone" lige så sande nu som da. En pandemi har længe haft lukket Kaj Munks Præstegård, men den 30. april, på Store Bededag, åbner præstegården.
Endelig igen! Glæd jer til at træde indenfor i Kaj Munks hjem og bliv klogere på historien om præsten, der blev modstandsmand

Læs mere
Læs mere
Kaj Munks Præstegård - drives af Ringkøbing-Skjern Museum
Vesterhavsvej 7 A, Vedersø, Ulfborg
Torsdag den 20. maj 2021, kl. 11-16.
20
Maj
Se på kort

Mit liv i årgang 0 - Stephanie

Læs mere
Læs mere
Bakkehuset
Strøget 47, Ikast
Torsdag den 20. maj 2021, kl. 19.
20
Maj
Se på kort

Claus Hempler - solo

Flyttet fra d. 11. februar til d. 20. maj 2021. Refunderingsfrist 11. februar 2021.

Flyttet fra d. 11. februar til d. 20. maj 2021. Refunderingsfrist 11. februar 2021.

Læs mere
Læs mere
Folkets Hus
Tegltorvet 2, Struer
Torsdag den 20. maj 2021, kl. 20.
Link til arrangør
21
Maj
Se på kort

Hvad var det dog der skete?

"Hvad var det dog der skete?" Selvom sætningen stammer fra 1943 er ordene fra Kaj Munks "Den blaa Anemone" lige så sande nu som da. En pandemi har længe haft lukket Kaj Munks Præstegård, men den 30. april, på Store Bededag, åbner præstegården.

"Hvad var det dog der skete?" Selvom sætningen stammer fra 1943 er ordene fra Kaj Munks "Den blaa Anemone" lige så sande nu som da. En pandemi har længe haft lukket Kaj Munks Præstegård, men den 30. april, på Store Bededag, åbner præstegården.
Endelig igen! Glæd jer til at træde indenfor i Kaj Munks hjem og bliv klogere på historien om præsten, der blev modstandsmand

Læs mere
Læs mere
Kaj Munks Præstegård - drives af Ringkøbing-Skjern Museum
Vesterhavsvej 7 A, Vedersø, Ulfborg
Fredag den 21. maj 2021, kl. 11-16.
21
Maj
Se på kort

Chief 1

Læs mere
Læs mere
Bakkehuset
Strøget 47, Ikast
Fredag den 21. maj 2021, kl. 20.

Mere inspiration


Notice: Undefined variable: rowType in /home/kulturspot/public_html/wp-content/themes/kulturspot-2016/lib/parts/part-articles.php on line 6

Notice: Undefined variable: viewAllLink in /home/kulturspot/public_html/wp-content/themes/kulturspot-2016/lib/parts/part-articles.php on line 17


Notice: Undefined variable: rowType in /home/kulturspot/public_html/wp-content/themes/kulturspot-2016/lib/parts/part-articles.php on line 27

En tidslomme for hele familien

På Hjerl Hede kan du gå på opdagelse i gamle huse, køre med damptog, klappe søde dyr og meget meget mere

Museumsdirektør mellem tradition og fornyelse

Kunst er nærmest en trosforestilling. Jeg er vokset op med det. Mød Anders Gaardboe Jensen, direktør for Holstebro Kunstmuseum.

Rejs tilbage til vikingetiden

Bork Vikingehavn giver dig vuggende skibe, stråtækte langhuse, spændende historier og vaskeægte vikinger!


Notice: Undefined variable: rowType in /home/kulturspot/public_html/wp-content/themes/kulturspot-2016/lib/parts/part-articles.php on line 49