Hjælp os med at blive bedre!

Vi vil gerne vide, hvad du mener om kulturspot.dk, så vi kan give dig en endnu bedre oplevelse.

Som tak deltager du i konkurrencen om 3 x 500 kroners Supergavekort. Vinderne får direkte besked den 1. oktober 2017.

Du bruger en meget gammel browser. For en bedre oplevelse anbefaler vi at du bruger en nyere browsere.

Viser 25-31 ud af 31 resultater
20
Jun
Se på kort

Skattejagt

Vi har her i foråret 2021 igen sat den populære skattejagt op ved alle Museum Midtjyllands fem besøgssteder.

Vi har her i foråret 2021 igen sat den populære skattejagt op ved alle Museum Midtjyllands fem besøgssteder.
På alle vores fem museer er der på udendørs områderne opsat en skattejagt for hele familien.

Skattekortene kan downloades på vores hjemmeside og evt. printes hjemmefra. Det er selvfølgelig også muligt at hente skattekortene på sin tlf eller tablet via en QR kode på stedet.

Skattejagten er udformet med udgangspunkt i det enkelte sted, så de er ikke ens, og man kan jo gøre det til en sport at gennemføre dem alle!

I løbet af foråret trækker vi lod blandt deltagerne om en gavepose fra museet. Send dit svar til kontakt@museummidtjylland.dk, hvis du vil være med i lodtrækningen. Vinderen offentliggøres også på vores Facebook side

Læs mere
Læs mere
Museum Midtjylland
Vestergade 20, Herning
Fredag den 5. februar til søndag den 15. august 2021, Hele døgnet.
Link til arrangør
20
Jun
Se på kort
Andre
Børn

Sommerbogen

Læs og vind i din sommerferie!

Læs og vind i din sommerferie!
Man kan deltage i Sommerbogen fra den 11. juni til den 21. august 2021. Det kræver ingen tilmelding!

For alle børn mellem 6 og 15 år

 • Børnene henter et udfordringsark på biblioteket i Herning eller på et af vores lokalbiblioteker.
 • Børnene læser 3 bøger og løser 10 af læseudfordringerne
 • Børnene udfylder de 3 anmeldelseskort
 • Børnene afleverer det udfyldte udfordringsark på biblioteket
 • Børnene er nu med i lodtrækningen om de 3 hovedpræmier


 • Alle børn der afleverer et udfordringsark på biblioteket vinder desuden en gratis bog!

  Kom ned og vær med og få en dejlig læseoplevelse i sommerferien.

  Læs mere
  Læs mere
  Biblioteket i Aulum
  Markedspladsen 2, Aulum
  Fredag den 11. juni til lørdag den 21. august 2021, kl. 00.
  26
  Jun
  Se på kort
  Udstilling

  60 år med hammer og pensel - Poul Madsen Cederdorff

  Kunsten har været en livssag.

  Kunsten har været en livssag.
  Udstillingen "60 år med hammer og pensel" på Nørre Vosborg er en enestående chance til at se et udsnit af Paul Cederdorffs spændende værker gennem en kunstnerperiode på 60 år. Udstillingen sætter fokus på bredden i Cederdorffs produktion og viser, at han på trods af sin geografiske placering er en central og vigtig kunstner, der har arbejdet og udviklet et formsprog, der bærer på unikke karaktertræk.

  Kunsten har været en livssag
  Paul Cederdorff blev allerede som tolvårig optaget på Poul Rytters malerskole i Holstebro. Det betød grundlaget for en kunstnerisk udvikling med ophold på Harald Isensteins Tegne-, Male & skulpturskole, på Auskou Jensens Tegneskole i København, Odense Malerskole, Det Fynske Kunstakademi samt i Zürich på Die Kunstgewerberschule. Mange rejser gjorde det muligt for Cederdorff at møde mange prominente kunstnere såsom Henry Moore, Alberto Giacometti og Brancussi. Noget man også fornemmer tydligt i hans tilgang til skulpturer. I 1964 vendte Paul Cederdorff tilbage til Holstebro og har herfra udforsket og udfordret sit kunstneriske udtryk gennem grafik og skulptur. Sideløbende med sin kunst har han undervist på Skolen for Experimentalkunst, som han selv var initiativtager til. Fra 1969 og frem til sin pensionering i 2005 var Cederdorff ansat som lektor i billedkunst på Holstebro Gymnasium. For Paul Cederdorff er kunstens vigtigste opgave at flytte menneskers sind og som Cederdorff selv udtrykker det: "Kunst er en følelse, der opstår, når et værk rammer og udvider sindet med det, som ikke kan siges med ord. Et kunstværk er ikke noget, der 'passer til'. Et kunstværk er noget, der er. Et værk med egen sjæl, hjulpet til verden af kunnen og vilje men med sit eget liv. Man ved, det er kunst, når nerven er der." Som skulptør og keramiker har Cederdorff vist en udpræget fornemmelse for materialet og dets mulighed, og hans baggrund som håndværker har været vigtig i den forbindelse. Han har et ønske om altid at levere et arbejde, der er i orden, at have bevidsthed om materialerne for at kunne frembringe de værdier, de indeholder, i overensstemmelse med hensigten.

  Menneske til menneske
  Gennem sine egne værker og en stor indsats for at arrangere udstillinger, ikke mindst for andre kunstnere, har Cederdorff gjort et forsøg på at bibringe mennesker et naturligt og intimt forhold til kunst. Kunst skal ikke længere være forbeholdt en minoritet af menneskeheden. Almindelige mennesker skal også have mulighed for ikke blot at betragte kunsten, men også mulighed for at erhverve den. Kunsten skal ifølge Paul Cederdorff fungere i dagligdagen, derfor er udstillingen kun et led i en formidling, ikke et mål i sig selv. Cederdorff betragter sig som en heldig kunstner. På grund af sit aktivitetsniveau og udadvendthed kan hans arbejder ses som en del af alle menneskers hverdag: Skulpturer på torve og pladser, gavlmalerier, plakater, faner og meget mere. Men alt sammen har det en funktion ud over at blive set: Det giver tid til eftertanke. Værkerne er et middel til meddelelse fra menneske til menneske.

  Ikke bare en kunstner
  Skal man sammenfatte Paul Cederdorffs kunstneriske mål i én sætning, må det være ønsket om at skabe værker, der binder folk sammen på tværs af køn, alder, race, religion og landegrænser. En kunst, hvis betydning ikke kun taler til intellektet, men til hele kroppen. Til alle de tanker og følelser, der binder os til hinanden og den natur og den verden, vi lever i. Det kan lyde stort, ambitiøst og måske endda utopisk, men det er da befriende at opleve en kunstner, der ikke bare skaber ud fra sit eget navlebeskuende univers, men rent faktisk har et humanistisk og almenmenneskeligt budskab på programmet. En sådan kunstner er Paul Cederdorff ubestrideligt og indiskutabelt.

  Læs meget mere om Paul Cederdorff her

  Information
  Billetpris:

  Åbningstider:
  Billetsalg

  Læs mere
  Læs mere
  Nørre Vosborg Herregård
  Vembvej 35, Vemb
  Lørdag den 26. juni til søndag den 5. september 2021, kl. 10-16.
  Link til arrangør
  20
  Jun
  Se på kort
  Udstilling

  Socle du Monde Biennale 2021

  Socle du Monde Biennalen 2021 - Welcome back my friends to the show that never ends er HEARTs 8. udgave af Danmarks ældste - og eneste - biennale for samtidskunst.

  Socle du Monde Biennalen 2021 - Welcome back my friends to the show that never ends er HEARTs 8. udgave af Danmarks ældste - og eneste - biennale for samtidskunst.
  Socle du Monde Biennalen 2021 bliver vist på seks forskellige lokationer, som udover HEART tæller Herning Højskole, Carl-Henning Pedersen & Else Alfelts Museum, Tekstilmuseet, Skt. Johhanes Kirken og i byrummet i Herning City. De seks lokationer i Welcome back my friends to the show that never ends forbinder museet med byen, fortid med nutid og fremtid, og lokale med internationale kunstnere fra forskellige generationer. Den forestående Socle du Monde Biennale reflekterer over en verden i forandring med arkitektoniske indgreb, legende objekter og installationer samt tankevækkende billeder og lyd

  Læs mere
  Læs mere
  HEART Herning Museum of Contemporary Art
  Bitten og Aage Damgaards Plads 2, Herning
  Lørdag den 12. juni til søndag den 31. oktober 2021, kl. 10 -16.
  Link til arrangør
  20
  Jun
  Se på kort

  Kystcentret Thyborøn

  Vestkystens største oplevelsescenter - over 5000 m2 fyldt med aktiviteter!Væk dine sanser i vores sansetunnel fyldt med gys og sjove grin.

  Vestkystens største oplevelsescenter - over 5000 m2 fyldt med aktiviteter!Væk dine sanser i vores sansetunnel fyldt med gys og sjove grin.
  Skab store bølger med både hænder og fødder, sejl med fjernstyrede skibe, ta' en tur i biffen, lav kæmpesæbebobler, bliv klogere på revlehuller, prøv kviksand, byg diger og meget mere. Masser af spændende aktiviteter og oplevelser - nok til en hel ferie!

  Læs mere
  Læs mere
  Kystcentret
  Sprogøvej 49, Thyborøn
  Mandag den 15. februar til søndag den 31. oktober 2021
  20
  Jun
  Se på kort
  Andre
  Børn

  Mysteriet på Herregården

  Hjælp med at opklare mysteriet på Nørre Vosborg når de lancerer deres helt nye app - museumsmysteriet.

  Hjælp med at opklare mysteriet på Nørre Vosborg når de lancerer deres helt nye app - museumsmysteriet.
  Appen er et sjovt og lærerigt spil, hvor børn og legesyge voksne via appen skal løse mestertyven Heidenreichs gåder. Skurken Heidenreich, en grisk og udspekuleret excentriker med forkærlighed for uvurderlige kulturskatte, har planlagt at stjæle en værdifuld genstand fra herregården. Professor Blom er på sporet af ham, men han har brug for hjælp. Børnene kan kun stoppe Heidenreich, hvis de kan løse hans drilske gåder, som fører dem på en spændende tur rundt på herregården. Børnene går samtidig på opdagelse i Nørre Vosborgs spændende historie og naturen i området omkring herregården. Appen er gratis for alle. Entré på herregården er 75 kr. for voksne - gratis for børn til og med 17 år.

  Leg og læring
  MuseumsMysteriet Nørre Vosborg implementeres via Useeum-appen og er et læringsspil for børn og barnlige sjæle, der skal imødekomme et ønske om mere historisk formidling, tilpasset Nørre Vosborg og den moderne besøgende. Mysteriet kan bruges af skoler og familien og spillet tager ca. en time.

  Den tekniske platform for løsningen er Useeum: En fælles app, som museer, slotte, herregårde mm. kan bruge til at formidle viden og fortællinger via smartphone til besøgende. Appen anvendes fx allerede på Christiansborg, Kronborg og Hammershus.

  MuseumsMysteriet kombinerer således det digitale og fysiske rum gennem spil, der tvinger spilleren til at løfte blikket fra telefonen 95% af tiden, undersøge omgivelserne og finde frem til udvalgte steder for at gennemføre spillet.

  Det Moderne Fællesskab - i historiens vingesus
  Appen er udviklet i samarbejde med Vemb skole, frivillige m.fl. i regi af projektet 'Det moderne Fællesskab i historiens vingesus'. Projektet ønsker at gentænke det moderne fællesskab for børn, unge, familier og seniorer i og omkring Vemb med Nørre Vosborg som løftestang. Projektet ønsker at indgå, bidrage og samarbejde om de gode ting, der sker lokalt. Projektet er støttet af LAG og erhvervsstyrelsens landistriktspulje.

  Information
  Appen er gratis for alle.
  Entré på herregården er 75 kr. for voksne - gratis for børn til og med 17 år.

  SÅDAN GØR DU:

  1. Hent appen Useeum i App Store eller Google Play (hent gerne app'en hjemmefra)
  2. Vælg Nørre Vosborg
  3. Start MuseumsMysteriet

  Læs mere
  Læs mere
  Nørre Vosborg Herregård
  Vembvej 35, Vemb
  Søndag den 3. januar til fredag den 31. december 2021, kl. 10-16.
  20
  Jun
  Se på kort
  Udstilling

  Besøg herregården Nr. Vosborg

  Kom og oplev de smukke stuer, bliv klogere på herregårdens historie på en af vores guidede rundvisninger.

  Kom og oplev de smukke stuer, bliv klogere på herregårdens historie på en af vores guidede rundvisninger.
  ÅBNINGSTIDER
  Februar-marts
  (Ring for åbningstider i hverdagen)
  søndag kl. 10.00-16.00

  April-juni
  (Ring for åbningstider i hverdagen)
  Lørdag kl. 10.00-12.00
  Søndag kl. 10.00-16.00

  Juli-august
  (Ring for åbningstider i hverdagen)
  Torsdag kl. 20 - 22
  Lørdag kl. 10 - 12
  Søndag kl. 10 - 16

  September-november
  (Ring for åbningstider i hverdagen)
  Søndag kl. 10.00 - 16.00

  Hellig- og mærkedage
  Påsken 2021
  Tirsdag - søndag kl. 10 - 16

  Jul på Herregården 2021
  Tirsdag til fredag kl. 10 - 16
  Lørdag kl. 10 - 12
  Søndag kl. 10 - 16

  Lukkedag:
  Store Bededag d. 30. april

  GUIDET RUNDVISNINGER PÅ DANSK
  Januar, februar og marts: Den sidste søndag i hver måned kl. 13.30.

  April, maj og juni: Hver søndag kl. 13.30.
  * I forbindelse med påske afvikles rundvisningerne kl. 14.30 Skærtorsdag, Langfredag & Påskelørdag.

  Juli og august: Søndag og onsdag kl 13.30

  September, oktober, november: Hver søndag kl. 13.30.

  * Åbningstider og rundvisninger kan ændres i forbindelse med private arrangementer i stuerne eller særudstilling. Der afvikles ikke rundvisning de sidste søndage i november og hele december grundet særudstilling i forbindelse med Jul på Nørre Vosborg.

  GUIDET RUNDVISNINGER PÅ TYSK
  Onsdag d. 07/07 kl. 14.00
  Onsdag d. 21/07 kl. 14.00
  Onsdag d. 04/08 kl. 14.00
  Onsdag d. 18/08 kl. 14.00

  Se 18 af de bedste oplevelser og seværdigheder i Holstebro lige her
  Danmarks sommerhussøgemaskine finder du her

  Nørre Vosborgs herregårdsstuer åbner igen den 25. april. Der er tale om en åbning med visse restriktioner og begrænsninger.

  Skal jeg vise coronapas?

  Ja, hvis du vil ind på herregårdsstuerne.
  Et coronapas er gyldigt hvis:

  Du er færdigvaccineret
  Du har haft corona inden for de seneste 14-180 dage
  Du er testet negativ inden for de seneste 72 timer
  Du kan vise dit coronapas via din smartphone på Sundhed.dk eller app'en MinSundhed.
  Har du ikke en smartphone, skal du selv printe dit coronapas. Hvis du er fritaget for Digital Post kan du få tilsendt et fysisk coronapas.

  Børn under 15 år skal ikke vise coronapas.

  Vejledning: Sådan bruger du coronapas.

  Skal jeg bære mundbind?

  Ja, du skal bære mundbind, når du bevæger dig rundt på herregårdsstuerne.

  Er der rundvisning?

  Ja, men kun med 9, så det er en god idé at bestille på forhånd. Skriv til jms@nrvosborg.dk

  Vi glæder os til at se dig!
  Information
  Entré: 75 kr. for voksne -
  GRATIS for børn til og med 17 år.
  (Bemærk, at billetpriserne kan differentiere i forbindelse med særudstilling)

  Læs mere
  Læs mere
  Nørre Vosborg Herregård
  Vembvej 35, Vemb
  Fredag den 1. januar til fredag den 31. december 2021, Se under beskrivelse.
  Link til arrangør

  Mere inspiration


  Notice: Undefined variable: rowType in /home/kulturspot/public_html/wp-content/themes/kulturspot-2016/lib/parts/part-articles.php on line 6

  Notice: Undefined variable: viewAllLink in /home/kulturspot/public_html/wp-content/themes/kulturspot-2016/lib/parts/part-articles.php on line 17


  Notice: Undefined variable: rowType in /home/kulturspot/public_html/wp-content/themes/kulturspot-2016/lib/parts/part-articles.php on line 27

  En tidslomme for hele familien

  På Hjerl Hede kan du gå på opdagelse i gamle huse, køre med damptog, klappe søde dyr og meget meget mere

  Museumsdirektør mellem tradition og fornyelse

  Kunst er nærmest en trosforestilling. Jeg er vokset op med det. Mød Anders Gaardboe Jensen, direktør for Holstebro Kunstmuseum.

  Rejs tilbage til vikingetiden

  Bork Vikingehavn giver dig vuggende skibe, stråtækte langhuse, spændende historier og vaskeægte vikinger!


  Notice: Undefined variable: rowType in /home/kulturspot/public_html/wp-content/themes/kulturspot-2016/lib/parts/part-articles.php on line 49