Dato

Kategori

Viser 767 events i Esbjerg Kommune, Fanø Kommune, Tønder Kommune og Varde Kommune fra/efter 25. sep. 2021

Orienteringsløb Oksby plantage - alle er velkommen
Motion | Løbetræning/jogging

Orienteringsløb Oksby plantage - alle er velkommen

Lørdag den 25. september 2021, kl. 13.
Hjemmeside: Se hjemmeside
Startsted: Afmærkning på Blåvandvej, Blåvandvej 87A, Blåvand
Arrangør:OK West
Har du lyst til at prøve orientering er der træningsløb i Oksby Plantage den 25. september. Banerne bliver lagt op på hjemmesiden www.okwest.dk til selvprint. Posterne vil være i skoven fra lørdag kl. 10.00 til søndag kl. 12.00. Der er betjening og mulighed for tidtagning lørdag fra kl. 13.00 til 15.00
Er du ny, hjælper vi dig i gang.
Der vil være 5 baner af forskellig længde, og sværhedsgrad fra svær til let.
Banelægger: Hanne og Brian
Startsted: afmærkning på Blåvandvej, vej 431 mod Blåvand
Del
Svampetur i Marbæk Plantage
Diverse | Natur

Svampetur i Marbæk Plantage

Lørdag den 25. september 2021, kl. 13-16.
Pris: Entré: 75 kr
Hjemmeside: Se hjemmeside
MYRTHUE - Natur, Kultur & Læring, Myrtuevej 39, Marbæk, Esbjerg V
Kom med MYRTHUE på svampetur for store og små i Marbæk Plantage. Med udgangspunkt fra Myrthuegård går vi sammen på svampejagt under kyndig vejledning af naturvejleder Gitte Eriksen. Tilbage på Myrthuegård kigger vi på de svampe, vi har fundet, bestemmer dem vi ikke kender, og tilbereder de spiselige.

Til spisningen serveres et glas vand, vin eller en øl. Om muligt vil vi være ude hele eftermiddagen, så husk fornuftigt tøj og fodtøj
Medbring: kurv eller papirpose, lille kniv og evt. svampebog.

Naturvejleder Jan Ryttergaard, janr@esbjerg.dk

Betaling på dagen. Kontant eller MobilePay

Børn under 2 år gratis, børn under 6 år halv pris.

Tilmelding senest den 20. september på myrthue@esbjerg.dk eller tlf. 7616 8100

Kontakt: Naturvejleder Jan Ryttergaard, janr@esbjerg.dk
Del
Sæltur /Robbensafari til sælbankerne nord for Fanø varighed ca. 2 timer. Sejles af NH og BH
Motion | Sejlads/roning

Sæltur /Robbensafari til sælbankerne nord for Fanø varighed...

Lørdag den 25. september 2021, kl. 14.
Pris: Entré: Voksen/Erwachsene/Adults 200 kr, Børn/Kinder (6 til 12 år) 100 kr Køb/bestil billet
Nordby Lystbådehavn, Postvejen 8, Fanø
Med afgang fra og ankomst til Fanø Lystbådehavn, sejles en 2 timers tur til sælbankerne nord for Fanø. Husk varmt tøj :). Af sikkerhedsmæssige grunde skal man være selvhjulpet.
  • Mit Abfahrt und Ankunft im Fanø Yachthafen segeln wir eine zweistündige Robbensafari zum Nord am Fanø.


Warme Kleidung nicht vergessen!

Schwer gehbehinderte Menschen können leider nicht mit fahren, da der Zugang und das Schiff nicht Barrierefrei sind!
Del
Bunkers
Diverse | Foredrag

Bunkers

Lørdag den 25. september 2021, kl. 14-16.30.
Pris: Entré: 125 kr Køb/bestil billet
Hjemmeside: Se hjemmeside
Naturcenter Tønnisgård, Havnebyvej 30, Rømø
Kom med ned i de gamle bunkers og løbegrave fra 2. Verdenskrig og hør om livet på Rømø under krigen. Vi besøger også de aflåste bunkers på turen.
Del
Sort Sol (afg. Skærbæk)
Diverse | Natur

Sort Sol (afg. Skærbæk)

Lørdag den 25. september 2021, kl. 16.45.
Pris: Entré: Voksne 225 kr, børn 195 kr
Hjemmeside: Se hjemmeside
Skærbækcentret, Storegade 46, Skærbæk
Arrangør:Sort Safari
Stæreovernatningen i marsken - Sort Sol - er en helt unik og magisk naturoplevelse, når Sort Safari præsenterer landets absolut største stæreflokke. Guidet bustur med afgang fra Skærbæk. Oplev stærene "danse" og hele tiden danne nye formationer over marsken ved solnedgangstid, efter en lang dag med fødesøgning. Sort Sol opstår, når hundredtusindvis af stære samles over tagrørszonerne for at gå til ro vel vidende, at det kan blive en kamp på liv og død, når sultne rovfugle går til angreb.

På turen kommer du tæt på marsken og hører om naturen, stærenes liv og fænomenet Sort Sol.

Sort Safari, der i sin tid navngav og skabte natur-eventen Sort Sol, tilbyder naturligvis de originale ture. Vi ved altid, hvad der sker derude lige netop nu og hvor de største stæreflokke befinder sig, og så har vi sikret adgang til ellers lukkede områder.

Sort Sol kan ikke beskrives, det skal ses, høres og lugtes mindst én gang i livet.

Book her
Del
Sort Sol
Diverse | Natur

Sort Sol

Lørdag den 25. september 2021, kl. 16.45.
Pris: Entré: Voksne 225 kr,, børn 195 kr
Hjemmeside: Se hjemmeside
P-syd Ribe, Stampemøllevej 1, Ribe
Arrangør:Sort Safari
Guidet bustur til Sort Sol, Danmarks vildeste naturfænomen. Med Sort Safari oplever du nogle af landets absolut største stæreflokke danse på himlen før solnedgang. Se stærene "danse" og hele tiden danne nye formationer ved solnedgangstid, når de i tusindvis samles over marsken for at gå til ro, vel vidende, at det kan blive en kamp på liv og død, når sultne rovfugle går til angreb Sort Sol er en unik og magisk naturoplevelse, når Sort Safari præsenterer nogle af landets absolut største stæreflokke, og tager dig med derhen, hvor oplevelsen af stære er bedst. På turen kommer du tæt på marsken og hører om naturen, stærenes liv og fænomenet Sort Sol. Sort Safari, der i sin tid navngav og skabte natur-eventen Sort Sol, tilbyder naturligvis de originale ture. Vi ved altid, hvad der sker derude lige netop nu, og hvor de største stæreflokke befinder sig, og så har vi sikret adgang til ellers lukkede, private områder. Varighed 3 - 4 timer.

Sort Sol kan ikke beskrives, det skal ses, høres og lugtes mindst én gang i livet.

Book her
Del
Sort Sol (afg. Tønder)
Diverse | Natur

Sort Sol (afg. Tønder)

Lørdag den 25. september 2021, kl. 17.
Pris: Entré: 225 kr
Hjemmeside: Se hjemmeside
Tønder Grundskole, Holmevej 2, Tønder
Arrangør:Sort Safari
Guidet bustur til Sort Sol, Danmarks vildeste naturfænomen. Med Sort Safari oplever du nogle af landets absolut største stæreflokke danse på himlen før solnedgang. På turen kommer du tæt på marsken og hører om naturen, stærenes liv og fænomenet Sort Sol. Stæreovernatningen i marsken - Sort Sol - er en helt unik og magisk naturoplevelse, når Sort Safari præsenterer landets største stæreflokke. Oplev stærene "danse" og hele tiden danne nye formationer over marsken ved solnedgangstid, efter en lang dag med fødesøgning. Sort Sol opstår, når hundredtusindvis af stære samles over tagrørszonerne for at gå til ro vel vidende, at det kan blive en kamp på liv og død, når sultne rovfugle går til angreb.

Sort Safari, der i sin tid navngav og skabte natur-eventen Sort Sol, tilbyder naturligvis de originale ture. Vi ved, hvor de største stæreflokke befinder sig, og så har vi sikret adgang til ellers lukkede områder.

Book her www.sortsafari.dk
Del
Sort Sol
Diverse | Natur

Sort Sol

Lørdag den 25. september 2021, kl. 17.15.
Pris: Entré: 150 kr Køb/bestil billet
Ribe, Ribe, Ribe
Arrangør:Vadehavscentret
Oplev stærenes dans på aftenhimlen! Fænomenet Sort sol er en fantastisk oplevelse, når 100.000 - 300.000 stære danser ballet på aftenhimlen.

Sort sol kan være en naturoplevelse og et naturfænomen i særklasse. Stærenes dans er en dans på liv og død. De flotte formationer bestemmes nemlig af antallet af rovfugle, der jager stærene. Naturvejlederne følger stærene i dagene op til turen og gør deres bedste for at finde frem til stærenes nattesæde. Der er dog ingen garantier, når det handler om natur - ingen ved præcist, hvordan aftenen bliver. Det er det, der gør det så spændende! Kom med på en interessant og lærerig tur, hvor naturvejlederen fortæller meget mere om stærenes forunderlige liv.

Da vi står stille når vi venter på stærenes ankomst og da deres dans kan fortsætte indtil efter solnedgang, så er det nødvendigt at være klædt varmt på med hue, uld og vind- og vandtæt overtøj. Det kan også være en god ide at medbringe et siddeunderlag, kaffe og mad til ventetiden. Vi kan komme til at gå op mod 1 km i fugtigt terræn, så medbring fornuftigt evt. vandtæt fodtøj.

Vi mødes i Ribe. Adresse for mødested er oplyst på billetten. Vi kører i egne biler fra mødestedet og ud til stærene.

Tilmelding på Vadehavscentrets hjemmeside
Del
Skattejagt i Sønderho
Diverse | Ekskursion

Skattejagt i Sønderho

Søndag den 26. september 2021, Hele dagen.
Pris: Entré: 25 kr
Hjemmeside: Se hjemmeside
Sønderho, Sønderho, Fanø
Skattejagten i Sønderho afvikles gennem skattejagt-app'en til iPhone, som leder deltagerne ud på en spændende rundtur / byvandring ad byens labyrintiske stisystem via 10 hemmelige poster, med hver sit lille spørgsmål, som skal besvares for at komme videre. Du kan hente skattejagt app'en gratis til din iPhone her i appStore eller gå ind i appStore og søge på Sønderho.

Der er meget mere information om skattejagten inde i app'en
Del
Østers / Sælsafari
Diverse | Natur

Østers / Sælsafari

Søndag den 26. september 2021, kl. 10.45.
Pris: Entré: 475 kr
Hjemmeside: Se hjemmeside
Ribe Kammersluse, Bjerrumvej 30, Ribe
Kom med på Østers og sælsafari i Nationalpark vadehavet, vi sejler ud fra Kammerslusen. Udover en fantastisk oplevelse med at sejle i Vadehavet, ser vi sæler i deres eget element. Og på de fantastiske østersbanker plukker vi alle de østers i ønsker. Vi sejler ud til østersbankerne i vadehavet, på vejen gør vi holdt ved de sandbanker, hvor vi ved at sælerne plejer at hvile/sole sig. I passende afstand vil der være god mulighed for at se/filme sælerne.

Vi har vaders, spande og knive med til alle, så vi ved østersbanken kan stå af båden og plukke østers. Ved østersbankerne er der kun 400 meters gang fra båden, idet vi sejler så tæt på som tidevandet tillader det. Tilbage på båden kan I smage på jeres friske østers, og vi serverer et glas Cava til
Del