Søg avanceret
   

Viser 9-16 ud af 55 fra/efter 27. sep. 2021
Fredagsquiz
Fredag den 1. oktober 2021, kl. 15.30-16.30.
Nationalmuseet, Ny Vestergade 10, København K
God historisk underholdning til din fredag eftermiddag. Museets eksperter er quizmastere, når vi den første fredag i måneden quizzer os igennem forskellige perioder i danmarkshistorien. Forskerne lægger hver gang ud med et kort oplæg, som klæder dig på til dagens quiz.
Vi bruger quiz-appen Kahoot, så det kræver en smartphone at være med.

Fredagsquizzerne afholdes som udgangspunkt i museets restaurant, Smör, hvor der er happy hour på øl og vand for alle quizdeltagere.

Pris: Gratis med NATKLUB-kort eller museumsbillet.

Antikken-quizzen
Vin var brændsel for antikkens samfund. Demokratiet, samfundsøkonomien og de græske symposier var ikke blevet til uden druerne. Vinen var intet mindre end en gave fra guderne. Hvorfor troede man dog det, og hvem drak de første glas vin? Det - og meget mere - får du svar på, når vi quizzer os gennem vinens tidlige kulturhistorie. Quizmastere er museumsinspektør Stine Schierup og seniorforsker Anne Haslund Hansen.

3. september kl. 15.30-16.30.

Vikingetidsquizzen
Hvis du har set Vikings på HBO, tænker du måske, at du ved alt, hvad der er værd at vide om vikingerne. Mendet gør du ikke!Historiker Andreas Tolstrup, der er en af kræfterne bagNationalmuseetsnye anmelderroste vikingudstilling, er quizmaster. Han vil overraske dig med helt ny viden om de sagnomspundne vikingerne.
1. oktober, kl. 15.30-16.30.

Guldalderquizzen
I 1800-tallet fik Danmark skrammer på nationalfølelsen. Først mistede vi Norge og senere Sønderjylland. Men kunsten blomstrede i sådan en grad, at vi kalder århundredet for Guldalderen. Museumsinspektør Mette Boritz er quizmaster, og hun kommer rundt om det bedste fra de gyldne år. Romantikken, Biedermeier, empirekjoler, Bertel Thorvaldsen og mange flere.
5. november kl. 15.30-16.30

Juletidsquizzen
Julen er hjerternes fest. Men ved du egentlig, hvorfor vi spiser honninghjerter til jul? Og hvorfor danskerne hænger dannebrog på juletræet? Tøm dit hoved for viden om julen og dens traditioner, når vi dyster om danskernes favorithøjtid. Quizmaster er museumsinspektør og juleekspert Anne-Mette Marchen Andersen.
3. december kl. 15.30-16.30.

Foto: Nationalmuseet Entré: Gratis med entrébillet eller NATKLUB-kort
Mysterier og magi - hemmeligheder på museet
Lørdag den 2. oktober 2021, kl. 10-17.
Nationalmuseet, Ny Vestergade 10, København K
Hjælp Rane med at opklare et mysterium på museet. I løbet af nattens mulm og mørke har nogen været på spil i museets samlinger, og tingene er ikke helt, som de var før. Hele familien skal på opdagelse på museet for at opklare, hvad der er foregået om natten og udpege den skyldige.

Tabte genstande, hemmelige beskeder og et mystisk motiv. Rane Willerslev er desperat efter at finde gerningsmanden, og har fundet frem til nogle mistænkte, men han kan ikke komme videre i opklaringen. Kan I hjælpe ham med at opklare sagen?

Mysterier og magi - hemmeligheder på museet er henvendt til hele familien med børn fra ca. 8 år.

Sammen får I udleveret bevismateriale og nogle hints, og derefter skal I rundt i samlingerne på museet, for at stykke det sammen og finde den skyldige.

Vores direktør Rane Willerslev vil være jer evigt taknemmelige, hvis I kan hjælpe ham med at opklare mysteriet!

Lettere besværlige adgangsforhold for folk med bevægelsesnedsættelse

Pris: 50 kr. pr. gruppe. Det kræver også entrébillet til museet for at deltage i aktiviteten

OBS: Billetten gælder for en gruppe på op til 6 personer

Billetter kan købes på: https://billet.natmus.dk/events/mysterier-og-magi-hemmeligheder-paa-nationalmuseet

Foto: Nationalmuseet Entré: 50 kr pr. gruppe på op til 6 personer. Det kræver også entrébillet til museet at deltage i aktiviteten
Vikingernes verden
Lørdag den 2. oktober 2021, kl. 11.
Nationalmuseet, Ny Vestergade 10, København K
Rundvisning i den nye vikingeudstilling "Togtet". Alle weekender kl 11.00. Kom helt tæt på vikingernes hverdag og få historien om deres skatte.

Vikingernes verden er forsvundet. Alligevel kan vi ikke rigtig slippe dem. De hjemsøger os. Måske der er særligt brug for dem i krisetider, når vi har brug for genoprejsning og et nyt eventyr at kravle ind i.

Vikingerne sætter Danmark og Norden på verdenskortet, og de er beundret og berygtet. Igennem historien spinder vi myter om dem som er særligt sejlivet folk. I virkeligheden var de fleste mennesker i vikingetiden ganske almindelige bønder. Slægten og gården var omdrejningspunktet. Men muligheden for at drage ud og plyndre, handle eller slå sig ned andre steder, gav nye muligheder i livet. Den fortælling bliver vi genfortryllet af igen og igen.

Tider:

Lørdag og søndag kl. 11.00

Varighed: 1 time

Pris: Gratis med entrébillet eller NATKLUB-kort

OBS. Begrænset antal pladser, så husk at reservere plads på: https://billet.natmus.dk/rundvisninger/i-vikingernes-verden

Foto: Martin de Thurah og Kasper Tuxen Entré: Gratis med entrébillet eller NATKLUB-kort
Besøg borgerskabet i sidste århundrede
Lørdag den 2. oktober 2021, kl. 11, 12.30 og 14.
Nationalmuseet, Ny Vestergade 10, København K
Tag med på rundvisning i Klunkehjemmet. Når du går ind i entreen, træder du ind i slutningen af 1800-tallet hjemme hos en af byens spidser. I en herskabslejlighed på Frederiksholms Kanal har tiden stået stille. Når du går ind i entreen, træder du ind i slutningen af 1800-tallet. Her boede en af Københavns spidser - grosserer Rudolph Christensen, som havde tjent godt på sine forretninger med handsker, silkebånd, tyl og flæser til borgerskabets kvinder.

Formuen brugte grossereren og hans hustru Elina Christensen på deres pragtlejlighed. De hyrede de bedste arkitekter og dekoratører til at levere det ypperste af tidens design og trends. Fra 1890 til 1914 blev en smeltedigel af historiske og æstetiske strømninger foldet ud i lejligheden. Den besøgende vandrer igennem det ene sceneri efter det andet i lejlighedens stuer.

I oplever et virvar af nips, viftepalmer, konsolspejle, prismelysekroner, udskårne paneler, broderede puder, pompøse møbler og blomsteropsatser. Tunge gardiner og portierer med klunker og snore holder dagslyset ude og omslutter de besøgende i nostalgisk dagdrømmeri tilbage til svundne tider.

Tider: Lørdag og søndag kl. 11.00, 12.30 og 14.00

Varighed: 1 time

Pris: Voksne 100 kr., børn under 18 år 50 kr.

OBS: Der er begrænset antal pladser, så husk at købe billet i god tid på: https://billet.natmus.dk/rundvisninger/rundvisning-i-klunkehjemmet

Foto: John Lee og Arnold Mikkelsen Entré: Voksne 100 kr, børn under 18 år 50 kr
Børnerundvisning: Fortællinger fra graven
Lørdag den 2. oktober 2021, kl. 12.30.
Nationalmuseet, Ny Vestergade 10, København K
Tør du være med, når fortidens døde bliver levende? Så tag med på en rejse i de dødes verden. Mennesker har altid fortalt historier. Mange har overlevet i tusinder af år, fordi historierne har samlet mennesker rundt om bålet. Andre er gået tabt, når mennesker er gået bort. Heldigvis har de efterladt sig små ting i gravene. De ting er små ledetråde, der hjælper os til at tegne et billede af vore forfædres liv. Så selvom mennesker er døde, fortæller de alligevel historier fra graven.

På denne rundvisning møder børnene 4 skæbner fra vores fjerne fortid.
- Bjørn fra stenalderen, som oplever et dramatisk og skæbnesvangert angreb på sin boplads.
- Solveig fra bronzealderen, der glæder sig til at danse for solen til årets fest.
- Rolf fra jernalderen, som må ofre et menneske, som han har kært for at redde sit folk.
- Di-Mut fra Ægypten, der kun kan se sin elskede i ly af natten.

OBS. Barn/børn kan ledsages af én voksen. Max. 15 deltagere pr. rundvisning, så husk at reservere plads

Tider:
Lørdag og søndag kl. 12.30 til og med 15. oktober.

Varighed: 1 time

Pris: Gratis med entrébillet eller NATKLUB-kort. Husk at booke plads på: https://billet.natmus.dk/for-boern/fortaellinger-fra-graven

Foto: Mads Stahlschmidt Entré: Gratis med entrébillet eller NATKLUB-kort
På toppen af verden
Lørdag den 2. oktober 2021, kl. 15.
Nationalmuseet, Ny Vestergade 10, København K
Rundvisning i Arktis. Arktis er et af klodens mest uspolerede landskaber og er i dag synonym med klimaforandringer og geopolitiske magtkampe om råstoffer og territorier.

Men Arktis - fra Grønland i øst over det nordlige Canada til Alaska og Sibirien i vest - er først og fremmest hjemsted for inuit, det oprindelige arktiske folk. For selvom Arktis er et af de sidste steder i verden, hvor mennesket bosatte sig, så har inuit været naboer til isen gennem årtusinder.

Det er dem, vi skal møde på denne rundvisning, hvor vi rejser tilbage i tiden og møder et folk, der har været usædvanligt gode til at tilpasse sig klimaet og naturen - og til at skabe balance mellem den fysiske og åndelige verden.

Hør bl.a. om, hvordan man kan fange den samme sæl igen og igen, om de teknologiske landvindinger inuit har skabt - og om hvordan det er muligt at fornærme en hval.

Tid: Lørdag og søndag kl 15.00

Varighed: 60 min.

Pris: inkluderet i entrebilletten.

Foto: Nationalmuseet Entré: Inkluderet i entrébilletten
Mysterier og magi - hemmeligheder på museet
Søndag den 3. oktober 2021, kl. 10-17.
Nationalmuseet, Ny Vestergade 10, København K
Hjælp Rane med at opklare et mysterium på museet. I løbet af nattens mulm og mørke har nogen været på spil i museets samlinger, og tingene er ikke helt, som de var før. Hele familien skal på opdagelse på museet for at opklare, hvad der er foregået om natten og udpege den skyldige.

Tabte genstande, hemmelige beskeder og et mystisk motiv. Rane Willerslev er desperat efter at finde gerningsmanden, og har fundet frem til nogle mistænkte, men han kan ikke komme videre i opklaringen. Kan I hjælpe ham med at opklare sagen?

Mysterier og magi - hemmeligheder på museet er henvendt til hele familien med børn fra ca. 8 år.

Sammen får I udleveret bevismateriale og nogle hints, og derefter skal I rundt i samlingerne på museet, for at stykke det sammen og finde den skyldige.

Vores direktør Rane Willerslev vil være jer evigt taknemmelige, hvis I kan hjælpe ham med at opklare mysteriet!

Lettere besværlige adgangsforhold for folk med bevægelsesnedsættelse

Pris: 50 kr. pr. gruppe. Det kræver også entrébillet til museet for at deltage i aktiviteten

OBS: Billetten gælder for en gruppe på op til 6 personer

Billetter kan købes på: https://billet.natmus.dk/events/mysterier-og-magi-hemmeligheder-paa-nationalmuseet

Foto: Nationalmuseet Entré: 50 kr pr. gruppe på op til 6 personer. Det kræver også entrébillet til museet at deltage i aktiviteten
Vikingernes verden
Søndag den 3. oktober 2021, kl. 11.
Nationalmuseet, Ny Vestergade 10, København K
Rundvisning i den nye vikingeudstilling "Togtet". Alle weekender kl 11.00. Kom helt tæt på vikingernes hverdag og få historien om deres skatte.

Vikingernes verden er forsvundet. Alligevel kan vi ikke rigtig slippe dem. De hjemsøger os. Måske der er særligt brug for dem i krisetider, når vi har brug for genoprejsning og et nyt eventyr at kravle ind i.

Vikingerne sætter Danmark og Norden på verdenskortet, og de er beundret og berygtet. Igennem historien spinder vi myter om dem som er særligt sejlivet folk. I virkeligheden var de fleste mennesker i vikingetiden ganske almindelige bønder. Slægten og gården var omdrejningspunktet. Men muligheden for at drage ud og plyndre, handle eller slå sig ned andre steder, gav nye muligheder i livet. Den fortælling bliver vi genfortryllet af igen og igen.

Tider:

Lørdag og søndag kl. 11.00

Varighed: 1 time

Pris: Gratis med entrébillet eller NATKLUB-kort

OBS. Begrænset antal pladser, så husk at reservere plads på: https://billet.natmus.dk/rundvisninger/i-vikingernes-verden

Foto: Martin de Thurah og Kasper Tuxen Entré: Gratis med entrébillet eller NATKLUB-kort
Forrige side Næste side

Udarbejdet i samarbejde med KultuNaut - den elektroniske kulturguide