Kalender

Dato

Kategori


Søg i kategori

Viser 2 events i Randers Kommune mellem 9. maj og 7. jun. 2021

11. Maj Ekskursion

I Nielsines fodspor - byvandring i fotografen Nielsine Zehngrafs fodspor i Randers

Tirsdag den 11. maj 2021, kl. 16-17.15.
Pris: Entré: 50 kr
Hjemmeside: Se hjemmeside
Museum Østjylland - Kulturhuset, Stemannsgade 2, Randers C
Tag med på byvandring med overinspektør Hanne Schaumburg Sørensen og hør om Nielsine Zehngrafs liv og arbejde som fotograf i 1800-tallets Randers..

Nielsine Zehngraf overtog i 1873 sin afdøde mands fotoatelier i Randers og blev herefter en af de første fotografer i Danmark, der eksperimenterede med panoramafotografiet.

Hendes fotografier af det randrusianske byrum er i dag blandt det væsentligste kildemateriale til skildring af byens urbane udvikling fra midten af 1800-tallet til begyndelsen af 1900-tallet
Vis kort
17. Maj Ekskursion

Byvandring - guidet tur i Dronningborg

Mandag den 17. maj 2021, kl. 13-15.
Pris: Entré: 50 kr Køb/bestil billet
Dronningborg Kirke, Egholmsvej 8, Randers NØ
Kom på byvandring i din egen by..

Køligt eller ej, der er forår i luften, og Dronningborg Kirke, Randers Bibliotek Øst og Randers Stadsarkiv inviterer til en byvandring i Dronningborg.

Mandag den 17. maj kan du således tage med på en guidet tur rundt i smukke Dronningborg og blive lidt klogere på nogle af de mange små og store historier, som gemmer sig rundt på gader og stræder.

Arkivar Mathilde Storvang vil tage dig med på en guidet vandring, som starter ved kirken og slutter på biblioteket. Kirke- og kulturmedarbejder Anne Dorthe Kunst fortæller og viser dig rundt i kirken. Det er altid spændende at gå på opdagelse i sin bys historie og finde ud af, hvorfor den egentlig ser ud, som den gør. Du er meget velkomne til at byde ind med din egen viden og gode historier om netop Dronningborg. Vi slutter på Randers Bibliotek Øst, hvor Aase Klith vil fortælle anekdoter, samt fortælle bibliotekets historie "lille Bjellerup".

Vi slutter af med kage med kaffe på Randers Bibliotek Øst.

Vi mødes ved Dronningborg Kirke kl. 13.

Tilmelding er nødvendig. Pris pr. pers. 50 kr
Vis kort