Kalender

Dato

Kategori


Søg i kategori

Viser 4 events i Randers Kommune mellem 22. sep. og 21. okt. 2021

22. Sep Klassisk

Michala Petri

Onsdag den 22. september 2021, kl. 19.30.
Pris: Entré: 175 kr / abonn: 145 kr / u. 25 år: 40 kr
Værket, Sven Dalsgaards Plads 1, Randers C
Den danske verdensstjerne - blokfløjtenisten Michala Petri - er solist sammen med Randers Kammerorkester. Programmet indeholder bl.a. Bachs Suite i h-mol. Der er desuden musik af Lars Erik Larsson, Thomas Kursch, og Anton Plate..

Michala Petri debuterede elleve år gammel i Tivolis Koncertsal i 1969. Siden har hun spillet mere end 4000 koncerter i de største koncertsale og på de vigtigste festivaler overalt i verden. Med blokfløjten i hånden har hun optrådt med de bedste orkestre, og hun har samarbejdet med en lang række fremtrædende musikere fra Claudio Abbado og Gidon Kremer til Victor Borge og Jesper Thilo. Michala Petri har desuden indspillet over 70 cd'er bl.a. i samarbejde med det berømte orkester St. Martin-in-the-Fields.

Allerede ved debuten blev Michala Petri tildelt Jakob Gades Legat, og siden har hun bl.a. modtaget Léonie Sonnings Musikpris 2000 og European Soloist Prize: Pro Europa 2005. Hun var desuden nomineret til Nordisk Råds Musikpris i 1996 og 2015.

Sammen med Randers Kammerorkester spiller Michala Petri den energiske Orkestersuite i h-mol af J.S. Bach, hvor fløjten indtager hovedrollen. Programmet indeholder desuden musik af Thomas Kursch og Lars Erik Larsson samt en uropførelse af et værk for blokfløjte og strygere af Anton Plate.

PROGRAM:

Lars-Erik Larsson: Quattro tempi for blæserkvintet

Thomas Kursch: Koncert for blokfløjte og strygere

Anton Plate: Nie Genug for blokfløjte og strygere (uropførelse)

J.S. Bach: Den italienske koncert (arr. for blæserkvintet)

J.S. Bach: Orkestersuite nr. 2 i h-mol BWV 1067 for blokfløjte og strygere
Vis kort
22. Sep Klassisk

Klaver-/orgel for 2 og 4 hænder/fødder, Dreisig og Jungild

Onsdag den 22. september 2021, kl. 19.30.
Pris: Fri entré
Johanneskirken, Vorup Boulevard 29, Randers SV


Flemming Dreisig er af de fleste mest kendt som en meget dygtig organist med et utal af orgelkoncerter både i ind- og udland. Mange husker Dreisig fra morgenandagterne på P2 samt som organist ved kronprins Frederik og kronprinsesse Marys bryllup. I dag er Flemming organist ved Odden kirke, Sjælland.

Steffen Jungild er uddannet organist ved Vestjysk musikkonservatorium. Han har gennem sine 40 år som organist ved den danske folkekirke haft forskellige stillinger. lige fra Nordby kirke på Fanø til organistassistent ved Viborg Domkirke. I dag er Steffen organist ved Bjerringbro kirke.

Ved koncerten i Johanneskirken, Vorup, skal lytterne høre klavermusik for både 2 og 4 hænder. For 4 hænder spiller Dreisig og Jungild nogle af Moszkowskis "Spanske danse" samt Johan Svendsens meget festlige "Festpolonaise". Derudover bliver der musik af bl.a. Bach, Schubert og Chopin. Fra orglet bliver der også musik for 4 hænder og 4 fødder samt solostykkket "Carillon de Westminster" af Vierne
Vis kort
27. Sep Klassisk

Klub Klassisk

Mandag den 27. september 2021, kl. 16-17.
Randers Bibliotek, Stemannsgade 2, Randers C
Velkommen til bibliotekets klassiske lytteklub!.

Opdag klassisk musik, du måske ikke kendte - eller hør det kendte på en ny måde. Bibliotekets musikformidler Mik Stegger tager dig med på opdagelse blandt komponister, dirigenter, genrer og perioder.

Som altid gælder det, at man er velkommen uanset om man går op i klassisk musik eller bare gerne vil introduceres til genren. Hyggen er i højsædet og værten inviterer til snak om lytteindtrykkene undervejs
Vis kort
9. Okt Klassisk

Tindrende trompet og klingende kontratenor

Lørdag den 9. oktober 2021, kl. 16.
Pris: Fri entré
Sct. Mortens Kirke, Vester Kirkestræde 7, Randers C
Ensemblet BaroqueAros med gæstesolist Justin Bland, trompet og kontratenor..

Det musikalske fænomen, amerikaneren Justin Bland, optræder ved denne koncert i rollen som både trompetsolist og kontratenor. Han vil således både brillere på den vanskelige baroktrompet samt synge nogle af de fantastiske barokarier af bl.a. G.F.Händel. Den øvrige musik vil være af bl.a. Hertel og Buxtehude.
BaroqueAros er et visionært og innovativt barokensemble med base i Aarhus. Ensemblet er grundlagt i 2009 og består af syv faste musikere, som alle spiller barokmusik på originale periodeinstrumenter. Med afsæt i tidlig musik arbejder BaroqueAros ofte på tværs af genrer og stilarter og afsøger herigennem nye musikalske udtryk.

(fri entré)
Vis kort