Kalender

Dato

Kategori


Søg i kategori

Viser 39 events i Randers og omegn mellem 11. og 12. sep. 2024

11. Sep Andet

Dansk-værkstedet Gaia (H)

Onsdag den 29. maj til onsdag den 9. oktober 2024, 14 mødegange kl. 09.30-11.
Hjemmeside: Se hjemmeside
Arrangør: AOF Randers
GAIA Museum Outsider Art, Lene Bredahls Gade 10, Randers C
Dansk skriveværksted på Gaia..

Underviser: Luise Dalsgaard Larsen
Hold: 6624106514
Vis kort
11. Sep Foto

Insekt - se det store i de små

Fredag den 3. maj til søndag den 20. oktober 2024, 10:00-16:00.
Pris: Fri entré
Museum Østjylland - Kulturhuset, Stemannsgade 2, Randers C
Nogle insekter skal man i dag være heldig for støde på i den danske natur. Andre insekter er helt uddøde. Insekt - se det store i de små er en æstetisk smuk og fascinerende udstilling, som er en oplevelse at gå på opdagelse i..

For kun få årtier siden kendte ingen til nutidens biodiversitetskrise, og kun få skænkede insekternes levevilkår en tanke. Insekter var der bare, overalt og ofte som en irriterende summen, kriblen og stikken midt i sommerens havehygge.

I sommerens og efterårets særudstilling kommer du helt tæt på insekter af alle slags. Kig nærmere på fascinerende insekter som eghjort, grønvinget græsløber og mnemosyne sommerfugl, som i dag alle er uddøde eller meget sjældne i den danske natur. Nogle af insekterne er i udstillingen forstørret op i to meter høje fotografier, så du som gæst kan studere hver en detalje af de små dyr.

Udstillingen består både af fotos og insektkasser med dyr fundet på Djursland for over 100 år siden. Det er eventyren Rasmus Havmøller fra Ebeltoft, der i begyndelsen af 1900-tallet har samlet insekterne, hvoraf flere i dag er uddøde.

I udstillingen får du også fortællingen om urmager og zoolog Hjalmer Ussing fra Randers, der gennem et langt liv interesserede sig lidenskabeligt for natur og dyreliv. Han kendte hvert et hjørne af insekt- og dyrelivet i og langs Gudenåen og Randers Fjord og deltog i videnskabelige undersøgelser af Jyllands åer og de danske farvande. Mange har op gennem 1900-tallet også kunnet fordybe sig i hans indsigtsfulde artikler i Randers Amtsavis eller i naturhistoriske tidsskrifter.

Insekt - se det store i de små er en æstetisk smuk og fascinerende udstilling, som er en oplevelse at gå på opdagelse i. Samtidig maner udstillingen til eftertanke og refleksion over vores forunderlige natur, insekter og dyrs levesteder og over deres levevilkår, der er under pres.

Det er nationalparkens naturmedarbejder Feike van der Woude, der har fotograferet insekter fra Naturhistorisk Museum og fra eventyreren Rasmus Havmøllers samling af lokale insekter.

Udstillingen er blevet til i tæt samarbejde med Nationalpark Mols Bjerge
Vis kort
11. Sep Billedkunst

Særudstilling: Som et møl mod flammen. Willumsen & Bigum

Lørdag den 10. august til søndag den 10. november 2024, 10:00-16:00.
Pris: Entré: 50 kr
Hjemmeside: Se hjemmeside
Randers Kunstmuseum, Stemannsgade 2, Randers C
Efterårets store særudstilling Som et møl mod flammen. Willumsen & Bigum; et skarpt optrukket møde mellem to af dansk kunsts vildeste malere, Jens Ferdinand Willumsen (1863-1958) og Martin Bigum (f. 1966)..

Som et møl mod flammen. Willumsen & Bigum dykker ned i de to kunstneres arbejdsprocesser og udfolder tilblivelsen af nogle af deres mest ikoniske værker.

Dialogudstillingen giver et intimt indblik i kunstnernes rejse; fra idéens gnist, via eksperimenter, undersøgelser og forarbejder til det færdige maleri.

Udstillingen er produceret i et samarbejde mellem Martin Bigum, kunsthistoriker Merete Sanderhoff og Willumsens Museum i Frederikssund, hvor udstillingen først vises fra 10. februar til 28. juli, inden den rejser videre til Randers
Vis kort
11. Sep Blandet/Ukendt

Akademiets Efterårsudstilling 2024 - Krukker

Fredag den 6. september til lørdag den 16. november 2024, Mandag-torsdag 10-16, fredag 10-14, lørdag 10-15.
Pris: Fri entré
GAIA Museum Outsider Art, Lene Bredahls Gade 10, Randers C
Med inspiration fra de oldgamle krukker på Museum Østjylland i Randers vender kunstnerne på Gaia Akademi emnet krukke på hovedet. For hvad er en krukke, hvordan ser den se ud og af hvilke materiale kan den laves af?.

Akademiets Efterårsudstilling blev indført som fast tradition på GAIA Museum i 2017. Det er en gruppeudstilling for de kunstnere, der arbejder på Akademiet. Den har derfor et varieret og mangfoldigt udtryk, der afspejler alle de forskellige personlige stilarter og temperamenter, der er i spil på GAIA Akademi.

I år har udstillingen undertitlen "Krukker". Med inspiration fra de oldgamle krukker på Museum Østjylland i Randers vender kunstnerne på Gaia Akademi emnet krukke på hovedet. For hvad er en krukke, hvordan ser den se ud og af hvilke materiale kan den laves? På Akademiet er der vokset store og små krukker frem. Nogle af dem er farvestrålende og papirstynde, mens andre er robuste med finurlige mønstre. "Vi glæder os til at åbne Akademiets Efterårsudstilling og invitere jer ind til en udstilling af alle mulige og umulige krukker", siger Akademiets to kunstmentorer Mette Elimar Jensen og Pia Græsbøll Ottesen.

Kort sagt møder du både det genkendelige og det forvandlede i denne udstilling. Der er rigtig meget at se på og glæde sig over. I anledning af ferniseringen er der også hus åbent på GAIAs øvrige værksteder, så du kan besøge Det Kreative Værksted, GAIA Grafisk og GAIA Design på 1. sal og Rammeværkstedet på 3. sal
Vis kort
11. Sep Andet

Sang - samvær Bo center Harridslev

Tirsdag den 10. september til tirsdag den 19. november 2024, 10 mødegange kl. 15.45-16.30.
Hjemmeside: Se hjemmeside
Arrangør: AOF Randers
Bocenter Harridslev, Purager 5, Randers NØ
Fællessang og samvær..

Underviser: Gitte Jonsson
Hold: 6624207073
Vis kort
11. Sep Andet

Randers Biblioteks Mandeklub efteråret 2024

Tirsdag den 10. september til tirsdag den 3. december 2024, kl. 10-12.
Pris: Fri entré
Randers Bibliotek, Hovedbiblioteket, Stemannsgade 2, Randers C
Så er datoerne for efteråret 2024 klar!.

Stedet, hvor vi mænd mødes til en uformel snak, hører spændende foredrag fra "Dagens Mand", drikker en kop kaffe og synger et par sange.

Efterårets datoer er

10.9. Om kunstig intelligens. Ved informationsspecialist Emil Asani, Randers Bibliotek
24.9.
8.10. Borgmester Torben Hansen
22.10.
5.11.
19.11.
3.12.

Alle dage starter vi kl. 10, og vi er færdige til kl. 12.

De forskellige oplægsholdere offentliggøres løbende.

Der er et begrænset antal pladser, så vent ikke for længe.

OBS: Du skal kun tilmelde dig første gang, så er du automatisk tilmeldt efterårets syv gange. OBS: Det er desværre ikke muligt at tilmelde sig endnu!

Kun for mænd!

Forårets program så sådan ud:

23.1 Michael Gonzalez, Turbinen, Værket

Michael Gonzalez er musikansvarlig på Randers-spillestedet Turbinen, hvor han blandt andet lægger det musikalske program for de musikalske oplevelse, publikum kan opleve. Ud over at skaffe musik til Randers' kvalitetsbevidste koncertpublikum, har han i mere end 16 år arbejdet som musikjournalist og -anmelder. Han har interviewet kunstnere fra Sting og Robbie Williams til Taylor Swift. Herudover har han skrevet den officielle biografi om The Savage Rose i samarbejde med Annisette, og sidste år udkom hans anden bog, der går i dybden med Anne Linnets første album om Marquis de Sade.

Michael fortæller:
"Dagens emne er kærligheden til musikken, og jeg vil fortælle om, hvordan min egen vej ind i arbejdet med musik har været. Hvordan det har været at skrive om og med nogle af de helt store kvindelige skikkelser i dansk musik og om hvordan det er at arbejde på Turbinen. Og så tager jeg hjertens gerne imod spørgsmål fra publikum og besvarer dem på bedste vis. Man er også velkommen til at byde ind med forslag og ønsker til Turbinens program."

6.2 David Riddell, Randers Kammerorkester

David Riddell er født i Elgin i Skotland. Han har studeret musik i St. Andres, Edinburgh, og i London. I dag er han kunstnerisk leder af Aarhus Sommeropera og musikchef for Randers Kammerorkester. Han vil fortælle om sin vej hertil fra det skotske, og derefter vil han fortælle lidt om Skotlands bjerge og hans erfaring som "Munro bagger".

12.3 Jens Hansen, Et liv med fart og flæsk

Formel 1-kommentator og pressechef i Danish Crown, Jens Hansen fortæller om sin karriere og en hverdag med to jobs, hvor det ene er i orkanens øje for journalisternes spørgsmål hos Danish Crown i Randers sydlige udkant og det andet er i kommentatorboksen hos Viaplay og TV3+ til alle sæsonens 24 F1-løb. Der vil også blive lejlighed til at stille spørgsmål.

19.3 Christian Koudahl Bach, Operaen i Randers

Bagmanden bag den succesfyldte "Operaen i Randers" vil fortælle om baggrunden, intensionerne og den mulige fremtid.

2.4 Bent Martinsen, tidl præst i Sct. Mortens Kirke

Denne dag drejer det sig om Sct Mortens Kirke - kunsten og historien.
Bygningen, dens inventar og kunstsamling fortæller kirkens historie. Bent Martinsen vil forbinde det lokale med den nationale og internationale kirke, dens kultur og kunsthistorie.

16.4 Jesper Bækgaard, Museum Østjylland

Museum Østjyllands chef Jesper Bækgaard har opkaldt sit arbejdsværelse efter forfatteren C.S. Lewis, som især er kendt for sine eventyrlige fortællinger om landet Narnia. Narnia-bøgerne var, sammen med C.S. Lewis' gode ven J.R.R. Tolkiens bøger om Midgaard, nogle af de første bøger i fantasygenren. C.S. Lewis har dog skrevet i stort set alle genrer, og beskæftiger sig især med etiske og religiøse spørgsmål. Jesper Bækgaard vil fortælle om C.S. Lewis liv og forfatterskab og vil særligt dykke ned i hvad C.S. Lewis skriver om venskaber og kærlighed.

30.4 Uffe Hvidkær

Uffe Hvidkær er stifter og forperson for borgertænketanken Europe Dialogue, der vandt EU's Borgerpris i november 2022. I sit foredrag fortæller Uffe om, hvordan Europe Dialogue kom til verden, hvor EU står lige nu i en tid præget af store forandringer i bl.a. forsvars- og sikkerhedspolitikken, klimaet, EU-udvidelser og migrationsudfordringer, og ikke mindst hvilken fremtid EU går i møde med valget til Europa-Parlamentet i juni 2024 og det danske EU-formandskab i 2025.

Foredraget er støttet med tilskud fra Europanævnet.

14.5 Jakob Tøtrup Kjærsgaard, frivilligkoordinator, Randers

Kom til spændende foredrag med historiker Jakob Tøtrup Kjærsgaard, som har arbejdet på Utah Beach Museum. Hvis man står ved Normandiets kyst i dag, er det ikke svært at forestille sig, at synet af de tusinde og atter tusinde skibe, der i morgentågen den 6. juni 1944 mødte de tyske soldater, må have været skræmmende. Omkring 800 danske krigssejlere og ca. 50 danskere i andre allierede værn deltog.

Hjemkomst og eftervirkninger af krigen tog hårdt på flertallet af krigsdeltagerne og specielt krigssejlere, og i mange år efter krigen led de danske sømænd et politisk svigt af nærmest historiske dimensioner. På 70-årsdagen for D-dag i 2014 var Danmark for første gang officielt repræsenteret ved mindehøjtideligheden i Normandiet, og dermed blev der skrevet et nyt kapitel i historien om Danmark under Anden Verdenskrig.

Dannebrog vajer nu sammen med flagene fra de øvrige allierede nationer, og det kan vi takke de danske krigssejlere for. Ved 80året for D-dag i 2024 vil et nyt mindesmærke, som hylder de danskere der deltog i invasionen, blive afsløret.

Kom og hør historien om denne del af anden verdenskrig ved Jakob Tøtrup Kjærsgaard - som bor i Randers.

Venlig hilsen

Henrik G, Peter E og Erik L
Vis kort
11. Sep Andet

Hensyntagende dansk CBR (H)

Fredag den 16. august til fredag den 20. december 2024, 18 mødegange kl. 09-10.30.
Hjemmeside: Se hjemmeside
Arrangør: AOF Randers
CBR - Center for Beskæftigelse og Rehabilitering, Ydervangen 1, Randers NV
Dansk hensyntagende..

Underviser: Luise Dalsgaard Larsen
Hold: 6624206506
Vis kort
11. Sep Andet

Skal Randers Bibliotek besøge din skole?

Søndag den 1. september til tirsdag den 31. december 2024, kl. 10-11.
Hjemmeside: Se hjemmeside
Bogbussen Randers Bibliotek, Stemannsgade 2, Randers C
Så kommer vi gerne på besøg..

Er du skolelærer eller har du et barn på den lokale skole? Så giv skolen et tip om, at de kan booke et undervisningstilbud fra Randers Bibliotek.
Vores undervisningstilbud styrker børnenes læselyst og interesse for sproget og litteraturen, og de henvender sig til alle klassetrin. Vi kan for eksempel tilbyde "Book Talk", "BogBingo", "Skriveworkshops", "Lille Frø" og meget mere. Vores formidlere kommer gerne ud til din skole med vores undervisningstilbud.

Skriv til skoleoguddannelse@randersbib.dk for at høre mere
Vis kort
11. Sep Andet

AOF Sangkoret Enigheden

Onsdag den 21. august 2024 til onsdag den 14. maj 2025, 33 mødegange kl. 19-20.30.
Hjemmeside: Se hjemmeside
Arrangør: AOF Randers
Huset Nyvang, Rindsvej 6, Randers NV
Sangkoret. Enigheden er et. 4-stemmigt SATB folkekor. Til nogle sange synger tenor og bas. dog barytonstemme. Koret øver fast. onsdage. i dejlige omgivelser i. Huset Nyvang fra. 19.00 til 21.00..

Er du i bil, er der nem parkering med få skridt direkte
til lokalet, koret synger i.

Koret
betragter sig som et glad folkekor med et bredt alsidigt repertoire, som tager
udgangspunkt i ønsker fra sangerne i koret. Koret synger f.eks. disse sange: When I'm Sixtyfour (Beatles), Imagine,
(John Lennon), Lille Ida
forårsang
(kendt fra Emil fra Lønneberg), Dream a little Dream, (The
Mamas & the Papas), Thank you for the Music, (ABBA), Lyse nætter (Alberte), Afrika (Nanna), Du kom med alt det, der var dig, (Jens Rosendal), Can't help
falling in love,
(Elvis Presley), - altså et repertoire fra
traditionelle korsatser, folkelige melodier hentet i Højskolesangbogen, over
ældre og nye nordiske samt engelske melodier til swing. Alle korsatser laves af
koret dirigent og er derfor tilpasset koret.

Koret
medvirker i løbet af sæsonen ved enkelte arrangementer, det giver desuden en
eller to traditionelle julekoncerter i og omkring Randers, koret synger julen
ind på tre af byens ældrecentre. Efterår og forår afholdes en korlørdag, hvor
repertoiret til jul og forårskoncerten pudses af.

Der lægges
vægt på sangglæde, det sociale og fællesskabet prioriteres højt, derfor er
sangkoret Enigheden et kor, hvor alle,
der har lyst til at synge er velkomne.
Nodekendskab er ingen forudsætning,
det er til gengæld godt humør og sangglæde.

Til koret er
knyttet egen forening.

Fra starten
af sæsonen, der i år allerede er den 21.
august
, udleverer dirigenten en aktivitetskalender. Korets medlemmer har
via internettet adgang til alle noder og tilhørende lydfiler/øvefiler, der kan
lyttes til. Disse filer er lavet til hver enkelt stemme samt den fælles
korsats. Prisen for hele sæsonen forventes at blive OPLYSES kroner.

Ønsker du
yderlige oplysninger kan du henvende dig til:

KORETS BESTYRELSESFORMAND : Inge-Lise Thomasen tlf. 2420
5911 eller

KORETS DIRIGENT : Allan Svindt Ravn tlf. 2927 8331

Mødested: Huset Nyvang, Rindsvej 6, 8920
Randers NV


Hold: 6624207071
Vis kort