Kultur og FritidKultur og Fritid

Aktivitetskalender

  • Alle genrer
  • Nulstil

Viser 5 events i Solrød Kommune mellem 16. okt. og 14. dec. 2021

Teaterfestival - Robin Hood

Lørdag den 16. oktober 2021, kl. 10.30-11.20.
Pris: Entré: 50 kr
Solrød Bibliotek og Kulturhus Solrød Center 4, Solrød Strand
To skuespillere kæmper om rollen som Robin. Hun vinder, og han må tage alle de andre roller - som Lille John, Sheriffen af Nottingham og ikke mindst som Lady Marion. De fægter og slås med stokke, kårder og sværd, så publikum jubler - og de kysser, så der skriges i frydefuld afsky.
En hurtig, spændende og forførende fortælling om Robin Hood og hans muntre svende.

Både børn og voksne skal have billet.

Målgruppe: Børn fra 7 år og op
Luk

Bugten 21 - en censureret udstilling

Lørdag den 18. september til lørdag den 16. oktober 2021, kl. 14.
Pris: Fri entré
PORTALEN - Gallerierne v/Hundige Station, Solrød Strand
Lørdag den 18. september kl. 14-17 er der fernisering på denne udstilling, der er den tredje i rækken af kunstforeningens censurerede udstillinger. Der medvirker 28 kunstnere med 64 værker, som er udvalgt af de tre censorer billedkunstnerne Bjarne West Sørensen, Simon Bang og Geert Daee Funder.

Udstillingen er åben tordage og fredage kl. 14-17 og lørdage kl. 13-17
Luk

Teaterfestival - Mis med de blå øjne

Fredag den 22. oktober 2021, kl. 10-10.45.
Pris: Entré: 40 kr
Havdrup Sognehus Bistrupvang 33, Havdrup
En forestilling om den lille modige mis, der går ud i verden for at finde landet med de mange mus. For selv om man har blå øjne, kan man sagtens være ligeså meget kat og mindst ligeså god kat, som alle dem med de gule øjne. Egon Mathiesens børnebogsklassiker fra 1949, der som den første vandt Kulturministeriets Børnelitteraturpris i 1954 og som nu er udvalgt til Kulturkanonen for børn. Dristigt iscenesat i en stemningsfyldt og legende dramatisering, der forløser fortællingens farlighed, humor og ukuelighed. Til akkompagnement af Django Reinhardts jazzede musik, der får det hele til at svinge sammen.

Sjovt, varmt, jazzet og musikalsk.

Forestillingen er for børn på 3-8 år og deres voksne.

Både børn og voksne skal have billetter
Luk

Cabaret-portrættet med Jeppe Aakjær sange

Torsdag den 4. november 2021, kl. 14-16.30.
Pris: Entré: 100 kr Køb/bestil billet
Aktivitets- og frivilligcentret (AFC) Solrød Center 85, Solrød Strand
Vi skal opleve det kunstneriske hold Allan Høier som sanger og fortæller og Erik Axel Wessberg som guitarist i Bo Skødebjergs instruktion. De fremfører Aakjærs sange smukt, ukunstlet og ligefremt - nogle som solosang og nogle som fællessang. Viskal opleve det kunstneriske hold Allan Høier som sanger og fortæller og Erik Axel Wessberg som guitarist i Bo Skødebjergs instruktion. De fremfører Aakjærs sange smukt, ukunstlet og ligefremt - nogle som solosang og nogle som fællessang.

Imellem sangene vil de fortælle anekdoter om Aakjær og læse småbidder af hans selvbiografi og andre tekster.

Et cabaret-portræt af Jeppe Aakjær, hans sange og en verden, vi dårligt kan genkende. Jeppe Aakjær er en af vores største forfattere og digtere og er i dag mest kendt for en række smukke og naturlyriske danske sange som Jeg bærer med smil min byrde - Ole sad på en knold og sang - Jeg er havren - Stille, hjerte, sol går ned og Nu er dagen fuld af sang. En helt særlig popularitet har også den jyske gendigtning Skuld gammel venskab rejn forgo og så naturligvis hans måske allermest kendte sang: Jens Vejmand, der viser hans sociale indignation. Det er ikke uden grund, at Jeppe Aakjær er den, der har tredjeflest sange optaget i Højskolesangbogen.

I forestillingen er 'Manden med Leen' - en galgenhumoristisk charmetrold - dukket op i gården Jenle's have for at høste Jeppe Aakjær. Inden leen kommer i brug, får Aakjær dog gennemtrumfet, at han må lade sit liv passere revu - og han synger og fortæller sin egen og dermed også tidens historie.

Cabaret-portrættet er sammensat af Jeppe Aakjærs fortællinger, selvbiografi og ikke mindst hans fantastiske sange.

Det kunstneriske hold bag forestillingen er det samme som på de to cabaret-succes'er BENNY og HALFDAN: Allan Høier som sanger og fortæller og Erik Axel Wessberg som guitarist i Bo Skødebjergs instruktion.

Der er en pause i foredraget, hvor der bliver serveret kaffe og kage.

Der kan købes øl og vand
Luk

Familiekoncert: Kim Larsen for Børn

Lørdag den 6. november 2021, kl. 10.30-11.30.
Pris: Entré: 50 kr Køb/bestil billet
Solrød Bibliotek og Kulturhus Solrød Center 4, Solrød Strand
Arrangør: Kultur og Fritid
Kim Larsen er altid et hit. Kim Larsen er altid et hit. Og Trolle og Valdemar leverer en koncert med stor tjubang, fede historier og overdreven musikalitet, når de graver både kendte og mindre kendte Kim Larsen-numre frem, og tryllebinder publikum med deres store overskud og originalitet. Der er masser af musikalsk guf for både børn og voksne og det bliver aldrig kedeligt, når Trolle og Valdemar fra scenen ruller sig ud med Larsens allerbedste numre.

Både børn og voksne skal have billet
Luk
Siden er sidst ændret: 14-10-2021 Til top