Viser 14 events i Tårnby Kommune mellem 29. okt. og 27. nov. 2020

Koncert: Kaditterkadat

Torsdag den 29. oktober 2020, kl. 16.
Pris: Entré: Billet 30 kr Køb/bestil billet
Vestamager bibliotek Ugandavej 111, Kastrup
Duoen Kaditterkadat består af Pia de Vos og Jens P. Lassen på sang og guitar og har eksisteret siden 1978. Deres repertoire spænder i en bred vifte over viser og swing, rock, pop, folk, satire, danske sange og arbejdersange.
Kaditterkadat er lig med sammenhæng og nærvær. Det brænder man sig ikke på - men man kan godt risikere at blive varm indeni!

Varighed: ca. 60 min.

Koncerten er en del af Tårnby Musikuge

Positiv kaos - København

Fredag den 30. oktober 2020, kl. 19-21.
Pris: Entré: 195 kr Køb/bestil billet
Hjemmeside: Se hjemmeside
Clarion Hotel Copenhagen Airport Ellehammersvej 20, Kastrup
Foredrag med Nick 05.
Pris: Entré: Gratis billetter Køb/bestil billet
Tårnby Hovedbibliotek Kamillevej 10, Kastrup
Til afslutning af Tårnby Musikuge 2020 har vi entreret med tre skønne studerende fra Det Kongelige Danske Musikkonservatorium: mezzosopran Sigrid Matilda Thordsen og pianisterne Lea Han og Victoria Robinson. Programmet består af årets 200-års fødselar Ludwig van Beethovens berømte Pathétique-sonate, Schumanns drømmende Fantasistykker, og endelig gestalter Sigrid Matilda Thordsen tre meget forskellige kvindeskikkelser i operauddrag af Mozart, Purcell og den inciterende og knibske "Warum soll eine Frau keine Verhältnis haben?" af den østrigske operettekomponist Oscar Straus.

Varighed: ca. 1 time

Koncerten er arrangeret i samarbejde med Kulturzonen - Tårnby Musikskole og Kulturhus og er en del af Tårnby Musikuge

Erik Grip - Sange og røverhistorier

Mandag den 2. november 2020, kl. 17.30-20.
Pris: Entré: 245 kr Klik her for at tilmelde dig
3F Kastrup Saltværksvej 68, Kastrup
Underviser: Erik Grip. Pris inkluderer sandwich og en vand. Et anderledes foredrag tilrettelagt specielt for AOF Amager. Traditionen tro har vi inviteret den lokale og populære visesanger og komponist Erik Grip. Erik Grip har udvalgt sangene og kæder dem sammen med historier, der er hentet fra vores fælles fortid
Vi starter arrangementet med at spise og derefter kommer Erik Grip og underholder med sange og fortællinger fra hans liv. Det bliver som altid en morsom og lærerig oplevelse.
Hvis I er flere der gerne vil sidde sammen, så kom i god tid, da I ikke kan reservere pladser.
Pris inkluderer sandwich og en vand
Pris inkluderer 2 stk. smørrebrød, men ikke drikkevarer.
Et anderledes foredrag tilrettelagt specielt for AOF Amager. Traditionen tro har vi inviteret den lokale og populære visesanger og komponist Erik Grip. Erik Grip har valgt sangene, synger for og kæder sangene sammen af historier, der er hentet fra vores fælles fortid. Vi skal synge sammen og derefter lytte til Erik Grip og hans guitar
Aftenen starter med et par gode stykker smørrebrød, så der er skabt en god bund. Det bliver som altid en morsom og lærerig oplevelse.
AOF Amagers musikunderviser Marianne Kragh akkompagnerer.
Hvis I er flere der gerne vil sidde sammen, så kom i god tid, da I ikke kan reservere pladser.
Pris inkluderer smørrebrød, men ikke drikkevarer.

Hold: 201212

Lev mere - Tænk mindre v. Pia Callesen

Mandag den 2. november 2020, kl. 19.
Pris: Entré: Billet 30 kr Køb/bestil billet
Tårnby Hovedbibliotek Kamillevej 10, Kastrup
Et foredrag til dig, der selv har stress, angst eller depression inde på livet - og til dine pårørende. Her får du mulighed for at få forståelse af, hvordan du undgår stress, nedtrykthed og nervøsitet. Og helt konkret viden og redskaber til, hvordan du selv lærer at styre dine bekymringer og grublerier - og derved får mere overskud, glæde og livskvalitet i hverdagen.

Psykolog Pia Callesen introducerer et nyt paradigme inden for psykologien ved navn Metakognitiv terapi, som vinder frem på verdensplan med gode resultater mod psykisk mistrivsel. Pia tager udgangspunkt i sine egne oplevelser samt publikums fortællinger. Hun præsenterer os for case-personer, som selv har fået metakognitiv behandling hos hende.

Hør hvordan du får kontrollen over dine tanker og derved får mere ro, overskud og selvværd
Pris: Fri entré Køb/bestil billet
Hjemmeside: Se hjemmeside
Tårnby Hovedbibliotek Kamillevej 10, Kastrup
Forskere har fundet uventet liv på de største havdybder og dybt i havbunden. Hør om organismer der er tilpasset det ekstreme tryk. Og hør om bakterier i havbunden som har generationstider på tusinder af år og som er afgørende for livsforholdene på Jorden. Professor i biogeokemi Bo Barker Jørgensen, Institut for Bioscience, Aarhus Universitet | professor i biogeokemi Ronnie N. Glud, Biologisk Institut, Syddansk Universitet og Tokyo University of Marine Science and Technology

Dybhavet dækker mere end halvdelen af Jordens areal og det meste er uudforsket. Dels er det meget vanskeligt at fortage målinger og indsamle materiale på havets største dybder, dels har man tidligere fejlagtigt troet at processerne i dybhavet ikke er vigtige for livsforholdene på Jorden.

De dybeste dele af oceanerne, fra 6 til 11 kilometers havdybde, kaldes 'den hadale zone' - efter dødsriget Hades. Zonen indbefatter bl.a. 27 enorme grave der strækker sig tusinder af kilometer langs kontinenternes, geologisk ustabile, rand - der hvor havbundsplader og kontinentalplader støder sammen.
Den nyeste forskning viser overraskende at disse grave er "oaser" for livet i dybhavet. Omsætningen af organisk materiale er meget høj og man opdager hele tiden ukendte organismer der er tilpasset det ekstreme tryk i gravene. Ved hjælp af avancerede robotter med videnskabeligt udstyr, der kan operere under det ekstreme tryk, er forskerne nu ved at aflure dybhavets hemmeligheder.

Under havbundens overflade i dybhavet lever der ingen dyr - det er mikroorganismernes verden. De lever af døde alger og dyr fra vandsøjlen hvis organiske rester begraves dybt ned i havbunden. Det organiske stof slipper aldrig op, men efter millioner af år omsættes det ekstremt langsomt. Livet foregår her i slowmotion hvor bakterierne har generationstider op til tusinder af år. Selv om der til sidst kun er en lille brøkdel af det begravede organiske materiale tilbage, er denne rest en forudsætning for at der er ilt i atmosfæren så vi og andre dyr kan ånde.

På ekspeditioner med skibe med lange bor, som kan bore ned i havbunden, studerer forskerne havbundens liv på store dybder.
For nogle år siden blev den første videnskabelige boreekspedition gennemført i danske farvande. Resultaterne fortalte om Østersøens klimaudvikling igennem de sidste 15.000 år og om de rige bakteriesamfund som har levet i havbunden siden istiden.

Læs mere om foredraget, se billeder og læs om evt. pladsreservation

Foredraget streames live fra Aarhus Universitet og er led i serien Offentlige foredrag i Naturvidenskab som arrangeres af Aarhus Universitet og udbydes i samarbejde med værter i en række byer og Carlsbergfondet.
Hvis du vil modtage bonusmateriale og tippes om kommende foredrag, så følg foredragenes nyhedsbrev eller sociale medier.
Hjemmeside: Se hjemmeside
Korsvejskirken Sirgræsvej 81, Kastrup
Historiker og journalist Henning Frandsen holder dette foredrag med titlen "Min farmor og de andre faldne kvinder". Det er et foredrag om kvindeskæbner i Danmark, som tager udgangspunkt i foredragsholderens egen farmor, Ane Marie Kristine Jacobine Sørensen. Hun fødte i 1904 et barn uden for ægteskabet, og selv efter endnu fem børn fortalte hun ingen om den førstefødte datter. Foredraget handler om de kvinder, der i første halvdel af 1900-tallet havnede på samfundets bund som foragtede enlige mødre, kaldet faldne kvinder. Han fortæller også om, hvordan det gik den slags kvinder både før og efter farmoderens samtid

Medina - Middag & koncert

Fredag den 6. november 2020, kl. 19.
Pris: Entré: 1020 - 1220 kr stk Køb/bestil billet
Hjemmeside: Se hjemmeside
Clarion Hotel Copenhagen Airport Ellehammersvej 20, Kastrup
Oplev Medina på Clarion Hotel Copenhagen Airport, hvor du kan nyde hendes største hits fremført akustisk og intimt. Medina er Danmarks sangfugl og giver rigelig med næring til begrebet "popdiva". Hun har i snart 10 år fyldt dansegulvene på de danske scener ned hits om fest og farver og mest af alt ulykkelig kærlighed.

Medina medvirker i den nye sæson af TV2-programmet Toppen af poppen, hvor vi ser en mere sårbar side af hende. Glæd jer til et glædeligt genhør med blandt andet "Kun for mig", "Det smukkeste" og "Jalousi".

Billetprisen inkluderer en tre-retters menu, ekskl. drikkevarer

Smagen af øl (via livestream fra Aarhus Universitet)

Tirsdag den 10. november 2020, kl. 19-21.30.
Pris: Entré: 30 kr
Hjemmeside: Se hjemmeside
Tårnby Hovedbibliotek Kamillevej 10, Kastrup
Hør professionelle brygmestre fortælle om gærens betydning for øllets aroma, om maltens indflydelse på farve, smag og smagsholdbarhed og om humlens rolle som smags- og aromagiver. Under foredraget får du serveret små smagsprøver på fem udvalgte øltyper. brygmester Zoran Gojkovic og Erik Lund, Carlsberg Laboratorium

Mennesket har kunnet brygge øl i næsten 10.000 år, fordi brygprocessen som udgangspunkt er en simpel og en helt naturlig proces som kombinerer spiring af byg - dvs. maltning - med gæring.
Selv om processen tilsyneladende er enkel, så er smagen af øl alligevel resultatet af en meget kompleks interaktion mellem de anvendte råmaterialer - primært de forskellige malt- og humletyper - samt valget af gær og den anvendte brygproces. Der er identificeret over 700 forskellige aromakomponenter i øl, og der føjes jævnligt nye til listen.

I dette foredrag vil du høre om gærens betydning for øllets aroma og om maltens indflydelse på øllets farve, smag og smagsholdbarhed. Du får også indsigt i humlens rolle som smags- og aromagiver, og forelæserne vil også diskutere brygprocessens betydning og hvordan man laver alkoholfrit øl.

Under foredraget får du serveret små smagsprøver på fem udvalgte øltyper. Du smager dem én efter én efterhånden som de gennemgås i foredraget.

Læs mere om foredraget, se billeder og læs om evt. pladsreservation

Foredraget streames live fra Aarhus Universitet og er led i serien Offentlige foredrag i Naturvidenskab som arrangeres af Aarhus Universitet og udbydes i samarbejde med værter i en række byer og Carlsbergfondet.
Hvis du vil modtage bonusmateriale og tippes om kommende foredrag, så følg foredragenes nyhedsbrev eller sociale medier.

Orgelrecital

Fredag den 13. november 2020, kl. 17.
Hjemmeside: Se hjemmeside
Korsvejskirken Sirgræsvej 81, Kastrup
Vi sidder oppe ved orglet, og organist Ole Reuss spiller et par orgelværker og fortæller om dem. Derefter bliver der fortalt om en salme, som vi synger som fællesalme. Til sidst er der en hurtig kop kaffe til at gå hjem på.

Vælg periode

Vælg genre

×

Cookie info