Dato

Genrer

Kommuner


Vælg en eller flere genrer
Vis kun
Søg i udvalgte kommuner
 • Vælg alt Nulstil

Viser 14 events i Fredensborg Kommune d. 13. jul. 2020

Film | Thriller/Gyser

Undtagelsen

Humle Bio, kl. 14 & 20.30.

Mandag den 13. juli 2020, kl. 14 & 20.30.
Sted: Humle Bio
Dansk thriller om fire kvinder, der arbejder i en NGO, hvor dødstrusler pludselig begynder at florere. Hovedrollerne spilles af blandt andre Sidse Babett Knudsen og Danica Curcic. Filmen er instrueret af Jesper W. Nielsen.
Film | Tegnefilm/Animation

Bølle på eventyr - Dansk tale

Humle Bio, kl. 16.30.

Mandag den 13. juli 2020, kl. 16.30.
Pris: (Entré: 94 kr) Køb/bestil billet
Sted: Humle Bio
Animationsfilm om hunden Bølle, som flygter fra sin tidligere ejers børn, hvorefter han må lære at klare sig selv ude i verdenen. Stemmeskuespillet leveres af blandt andre Big Sean og Lucy Hale, og filmen er instrueret af Kevin Johnson.
Film | Tegnefilm/Animation

Trolls på verdensturné - Dansk tale

Humle Bio, kl. 18.30.

Mandag den 13. juli 2020, kl. 18.30.
Pris: (Entré: 94 kr) Køb/bestil billet
Sted: Humle Bio
Amerikansk animationsfilm om musikalske trolde, der må kæmpe mod den magtfulde Kong Thrash, der ønsker at rockmusikken sejrer over al andet musik. Stemmeskuespil af blandt andre Justin Timberlake og Ozzy Osbourne. Filmen er instrueret af Walt Dohrn.
Udstilling | Billedkunst

Åbning af Galleri KulturStationen, 3050 Humlebæk

Kulturstationen3050.dk, fredage 14-17, lørdage og søndage 11-15.

Søndag den 14. juni til søndag den 2. august 2020, fredage 14-17, lørdage og søndage 11-15.
Pris: (Fri entré)
I Galleriet udstiller Karen Gabel Madsen. Store flotte malerier. Hendes malerier tager udgangspunkt i mennesketomme steder, med overlejrende maleriske lag. Karen Gabel Madsen har udstillet i 30 år hovedsageligt i Danmark og Sverige.
Diverse | Ekskursion

Guidet tur rundt om Fredensborg Slot

Fredensborg Slotspark, kl. 11 & 14.

Onsdag den 1. juli til søndag den 9. august 2020, kl. 11 & 14.
Pris: (Pris: 100 kr) Køb/bestil billet
Oplev Fredensborg slot med den smukt anlagte Slotspark med den private have, urtehave, orangeri og et væld af spændende historier. Fredensborg ved Esrum sø er en smuk ramme om kongefamiliens liv, og det har en særstatus blandt de danske slotte, som dronningens mest benyttede residens efter Amalienborg.

Frederiks IV byggede det elegante slot og ledte den kongelige jagt, Zar Alexander kørte på cykel i omegnen når Europas Svigerfar samlede slægten i 1880'erne, og Prins Henrik valgte parken som sit sidste hvilested.

Kom på rundvisning rundt om slottet

I år er slottet lukket for besøg, og de populære guidede rundvisninger i slottet og haven var ved at blive aflyst. Men fire rutinerede guider er gået sammen om tilbyde en rundvisning rundt om slottet, og formidle slottets og parkens fascinerende historie. Det foregår i den periode hvor den Reserverede Have er åben - monarkens private have - er åben for besøg.

Hele sommeren kan du to gange om dagen få en rundvisning rundt om Fredensborg Slot. Det elegante barokslot fra 1700-tallet, blev bygget som jagtslot for Frederik den 4, og det har igennem århundrede dannet rammen om mange større officielle statsbesøg og sammenkomster i kongefamilien. Guiderne viser dig havens særlig attraktioner, og tager dig tilbage i historien med historier om kongelige jagter, mystiske skulpturer og den store kongelige familie.

Hvornår & hvordan?
 • Fra den 1. juli til den 9. august
 • Start kl. 11 og kl. 14, turen tager omkring 2 timer.
 • Foran indgangen til slottet ved gitterporten overfor ishuset.
 • Pris: kr. 100 for voksne og kr. 50 for børn (7-17 år).
 • NB. Der er et gebyr på 10 kr pr. booking.
 • Bestil din billet i forvejen. Ved større grupper kan man aftale privat rundvisning.


Kontakt: guide.vivi@gmail.com / +452034 7712
Børn | Billedkunst

Guidet tur i Den Reserverede Have og Orangeriet på Fredensborg Slot

Fredensborg Slot, kl. 12.30-16.

Mandag den 29. juni til søndag den 9. august 2020, kl. 12.30-16.
På guidede ture i juli måned kan du opleve Kuppelsalen og Havesalen, kendt fra TV-transmissioner af hoffets officielle middage, de kongelige gemakker, Slotskirken og Orangeriet med de eksotiske tropiske vækster. Oplev slottet indefra. I juli og starten af august måned, når kongefamilien ikke benytter slottet, er det muligt at komme på guidede ture i slottets sale. Her kan du bl.a. se Kuppelsalen, hvor mange officielle middage finder sted, Havesalen og en række andre repræsentative rum. Med på rundvisningen er også Fredensborgs velbevarede slotskirke og det smukke orangeri, hvor der er mulighed for at købe stiklinger og krydderurter.

Gå på opdagelse i Dronningens private have

I juli måned har du en enestående mulighed for at se kongehusets helt private have, Den Reserverede Have, på Fredensborg Slot. I denne del af haven har kongefamilien i århundreder modtaget regenter fra hele verden.

Marmorhaven og Menageri-øen

Den reserverede have består af Marmorhaven, der er anlagt i barokstil som et lille afskærmet anlæg med små italienske marmorskulpturer. På den ottekantede Menageri-ø udstillede man i gamle dage bjørne, ulve, tigre og fugle. I dag er Menageri-øen fyldt med vidunderlige roser.

Formklippet havekunst

I den reserverede have findes også store rododendron, sjældne træer og planter og frit anlagte arealer med imponerende flotte staudebede. De formklippede buksbom og taks er naturligvis klippet til perfektion af de mange dygtige gartnere, der arbejder i haven.

Potagerie og urtehave

Det smukke potagerie - også kaldet Urtehaven, leverer friske grøntsager, krydderurter og frugter til det kongelige køkken og blomster til dekorationer på slottet. Prins Henrik brugte selv urtehaven aktivt, og tilførte den salater og eksotiske urter. I en del af urtehaven er der plantet vinstokke til en mindre produktion af vin.

Orangeriet

I havens moderne orangeri kan du bl.a. opleve flotte store planter fra middelhavsområdet og planter, som knytter sig til havens barokperiode - for eksempel 250 år gamle myrtetræer. I Orangeriet er der mulighed for at købe stiklinger, krydderurter og vin fra Chateau Cayx med hjem.

Besøg Fredensborg Slot og Den Reserverede Have
Fredensborg Slot og Den Reserverede Have er normalt reserveret Kongehuset. Om sommeren er det dog muligt at se dele af slottet og Den Reserverede Have på en omvisning. I 2020 er det muligt at besøge slottet fra d. 29 juni til d. 9 august. Mere information om omvisninger på slottet og i Den Reserverede Have vil komme her på siden i foråret 2020.

I samme periode er der gratis adgang til Den Reserverede Have kl. 9.00 -17.00. Den øvrige slotspark er åben for publikum hele året.

Praktiske oplysninger

Fredensborg Slot, Slotskirke og Den Reserverede Have/Orangeriet er hvert år åben for publikum i juli i forbindelse med guidede ture.

Entré
Entre: 90,00 kr. for voksne og 40,00 kr. for børn (4-18 år). Der er gratis adgang for børn under 4 år.
Billetter købes ved Slotskirken, der ligger højre om slottet (åbent fra kl. 12.15).

Rundvisninger på dansk og engelsk
Rundvisninger på dansk hvert kvarter kl. 12.30-16.00
Rundvisninger på engelsk kl. 13.45 og 14.45. Billetter til de engelske omvisninger kan kun købes ved ankomst til slottet.

Varighed
90 minutter

Grupper
For større samlede grupper (minimum 12 og maksimum 25 personer pr. hold) kan man henvende sig og forudbestille rundvisninger på telefon 21 19 78 16 eller e-mail: fredensborg@slks.dk.
Grupperundvisninger arrangeres alle dage i juli i tidsrummet kl. 10 - 12. Pris for rundvisning i både have og slot pr. hold kr. 2.500,- (betales forud).

Slotskirken
Slotskirken er desuden åben mange af årets søn- og helligdage i forbindelse med gudstjenester.

Den Reserverede Have
I juli måned er Den Reserverede Have også åben for publikum uden rundvisning, med gratis adgang
Børn | Andet

Sommer I Parken | Louisiana

Louisiana Museum of Modern Art, kl. 11-23 & 11-18.

Tirsdag den 23. juni til søndag den 16. august 2020, kl. 11-23 & 11-18.
Pris: (Entré: 130 kr) Køb/bestil billet
SOMMER I PARKEN er Louisianas store udendørs tilbud til dig denne sommer: Et fantastisk program af oplevelser under åben himmel i den store smukke park ned mod Øresund. Dyrk fodboldstjernen og bold-ekvilibristen Zidane på kæmpe storskærm, fald i staver over Kusamas 800 spejlende glober i Søhaven, lyt til lydskulpturen The Shallow Sea og benyt dig ikke mindst af de mange arrangementer på scenen: Musik, litteratur, performance, samtaler, DJs og optræden særligt for børn. Programmet udvikler sig med nye oplevelser hver uge - følg med på louisiana.dk. Sommeren 2020 er på alle måder anderledes end den plejer - også på Louisiana. Men her vendes situationen til et plus: Museet inviterer til masser af udendørs oplevelser i parken med kunst, litteratur og musik hele sommeren, så du får ekstra meget for billetten.

De mange oplevelser under åben himmel bliver et supplement til de store indendørs udstillinger med Kirkeby, Kudo og- fra sidst i juli - Fantastiske Kvinder.

Hjælp mod fodboldabstinenser

Du får det bedste af det bedste: Den franske verdensstjerne Zinedine Zidane vist på gigantisk 5 X 11 m. LED-skærm i parken. I værket A 21st Century Portrait af Douglas Gordon og Philippe Parreno (2006) følger 17 synkroniserede kameraer Zidane gennem en hel kamp, d. 23. april 2005, mellem hans daværende klub, Real Madrid, og Villareal. Kameraerne fanger hans bevægelser rundt på banen, med og uden bold; værket er et af de stærkeste portrætter i nyere kunsthistorie.

"EM i fodbold er aflyst, og selvom fodboldkampene er vendt tilbage på tv, er det tydeligt, at kampene mangler intensitet i publikums fravær. Dette fjorten år gamle værk har i det lys fået en melankolsk note. Det viser fodboldspillet, når det er smukkest med 80.000 tætpakkede, støjende tilskuere - og så med Zidane, en af de bedste nogensinde", fortæller Mathias Ussing Seeberg, museumsinspektør på Louisiana.

Kusama spejler universet

Den internationalt berømte japanske kunstner Yayoi Kusama (f. 1929) er kendt af Louisianas mange tilbagevendende gæster, dels som en hovedfigur i museets nyere samling, dels fra en stor særudstilling i 2015-16. Nu kan du helt ekstraordinært opleve hendes værk Narcissus Garden (1966/2020) i Søhaven. 800 spejlende glober, lette som bobler, flyder på søen og spejler himlen, vandet og træerne i de mange blanke overflader. Et betagende poetisk syn. Narcissus Garden blev oprindelig skabt til Venedigbiennalen i 1966. Værket er inspireret af den oldgræske myte om Narcissos, en smuk, ung mand, der forelsker sig i sit eget spejlbillede.

Lyd forstærker oplevelsen

I Søhaven kan du også opleve lydskulpturen The Shallow Sea (2010) af Susan Philipsz. Det er første gang at værket præsenteres udendørs; ved hjælp af musik og sang fra trækronerne skaber det en helt særlig, følelsesladet oplevelse af stedet.

Udendørs scene med nyt program hver uge

Fra den centralt placerede scene i Skulpturparken vil der hele sommeren være en lang række arrangementer til de gæster, der slår sig ned på plænerne: Musik, litteratur, performance, samtaler, DJs og optræden særligt for børn.

Programmet vokser dag for dag, og Louisiana offentliggør det løbende på louisiana.dk og på Facebook. Festivalen Louisiana Literature er aflyst i år, men litteraturen bliver stærkt repræsenteret i sommerens program.

Du kan bl.a. opleve Bisse, Søren Ulrik Thomsen, Dy Plambeck, Knud Romer, Jomi Massage, Frands Rifbjerg, Stine Pilgaard, Andreas Brantelid/Bjarke Mogensen, Jeanett Albeck, Frederik Cilius, Channe Nussbaum og Jens Albinus.

Sikkerheden er på plads

Alle events afvikles overensstemmelse med sundhedsmyndighedernes regler og retningslinjer, og med gæsterne siddende på de grønne plæner i skulpturparken.

Mad og drikke lige ved hånden

Cafeen har fået en lillebror i parken, så mulighederne for mad og drikke er lige i nærheden. Her kan du stille den lille sult og få varme og kolde forfriskninger. På menuen er der sandwich og et udvalg af kager, fadøl, vin, kaffe mm. Du finder sommercafeen på plænen over for Parkscenen.

Det' også for børn...

Flere af sommerens events henvender sig specielt til børn og børnefamilier. I kan bl.a. opleve Silja Okking og Cirkus Panik, og flere navne er på vej - hold øje med programmet.

Louisiana Børnehus har som altid en lang række sommeraktiviteter, både ude og inde. Skulpturelle snobrød, maleværksted og familieomvisninger er bare nogle af de mange muligheder.

Alle events gratis med entrébillet

Alle events er gratis for museets gæster - husk, før besøget, at bestille timeslot for ankomsttiden på museets hjemmeside www.louisiana.dk.

Kontakt: mail@louisiana.dk / 49 19 07 19
Udstilling | Billedkunst

Hans Scherfig: Myter og drømme

Nivaagaards Malerisamling, kl. 11-20 & 11-17.

Tirsdag den 26. maj til søndag den 6. september 2020, kl. 11-20 & 11-17.
Blå tapirer med hvide mavebælter og sjove små snabler. Zebrastribede okapier, gule næsehorn og pink flamingoer i en frodiggrøn, dampende jungle: Velkommen til Scherfigs vidunderlige univers. Nivaagaards Malerisamlings store sommerudstilling "Hans Scherfig: Myter og drømme" inviterer publikum i alle aldre til et glædeligt gensyn eller et første møde med maleren og forfatteren Hans Scherfig. Scherfig er mere aktuel end nogensinde. Hans hyldest til naturen og dens mange fantastiske skabninger taler lige ind i tidens vigtigste emne: Vores truede natur og tab af biodiversitet.

Mange af de dyr, Scherfig malede, er i dag truede. Nogle af klodens dyrebestande er reduceret med mere end 50 %, siden han skabte sine værker. Jungle bliver fældet i uhyggeligt tempo, stødtænder og næsehornspulver sælger kun alt for godt.

Pas på dyrene

Med Scherfig-udstillingen i foråret 2020 ønsker Nivaagaards Malerisamling at bidrage til fokus på vigtigheden af, at vi alle passer bedre på vores planet og dens enestående skabninger.

Fantasiens magt

Hans Scherfig (1905 - 1979) så aldrig selv hverken junglen eller savannen, men han havde en livlig fantasi, som blev stimuleret af besøg i Zoologisk Have og Botanisk Have i København. Udlængslen var der, og den skinner igennem hans mest kendte romaner som ""Det forsømt forår"" og "Den forsvundne fuldmægtig". Men den er måske allermest tilstede i hans sprudlende junglemalerier med deres rige dyreliv, som appellerer så stærkt til ethvert barn og voksen.

"Denne gode planet er fuld af underlige dyr. Man er taknemmelig over at have set en levende okapi, en overlevet fra en forgangen jordperiode, i familie med giraffen, men hjorteagtig og med zebrastriber. Man er glad for, at der endnu lever elefanter på jorden, at der er yndefulde zebraer og puklede kameler og buttede tapirer med små snabler og hvide skaberakker. Eller gnuer, som ligner en blanding af heste, køer og hjorte, langt mærkeligere end de enhjørninger, som aldrig har eksisteret."

Hans Scherfig, 'Rejse i junglen', 1949

Troen på en bedre verden

Temaet for Nivaagaards udstilling er myter og drømme. Scherfig var erklæret kommunist og var ikke troende, men han kunne godt lide at male motiver fra Det Gamle Testamente og fra oldgræsk mytologi, hvor dyr og natur spiller en rolle i fortællingen. Hans giraffer, elefanter, næsehorn og aber er malet i deres naturlige omgivelser, men indgår altid i en større fortælling, som afspejler kunstnerens drøm om en bedre verden.

Vigtig formidling til hjælp for naturen

2020 står i biodiversitetens tegn. Danmark har sammen med 192 andre lande forpligtet sig til at overholde FN's globale naturmål om at stoppe tilbagegangen i biodiversiteten. Med Scherfig-udstillingen som ramme samarbejder Nivaagaards Malerisamling med WWF Verdensnaturfonden og Danmarks Naturfredningsforening, om vigtige foredrag og tværfaglig formidling.

Praktiske oplysninger

NB! Nivaagaard kan kun besøges med billet købt på forhånd, pga. Covid-19. Køb din billet og læs mere

Hvad: Hans Scherfig - Drømme og myter
Hvor: Nivaagaards Malerisamling
Hvornår: 26. maj - 6. september 2020.
(NB! Forlænget pga. midlertidig COVID-19 lukning i foråret)
Åbningstider: Tirsdag - fredag 11 - 20. Weekends og helligdage 11 - 17. Mandag lukket.
Transport: 6 tog i timen fra København og Helsingør. 800 m. fra Nivå Station. Bus 388 til døren fra Lyngby og Helsingør.
Læs mere: www.nivaagaard.dk
Udstilling | Kunsthåndværk

Papircollager

Mergeltoften Pleje- og Aktivitetscenter, kl. 09.

Mandag den 6. juli til fredag den 25. september 2020, kl. 09.
Pris: (Fri entré)
Anette østerlin udstiller papir, - og tekstilcollager. Jeg arbejder med garn, tekstiler og billedvævning i kombination med det håndstøbte papir s unikke og smukke stuktur.

Kan ses i aktivitetscentret alle hverdage fra kl 9 -15
Udstilling | Billedkunst

Lille udstilling af Lena Nikolajsen

Ninas Natur Cafe, kl. 12.

Onsdag den 20. maj til søndag den 4. oktober 2020, kl. 12.
Pris: (Fri entré)
Kom og se illustrator Lene Nikolajsens dejlige tegninger - for både børn og voksne. De hænger på caféens vægge hele sommersæsonen, frem til d. 04.10.
Motion | Andet boldspil

Fredensborg Petanque Klub

Fredensborg Petanque klub, kl. 10-12.

Tirsdag den 3. marts til søndag den 1. november 2020, kl. 10-12.
Pris: (Gratis)
Der spilles petanque hver tirsdag og fredag. Velkommen til en gratis prøveperiode. Årskontingent kr. 300,00. Petanque er spillet for dig, der kan li` at: Være en del af et hyggeligt netværk - få god motion og frisk luft - udfordre dit konkurerence-gen - tænke taktisk og fremadrettet - udvikle di'g selv og dit spil.

Fredag afholdes vinturnering
Udstilling | Billedkunst

Per Kirkeby på Louisiana - Bronze

Louisiana Museum of Modern Art, kl. 09-23 & 09-18.

Fredag den 21. februar til søndag den 13. december 2020, kl. 09-23 & 09-18.
Per Kirkebys store malerier er fremtrædende i Louisianas Samling, og han så sig selv først og fremmest som maler. Men han arbejdede også i andre genrer, bl.a. i bronzeskulpturer. Louisianas store forårsudstilling viser for første gang Kirkebys samlede værk af bronzer. Udstillingen åbner 21. februar og er tilrettelagt af Louisianas direktør Poul Erik Tøjner. Udstillingen Per Kirkeby - Bronze handler om kunstnerens arbejde med figur og rum. Skulpturerne indtager denne gang hovedrollerne, de monumentale såvel som de små.

Kirkeby begyndte at arbejde med skulpturer i starten af 1980'erne og det fik en afgørende betydning for udviklingen af hans malerier. Omvendt virker mange af hans skulpturer som om de næsten er malet frem, fremfor formgivet, hvilket typisk ses af deres overflade.

Per Kirkeby (1938-2018) har udstillet og er repræsenteret på museer verden over. Han er en af de absolutte hovedpersonerne i Louisianas samling, med værker af kunstneren fra den første begyndelse til hans allersidste år. Udstillingen tilrettelægges af Louisianas direktør, Poul Erik Tøjner, der siger:

"Vi glæder os til at vise en side af Kirkebys kunst - skulpturværket - som vi nærmest umærkeligt har fået et helt selvfølgeligt forhold til - de står bare der i parken og optræder her og der i samlingen med største naturlighed. Men nu forsøger vi at skrive fortællingen om, hvad der egentlig er på færde i disse mørke ansamlinger af stof - også set i lyset af, nå ja, alt det lys, der strømmer ud af Kirkebys billeder."

Fakta

Hvad: Per Kirkeby - Bronze
Hvor: Louisiana Museum of Modern Art, Humlebæk
Hvornår: 21. februar - 13. december 2020
Åbningstider: Mandag - lørdag kl. 09-23. søn- og helligdage kl. 09-18.
Entré: Slip for køen og køb entrébillet til Louisiana her
Læs mere: www.louisiana.dk
Diverse | Natur

Falkonergården

Falkonergården

Mandag den 1. januar 2018 til torsdag den 31. december 2020
Pris: (Entré: 120 kr) Køb/bestil billet
Bliv guidet ind i rovfuglenes fascinerende univers. Det er en betagende og imponerende opvisning i superelegant flyveteknik og naturlig strømlinethed, og der går et sus igennem publikum, når den vævre falk letter fra bakketoppen for at styrtdykke mod lokkemaden. Forbered dig på en medrivende og oplysende eftermiddag i selskab med disse luftens Porcher
Udstilling | Billedkunst

Tetsumi Kudo | Cultivation

Louisiana Museum of Modern Art, kl. 09-23 & 09-18.

Fredag den 5. juni 2020 til søndag den 10. januar 2021, kl. 09-23 & 09-18.
Japanske Tetsumi Kudo var en radikal, visionær outsider, som indtil for nylig var næsten glemt. I sine værker fra 1960'er og 1970'erne kredser han om en "ny økologi" hvor menneske, forurenet natur og teknologi smelter sammen og nye sære og absurde livsformer vokser frem. Se udstillingen Cultivation på Louisana med en højaktuel kunstner. Den japanske kunstner Tetsumi Kudo (1935-1990) har været næsten glemt, men nu skaber han igen international opsigt. Med sit opgør med en verden i økologisk forfald og en selvdestruktiv menneskehed, sygeligt optaget af teknologi, taler han lige ind i vores tid.

I udstillingen Cultivation kan man i en slags laboratorium studere Kudos foruroligende og groteske bud på kultivering af liv i en verden, hvor menneske, teknologi og forurenet natur smelter sammen. I forunderlige skulpturer kombinerer han fundne materialer med modellerede figurer.

Forud for sin tid

Kudo var på flere måder forud for sin tid; hans æstetiske virkemidler findes lige nu i samtidskunsten, og de temaer, han kredser omkring, f.eks. miljø og forplantning, er højaktuelle.

Absurd og humoristisk

Tetsumi Kudo voksede op i skyggen af Hiroshima og Nagasaki i efterkrigstidens Japan. Det præger hans værk. Alligevel kan udstillingen Cultivation opleves som næsten humoristisk, i kunstnerens absurde bud på hvordan nyt liv kan spire og gro - på trods.

Fakta
 • Hvad: Tetsumi Kudo | Cultivation
 • Hvor: Louisiana Museum of Modren Art, Humlebæk
 • Hvornår: 5. juni 2020 - 10. januar 2021
  Åbningstid: Mandag - lørdag kl. 9:00 - 23:00, søn- og helligdage kl. 9:00 - 18:00
 • Entre: Billetter skal købes på forhånd på louisiana.dk
 • Læs mere: Tetsumi Kudo på Louisiana


Kontakt: mail@louisiana.dk / +45 4919 0719