Dato

Genrer

Kommuner


Vælg en eller flere genrer
Vis kun
Søg i udvalgte kommuner
  • Vælg alt Nulstil

Viser 62 events i Hørsholm Kommune d. 18. feb. 2020

Diverse | Andet

Gå-klub m. kaffe på kanden

Kokkedal Kirke, kl. 10.30.

Tirsdag den 18. februar 2020, kl. 10.30.
Diverse | Andet

Kend dine klassikere: Stefan Zweig

Hørsholm Bibliotek, kl. 17.

Tirsdag den 18. februar 2020, kl. 17.
Pris: (Entré: 40 kr + evt. gebyr) Køb/bestil billet
Kom på rundtur i Stefan Zweigs forrygende forfatterskab med foredragsholder Morten Dyssel. Foredraget tegner et portræt af den østrigske forfatter Stefan Zweig (1881-1942) som en af de mest højtprofilerede europæiske intellektuelle fra første halvdel af det tyvende århundrede. Hovedvægten lægges på Zweigs humanistiske idealisme og kosmopolitisme i hans essays og erindringer - fra det publicistiske engagement i 1920'erne og frem til den efter hans selvvalgte død udgivne selvbiografi "Verden af i går", der giver en kulturhistorisk enestående skildring af det hedengangne Europa, som jøden Zweig forlod i slutningen af 1930'erne. Der gives desuden en fortolkning af en af Zweigs bedste litterære tekster, den fascinerende Skaknovelle fra 1942. Dette arrangement er en del af foredragsrækken "Kend dine klassikere", som introducerer til et nøje udvalg af kultur- og litteraturhistorisk betydningsfulde forfatterskaber og centrale værker af de største, mest læste og kendte forfattere. Foredragsholder denne aften, Morten Dyssel, er forfatter, foredragsholder og oversætter. Han er formand for Det Danske Thomas Mann Selskab og medlem af De Bangske Morgenmænd. Du får en påmindelse på din mail 2 dage for arrangementet afholdes. Billetter refunderes ikke og tages ikke retur
Diverse | Foredrag

De bedste begyndelser - debutantaften på Karen Blixen Museet

Karen Blixen Museet, kl. 19.30.

Tirsdag den 18. februar 2020, kl. 19.30.
Pris: (Entré: 100 kr (årskort 50))
Det Danske Akademi og Karen Blixen Museet har fornøjelse af at indbyde alle interesserede til en aften med nye danske forfattere. Vi skal møde tre debutanter, hvis bøger har tilføjet dansk litteratur vigtige temaer og ideer. De tre debutanter er Molly Balsby med digtsamlingen Ponyprivilegiet(2019), Amalie Langballe med romanen "Forsvindingsnumre(2019) og Marie- Louise Hansen med "Olgas bog"(2019)

På debitantaftenen bliver der mulighed for at høre tekststykker fra de tre bøger samt indgå i samtale med forfatterne.

Det Danske Akademi vil byde på et let forfriskning.

Dørene til museet åbner kl. 19.00

Begrænset deltager antal. Billetter kan købes på Billetto.dk eller i museumsbutikken
Film | Komedie/Romantik

Portræt af en ung kvinde i flammer

Trommen Bio, kl. 18.30.

Tirsdag den 18. februar 2020, kl. 18.30.
Fransk romantisk drama om maleren Marianne, som bliver ansat af en grevinde til at male et maleri af grevindens unge datter, Héloïse. Hovedrollerne spilles af Noémie Merlant og Adèle Haenel. Filmen er instrueret af Céline Sciamma.
Film | Komedie/Romantik

De særlige

Trommen Bio, kl. 19.

Tirsdag den 18. februar 2020, kl. 19.
Fransk komedie/drama om to mænd, der vil hjælpe børn og unge, som ikke passer ind i det øvrige samfund. Hovedrollerne spilles af Vincent Cassel og Reda Kateb, og filmen er instrueret af Olivier Nakache og Éric Toledano.
Udstilling | Billedkunst

4X Aaen. Troen og Naturen kunstudstilling

Fuglsanghus, Åbent; fredag-lørdag-søn kl. 12-17.

Lørdag den 1. til søndag den 23. februar 2020, Åbent; fredag-lørdag-søn kl. 12-17.
Pris: (Fri entré)
Kunstudstilling med Billed- og kirkekunstner Simon Aaen. Udstillingen viser værker med Troen og Naturen som tema. Simon Aaen er særligt kendt for sine store ekspressive landskabsmalerier. Værkerne er solidt gennemarbejdede og udstråler en stor indleven i naturens stærke udtryk. Han har udsmykket 4 kirker og en lang række sognegårde og er dermed en af landets kendte kirkekunstnere.

Med på udstilingen er også hans forældre Merete- og Erik Aaen, med kramiske skulpturer og malerier. Samt søsteren, Sigen Aaen, med grafisk arbejder
Diverse | Andet

Salg af Loppestader

Selmersbo Centret, kl. 10.

Tirsdag den 18. til fredag den 28. februar 2020, kl. 10.
Pris: (Entré: 100 kr)
Loppemarked i Selmersbo. Salg af stader til Loppemarked d. 7. marts. Først til møllen. Ring til kontoret på 48 49 43 00 og hør nærmere. Vi ses!
Diverse | Undervisning

Akvarel (fortsætter)

Frennehus, 8 kursusdage kl. 12.15.

Onsdag den 8. januar til onsdag den 4. marts 2020, 8 kursusdage kl. 12.15.
Pris: (Pris: 995 kr) Klik her for at tilmelde dig
Sted: Frennehus
At male akvarel handler om at fange lyset og de vibrerende farver mellem de dybe kontraster. Det kan man kun, hvis man har forståelse for akvarellens væsen og en god portion viden om teknik og materialer. Holdene er for øvede og der forudsættes kendskab til Annelise Pio's grundlæggende teknik. For deltagere, der har været på Annelises introkursus. For begyndere tilakvarelkurserne med Annelise Pio er introduktionskurset nødvendig før du kan deltage i de annoncerede ugekurser. Introduktionskurset afholdes igen 5/1 2019. Kontakt: :aph@pio-akvarel.dk eller på telefon 20784852. Frennehus adr: Hørsholm Alle 4, 2970 Hørsholm. Benyt hovedindgangen. Fra den lille mellemgang finder I billedkunstlokalet indenfor til venstre. Parkering: skal ske på den offentlige parkeringsplads mellem Frennehus og tankstationen. Parkeringen på Frennehus' matrikel er forbeholdt hjemmeplejen, som holder til i de gule bygninger på Hørsholm Allé 4. Hold E01303
Diverse | Undervisning

Akvarel (fortsætter)

Frennehus, 8 kursusdage kl. 14.30.

Onsdag den 8. januar til onsdag den 4. marts 2020, 8 kursusdage kl. 14.30.
Pris: (Pris: 995 kr) Klik her for at tilmelde dig
Sted: Frennehus
At male akvarel handler om at fange lyset og de vibrerende farver mellem de dybe kontraster. Det kan man kun, hvis man har forståelse for akvarellens væsen og en god portion viden om teknik og materialer. Holdene er for øvede og der forudsættes kendskab til Annelise Pio's grundlæggende teknik. For begyndere tilakvarelkurserne med Annelise Pio er introduktionskurset nødvendig før du kan deltage i de annoncerede ugekurser. Intrduktionskurset afholdes 30.9. Kontakt: :aph@pio-akvarel.dk eller på telefon 20784852. Frennehus adr: Hørsholm Alle 4, 2970 Hørsholm. Benyt hovedindgangen. Fra den lille mellemgang finder I billedkunstlokalet indenfor til venstre. Parkering: skal ske på den offentlige parkeringsplads mellem Frennehus og tankstationen. Parkeringen på Frennehus' matrikel er forbeholdt hjemmeplejen, som holder til i de gule bygninger på Hørsholm Allé 4. Hold E01305
Diverse | Foredrag

Mit Frankrig - Normandiet

Trommen, kl. 18.45-20.45.

Tirsdag den 18. februar til tirsdag den 10. marts 2020, kl. 18.45-20.45.
Pris: (Entré: 480 kr) Klik her for at tilmelde dig
Arrangør: FOF Nord
Sted: Trommen
V/ Jacqueline Rousselon. Mit Frankrig - Normandiet

Cand. mag. i litteratur Jacqueline Rousselon

Fire foredrag formidlet på let forståeligt fransk.

Normandiet er en charmerende region med en enestående natur og en rig historie. Langs hele kysten finder man vidnesbyrd om et af verdenshistoriens mest dramatiske øjeblikke og i baglandet lokker spændende og smukke kulturelle oplevelser.

1. En rig historie og kulturarv: fra vikingehøvding Rollo som blev hertug af Normandiet og senere Jeanne d'Arc til Anden verdens krig, som udspillede sig på Normandiets strande den 6. juni 1944.

2. Natur og kultur: der er både landlig idyl og vilde kyster. På Côte d'Albâtre går de stejle klipper lige ned til de stenede strande som for eksempel i Etretat. Fra La Manche og gennem halvøen Cotentin fører områder med marskland, heder og klipper hele vejen til Mont-Saint-Michel. Historiske bygningsværker er der masser af i Rouen, hvor det middelalderlige kvarter med sine bindingsværkshuse går tilbage til Jeanne d'Arcs tid. Bykernen i Havre, der har en stor handelshavn, er blevet optaget på UNESCO's verdensarvsliste på grund af Auguste Perrets genopbygning efter 2. verdenskrig. I Caen finder man Abbaye aux Dames fra Vilhelm Erobreren og dronning Mathildes tid og Hundredårskrigen, som bliver fortalt på Bayeux-tapetet.

3. Impressionismens vugge: Det var i Le Havre, at Claude Monet i 1872 malede det berømte værk "Impression, soleil levant" (Indtryk, solopgang), som gav retningen sit navn. Kunstelskere fra hele verden valfarter i øvrigt stadig til Giverny, hvor Monet boede i adskillige år. Men Giverny er ikke det eneste sted, der tiltrak de impressionistiske malere. De forskelligartede normanniske landskaber med forrevne klippekyster, strande med et særpræget og næsten mystisk lys samt de mange kirker og klostre er foreviget på et utal af malerier.

4. En rig gastronomi: Gastronomien er således mangefacetteret, omend de tre hovedprodukter er æbler, oste og skaldyr.
Få steder i verden dyrker man så mange æbler som i Normandiet. Her har man også flere såkaldte cider-ruter. Normandiet består af fem departementer, hvoraf det ene hedder Calvados, og det er naturligvis dette departement, som den berømte æblebrændevin er opkaldt efter.
I Normandiet produceres et utal af lokale oste, og næsten hver by i landbrugsområderne har sin egen variant. I byen Camembert producerer man den verdensberømte ost af samme navn.
Normandiet er kendt for at være Frankrigs epicenter for dyrkning og fangst af østers og muslinger.

Hold nr. 2010280 - Tirsdage 18.45-20.45 - Kulturhus Trommen

18/2, 25/2, 3/3, 10/3
(Hørsholm)

Hold nr. 2010281 - Tirsdag 17.00-19.00 - FOF Huset, Ordrupvej 60

17/3, 24/3, 31/3, 14/4
(Gentofte)
Udstilling | Billedkunst

Aktiv Kunst

Træningscentret Louiselund, kl. 10.

Tirsdag den 28. januar til fredag den 20. marts 2020, kl. 10.
Pris: (Fri entré)
Arrangør: Aktiv Kunst
Maleriudstilling på Loiselund. Jette Fogelstrøm, Patrick Byron, Liselotte Huusmann og Janne Friberg udstiller hver dag frem til den 20. marts kl. 10-15.
Diverse | Undervisning

Familieyoga 3-5 år

Yogafamilien, kl. 10-10.45.

Lørdag den 25. januar til lørdag den 21. marts 2020, kl. 10-10.45.
Pris: (Pris: 270 kr) Klik her for at tilmelde dig
Arrangør: FOF Nord
V/.
Diverse | Undervisning

Familieyoga 1½-7år

Yogafamilien, kl. 11-11.45.

Lørdag den 25. januar til lørdag den 21. marts 2020, kl. 11-11.45.
Pris: (Pris: 395 kr) Klik her for at tilmelde dig
Arrangør: FOF Nord
V/ Line Valentina Christiansen.
Diverse | Undervisning

Børneballet 3-4 år

Dance Academy Laxholm, kl. 09.30-10.

Søndag den 26. januar til søndag den 22. marts 2020, kl. 09.30-10.
Pris: (Pris: 495 kr) Klik her for at tilmelde dig
Arrangør: FOF Nord
V/ Mette Berggreen.
Diverse | Undervisning

Børneballet 5-6 år

Dance Academy Laxholm, kl. 10.05-10.35.

Søndag den 26. januar til søndag den 22. marts 2020, kl. 10.05-10.35.
Pris: (Pris: 495 kr) Klik her for at tilmelde dig
Arrangør: FOF Nord
V/ Mette Berggreen.
Diverse | Undervisning

Børneballet 3-4 år

Dance Academy Laxholm, kl. 10.40-11.10.

Søndag den 26. januar til søndag den 22. marts 2020, kl. 10.40-11.10.
Pris: (Pris: 495 kr) Klik her for at tilmelde dig
Arrangør: FOF Nord
V/ Mette Berggreen.
Diverse | Undervisning

Børneballet 7-8 år

Dance Academy Laxholm, kl. 11.15-12.

Søndag den 26. januar til søndag den 22. marts 2020, kl. 11.15-12.
Pris: (Pris: 750 kr) Klik her for at tilmelde dig
Arrangør: FOF Nord
V/ Mette Berggreen.
Diverse | Undervisning

Fransk B2+

Foreningshuset Rungstedvej, kl. 10-12.30.

Onsdag den 8. januar til onsdag den 25. marts 2020, kl. 10-12.30.
Pris: (Pris: 1455 kr) Klik her for at tilmelde dig
Arrangør: FOF Nord
V/ Hubertine Van Den Berghe Jensen. B2+

Jeg kan forstå lange mundtlige oplæg eller foredrag, der er bygget op i et rimeligt standardsprog, og er i stand til at forstå tv-udsendelser og film uden større besvær. Jeg kan læse lange artikler, kronikker, noveller og de fleste romaner skrevet i et almindeligt hverdagssprog. Jeg kan samtale frit og kan føre en længere samtale på et normalt og ubesværet sprog. Jeg kan skrive hverdagstekster i et klart og forståeligt sprog uden de store vanskeligheder, og har et rimeligt indblik i den korrekte grammatik.

Du er desuden velkommen til at kontakte underviserne vedr. valg af trin
Diverse | Undervisning

Hatha Yoga

Aktivitetscentret Sophielund, kl. 17.45-19.15.

Tirsdag den 14. januar til tirsdag den 31. marts 2020, kl. 17.45-19.15.
Pris: (Pris: 1145 kr) Klik her for at tilmelde dig
Arrangør: FOF Nord
V/ Lone Friis. Hatha yoga

Yoga påvirker muskler, led, organer og kirtler og giver smidighed, styrke og kropsbevidsthed. Yoga er sundhed til kroppen, ro i sindet, smidighed, styrke, fleksibilitet, balance og kropsbevidsthed.

Øvelser kombineret med opmærksomhed på åndedrættet giver koncentration, fysisk og psykisk balance, ro og velvære. I Hatha Yoga arbejdes med fysiske øvelser, åndedrætsøvelser og afspænding.

Du vil derfor blive mere smidig, få større styrke og blive bedre til at slippe tankerne og dermed opøve koncentration og tilstedeværelse i nuet. Gennem afspænding træner du både din

kropsbevidsthed og at være i ro.

Få flere informationer

Du kan læse om undervisningen under kurser nedenfor, hvor du også kan tilmelde dig. Hvis du har spørgsmål, kan du kontakte FOF Nordsjælland på tlf.: 39 63 70 10 eller mail kontakt.nordsjaelland@fof.dk
Børn | Natur

Fotokonkurrence for børn

Arboretet, kl. 00.

Tirsdag den 22. oktober 2019 til tirsdag den 31. marts 2020, kl. 00.
Pris: (Fri entré)
Sted: Arboretet
Gå på jagt i Arboretet efter fantastiske motiver. Send de flotteste tre billeder til 15. Juni Fonden. Vi udvælger og præmierer de 3 bedste fotos. Motivet er frit, men fotoet skal være taget i Arboretet i 2019/2020. Konkurrencen er for alle børn under 15 år. Indsend dine bedste billeder inden 1. april 2020. Læs mere om reglerne på vores hjemmeside