Dato

Genrer

Kommuner


Vælg en eller flere genrer
Vis kun
Søg i udvalgte kommuner
  • Vælg alt Nulstil

Viser 48 events i Hørsholm Kommune d. 21. okt. 2019

Film | Science Fiction

Maleficent: Mistress of Evil

Trommen Bio, kl. 18.

Mandag den 21. oktober 2019, kl. 18.
Sequel til 'Maleficent', der her fortsætter adskillige år efter, hvor Prinsesse Aurora står foran at blive dronning, men det komplekse forhold til den onde fe, Maleficent, kommer igen på prøve. Med blandt andre Angelina Jolie og Elle Fanning.
Film | Komedie/Romantik

Blinded by the Light

Trommen Bio, kl. 18.30.

Mandag den 21. oktober 2019, kl. 18.30.
Coming-of-age historie, der foregår i 1987 i Storbritannien, hvor teenageren Javed lærer at leve livet, forstå sin familie og finde sin egen stemme gennem Bruce Springsteens musik og tekster. Med blandt andre Viveik Kalra, Kulvinder Ghir og Meera Ganatra.
Diverse | Undervisning

Karen Blixen Skriveworkshop: 6 ugers grundforløb i kreativ skrivning

Karen Blixen Museet, Onsdage fra kl. 16.30-20.30 (undtagen i efterårsferien).

Onsdag den 25. september til onsdag den 6. november 2019, Onsdage fra kl. 16.30-20.30 (undtagen i efterårsferien).
Pris: (Pris: 4.825 kr inkl. forplejning)
Du behøver ikke at have skrevet før, men blot have nysgerrighed og drive for at komme i gang. Efter et succesfuldt hold i foråret, tilbyder vi igen dette 6-ugers grundforløb i kreativ skrivning på Karen Blixen Museet i efteråret 2019. Der undervises 6 onsdage fra kl. 16.30-20.30 i perioden sep-nov: 25/9, 2/10, 9/10, 23/10, 30/10 og 6/11 i Boganissalen på Rungstedlund (der er ikke undervisning i efterårsferien). I kursusprisen indgår kaffe/the/frugt/småkager samt en sandwich og en vand til aftensmad.

I disse unikke og inspirerende omgivelser, hvor Karen Blixens verdensberømte forfatterskab blev til, ser vi nærmere på, hvad der gør skønlitterære tekster levende og fængslende. Vi laver skriveøvelser og læser udvalgte tekster af danske forfattere, så vi på den måde lærer forskellige stilarter at kende og ser på forskellige måder at bruge sproget på.

Herefter arbejder deltagerne med at skrive kortere tekster i formater som novelle, kortprosa og erindringsglimt, således at der produceres en lille tekst til hver uge. Alle får mulighed for at få feedback på deres tekster og give feedback på de andre deltagertekster.

Når du har gennemført kurset, har du et godt greb om skønlitteraturens basale teknikker og kender dine virkemidler, så du kan videreudvikle din skrivning på egen hånd - og/eller fortsætte på et mere avanceret skrivekursus.

Hurtig tilmelding tilrådes, da der er begrænset deltagerantal.

Læs mere og tilmeld
Diverse | Undervisning

Akvarel for fortsættere i Hørsholm

Frennehus, 8 kursusdage kl. 12.15.

Onsdag den 2. oktober til onsdag den 27. november 2019, 8 kursusdage kl. 12.15.
Pris: (Pris: 995 kr) Klik her for at tilmelde dig
Sted: Frennehus
Kurset udsættes 2 uger, da det nye lokale i Frennehus endnu ikke er klar. Det betyder, at vi forventer at kurset kan begynde 2.10. og med sidste gang 27.11. At male akvarel handler om at fange lyset og de vibrerende farver mellem de dybe kontraster. Det kan man kun, hvis man har forståelse for akvarellens væsen og en god portion viden om teknik og materialer. Holdene er for øvede og der forudsættes kendskab til Annelise Pio's grundlæggende teknik. For begyndere tilakvarelkurserne med Annelise Pio er introduktionskurset nødvendig før du kan deltage i de annoncerede ugekurser. Kontakt: :aph@pio-akvarel.dk eller på telefon 20784852. Frennehus adr: Hørsholm Alle 4, 2970 Hørsholm. Benyt hovedindgangen. Fra den lille mellemgang finder I billedkunstlokalet indenfor til venstre. Parkering: skal ske på den offentlige parkeringsplads mellem Frennehus og tankstationen. Parkeringen på Frennehus' matrikel er forbeholdt hjemmeplejen, som holder til i de gule bygninger på Hørsholm Allé 4. Hold E92303
Diverse | Undervisning

Akvarel for fortsættere i Hørsholm

Frennehus, 8 kursusdage kl. 15.15.

Onsdag den 2. oktober til onsdag den 27. november 2019, 8 kursusdage kl. 15.15.
Pris: (Pris: 995 kr) Klik her for at tilmelde dig
Sted: Frennehus
Kurset udsættes 2 uger, da det nye lokale i Frennehus endnu ikke er klar. Det betyder, at vi forventer at kurset kan begynde 2.10. og med sidste gang 27.11. At male akvarel handler om at fange lyset og de vibrerende farver mellem de dybe kontraster. Det kan man kun, hvis man har forståelse for akvarellens væsen og en god portion viden om teknik og materialer. Holdene er for øvede og der forudsættes kendskab til Annelise Pio's grundlæggende teknik. For begyndere tilakvarelkurserne med Annelise Pio er introduktionskurset nødvendig før du kan deltage i de annoncerede ugekurser. Kontakt: :aph@pio-akvarel.dk eller på telefon 20784852. Frennehus adr: Hørsholm Alle 4, 2970 Hørsholm. Benyt hovedindgangen. Fra den lille mellemgang finder I billedkunstlokalet indenfor til venstre. Parkering: skal ske på den offentlige parkeringsplads mellem Frennehus og tankstationen. Parkeringen på Frennehus' matrikel er forbeholdt hjemmeplejen, som holder til i de gule bygninger på Hørsholm Allé 4. Hold E92305
Diverse | Undervisning

Akvarel for fortsættere i Hørsholm

Frennehus, 8 kursusdage kl. 9.

Onsdag den 2. oktober til onsdag den 27. november 2019, 8 kursusdage kl. 9.
Pris: (Pris: 995 kr) Klik her for at tilmelde dig
Sted: Frennehus
At male akvarel handler om at fange lyset og de vibrerende farver mellem de dybe kontraster. Det kan man kun, hvis man har forståelse for akvarellens væsen og en god portion viden om teknik og materialer. Holdene er for øvede og der forudsættes kendskab til Annelise Pio's grundlæggende teknik. For begyndere tilakvarelkurserne med Annelise Pio er introduktionskursetnødvendig før du kan deltage i de annoncerede ugekurser. Kontakt: :aph@pio-akvarel.dk eller på telefon 20784852. Frennehus adr: Hørsholm Alle 4, 2970 Hørsholm. Benyt hovedindgangen. Fra den lille mellemgang finder I billedkunstlokalet indenfor til venstre. Parkering: skal ske på den offentlige parkeringsplads mellem Frennehus og tankstationen. Parkeringen på Frennehus' matrikel er forbeholdt hjemmeplejen, som holder til i de gule bygninger på Hørsholm Allé 4. Hold E92302
Diverse | Undervisning

Fransk B2 +

Foreningshuset Rungstedvej, kl. 10-12.30.

Onsdag den 11. september til onsdag den 27. november 2019, kl. 10-12.30.
Pris: (Pris: 1720 kr) Klik her for at tilmelde dig
Arrangør: FOF Nord
V/ Hubertine Van Den Berghe Jensen. B2+

Du kan forstå længere, sammenhængende samtaler og oplæg og kan følge med i en relativt indviklet ordveksling, forudsat at du har en pæn indsigt i emnet. Du kan forstå film, hvor det talte sprog er i en standardversion, og er i stand til at læse undertekster på originalsproget. Du kan læse og forstå debatartikler og de fleste moderne noveller og lettilgængelige romaner. Du kan indenfor et konkret emne fremlægge synspunkter for og imod og kan forklare løsningsmodeller til en problemstilling. Du kan skrive ret detaljerede tekster, hvor du både forklarer mine egne synspunkter samt giver udtryk for betydningen af disse.

Du er desuden velkommen til at kontakte underviserne vedr. valg af trin
Udstilling | Historisk

Hørsholm Egns Museum - storhed og fald

Museum Nordsjælland - Hørsholm, kl. 13-16 lukket man.

Fredag den 1. februar til lørdag den 30. november 2019, kl. 13-16 lukket man.
Pris: (Fri entré)
Her kan du snage i 1700-tallets kongelige affærer og se, hvordan en dreng så ud for 7.500 år siden i jægerstenalderen. Gå en tur i Slotshaven og fornem fordums storhed og fald, hvor det fantastiske Hirscholm Slot engang lå. Stenalderjægerne fra Nivå
For 7-8000 år siden fandtes der ved Nivå en fjord, som skar sig flere kilometer ind i landet. På den gamle fjordbred er der fundet rester af mange stenalder-bopladser. En af de bedst bevarede pladser lå oprindelig på en lille ø i fjordens munding, og her har museets arkæologer foretaget udgravninger siden 1995. Det har resulteret i fund, som giver helt nye oplysninger om stenalderjægernes liv. Blandt andet er der fundet hyttetomter, som er så velbevarede, at vi for første gang herhjemme får et detaljeret indblik i, hvordan jægerne byggede og indrettede deres boliger.

Hirschholm Slot
Fra 1300-tallet og til slutningen af 1700-tallet var Hørsholm-egnen krongods. På det sted, hvor vi dag finder Hørsholm Kirke, lå de slotsbygninger, som blev brugt af kongehuset selv: Først et middelalderligt borganlæg, der i 1500-tallet blev erstattet af et kongeligt jagtslot og til sidst det imponerende Hirschholm Slot, der blev opført 1730 - 44 af Christian 6. og dronning Sophie Magdalene.

Struensee
Christian 7. var sindssyg, og i hans regeringstid (1766 - 1808) var det andre, der måtte styre landet. Omkring 1770 var Danmarks reelle regent hoflægen J. F. Struensee, og han brugte magten til at gennemføre en storstilet reformpolitik. Det vakte modstand hos den gamle magtelite, og samtidig skabte Struensees kærlighedsforhold til den unge dronning Caroline Mathilde forargelse.

I 1771 opholdt kongefamilien sig på Hirschholm Slot, og her fødte dronningen en datter, som Struensee var far til. I 1772 blev Struensee styrtet og henrettet efter en politisk retssag. Kongeparret blev skilt og dronningen sendt i landsforvisning. Kongehuset brugte herefter ikke mere Hirschholm Slot
Diverse | Undervisning

Italiensk A1

Foreningshuset Rungstedvej, kl. 18.50-20.30.

Tirsdag den 17. september til tirsdag den 3. december 2019, kl. 18.50-20.30.
Pris: (Pris: 1145 kr) Klik her for at tilmelde dig
Arrangør: FOF Nord
V/ Luca Giancotti. A1

Du er nybegynder eller kan forstå meget enkle ytringer, når folk taler langsomt og tydeligt. Du kan måske forstå enkle skriftlige sætninger, såsom annoncer og opslag. Du kan måske føre enkle samtaler i et langsomt tempo, i et begrænset omfang og med et begrænset ordforråd. Du kan eventuelt skrive korte hilsner samt eventuelt udfylde formularer med personlige oplysninger.

Du er desuden velkommen til at kontakte underviserne vedr. valg af trin
Diverse | Undervisning

Italiensk B1+

Foreningshuset Rungstedvej, kl. 17-18.40.

Tirsdag den 3. september til tirsdag den 3. december 2019, kl. 17-18.40.
Pris: (Pris: 1350 kr) Klik her for at tilmelde dig
Arrangør: FOF Nord
V/ Luca Giancotti. B1+

Jeg kan forstå indholdet i samtaler om almindelige dagligdags emner samt forstå indholdet af f.eks. nyhedsudsendelser i radio og tv. Jeg har solid forståelse for dagligdags tekster og almindelige avisartikler og kan referere indholdet af disse tekster og artikler. Jeg kan forstå lettilgængelige noveller og tekster som eksempelvis blogs. Jeg kan ubesværet føre en almindelig samtale samt redegøre for mine synspunkter om et givent emne på et rimeligt niveau. Jeg kan skrive tekster til dagligdags brug og også enkle tekster om emner, der har min interesse.

Du er desuden velkommen til at kontakte underviserne vedr. valg af trin
Diverse | Undervisning

Mediyoga - Yoga Mod Stress

Foreningshuset Rungstedvej, kl. 15.30-17.

V/ Birgitte Aaselund. MediYoga - yoga mod stress

MediYoga er en blid og samtidig dynamisk yogaform, der kan fungere for alle, ung som gammel - og også for personer med særlige udfordringer, som for eksempel rygproblemer, åndedrætsbesvær, stress, søvnbesvær og let depression m.m. MediYoga bruges i Sverige mange steder som en integreret del af behandlingen i det etablerede sundhedsvæsen.

På dette hold er der fokus på åndedrættet: Lange dybe vejrtrækninger, som giver energi og klarhed - vekslende mellem blide øvelser (asanas) og andre, der forøger energien i kroppen. Vi arbejder også med forskellige meditationsteknikker
Diverse | Undervisning

Familieyoga For 3-5 år

Yogafamilien, kl. 10.15-11.

Søndag den 15. september til søndag den 8. december 2019, kl. 10.15-11.
Pris: (Pris: 480 kr) Klik her for at tilmelde dig
Arrangør: FOF Nord
V/ Nicoline Valentina Christiansen. Familieyoga for 3-5 år

Yoga for børn og familier er en skøn måde at lave noget både aktivt, afstressende, sjovt med dit barn og i får en unik mulighed for at være nærværende sammen.

* Stimuler dit barns sanser

* Styrk motorikken.

* Frem indlæringsevnen hos dit barn

* Aktiv med familien

* Bliv helt tæt med dit barn til afspænding.

Der bliver både leget, sunget, grinet, danset, lavet solhilsner, fortalt historier, masseret, lavet kreative ting med saks og papir m.m. Det hele er bundet sammen af yogaøvelser, åndedræt og til slut afspænding. Vi afslutter altid med rolige øvelser inden afspænding, hvor i skiftes til fx at masserer hinanden eller blive puttet blidt i tæpper og på den måde være blidt nærværende og sammen. Ungerne elsker at putte mor eller far eller masserer med bold eller pensler.

Prisen er for 1 voksen + 1 barn
Diverse | Undervisning

Energi Og Styrke - M/k

Ungdomshuset Stampen, kl. 10-11.30.

Onsdag den 11. september til onsdag den 11. december 2019, kl. 10-11.30.
Pris: (Pris: 1355 kr) Klik her for at tilmelde dig
Arrangør: FOF Nord
V/ Vicki Nielsen. Energi og styrke - M/K Lær at bruge kroppen rigtigt. Opvarmning til fornøjelig musik. Øvelser med bolde, vægte, korte og lange elastikker. Holdningskorrektur og skeletmuskulaturen bliver bearbejdet. Der afsluttes med afspænding (hvil). Medbring et tæppe
Diverse | Undervisning

Spansk B2

Foreningshuset Rungstedvej, kl. 16.30-18.10.

Onsdag den 4. september til onsdag den 11. december 2019, kl. 16.30-18.10.
Pris: (Pris: 1460 kr) Klik her for at tilmelde dig
Arrangør: FOF Nord
V/ Carmen Querol. B2

Kurset er for alle, som ikke har brugt sproget over en årrække eller for dem, som har behov for at få talt sproget. I undervisningen lægges der vægt på det mundtlige og ønsker fra den enkelte til forbedring af det skriftlige.Vi beskæftiger os med emner som kultur, film, underholdning, politik, arbejde, uddannelse og sundhed gemmen forskellige små tekster, øvelser, lyd, sange og billeder. I grammatik lærer vi om datiden, fremtiden, subjektiv mv. Du er desuden velkommen til at kontakte underviserne vedr. valg af trin
Diverse | Undervisning

Spansk A1

Foreningshuset Rungstedvej, kl. 18.30-20.10.

Onsdag den 4. september til onsdag den 11. december 2019, kl. 18.30-20.10.
Pris: (Pris: 1460 kr) Klik her for at tilmelde dig
Arrangør: FOF Nord
V/ Carmen Querol. A1

Du er nybegynder eller kan forstå meget enkle ytringer, når folk taler langsomt og tydeligt. Du kan måske forstå enkle skriftlige sætninger, såsom annoncer og opslag. Du kan måske føre enkle samtaler i et langsomt tempo, i et begrænset omfang og med et begrænset ordforråd.

Du er desuden velkommen til at kontakte underviserne vedr. valg af trin
Diverse | Undervisning

Spansk B2+

Foreningshuset Rungstedvej, kl. 14.30-16.10.

Torsdag den 5. september til torsdag den 12. december 2019, kl. 14.30-16.10.
Pris: (Pris: 1460 kr) Klik her for at tilmelde dig
Arrangør: FOF Nord
V/ Carmen Querol. B2+ Dette kursus er for dem, der ønsker at forbedre deres kommunikative kompetencer. Der arbejdes med at udvide lexis og diskursive strategier, som vil give dig mulighed for at kunne interagere på spansk i hverdagen.
Målene for dette kursus er at udvikle oral flydende og forbedre udtryk i en lang række forskellige situationer. Til dette formål vil en praktisk og deltagende metode anvendes, som vil gøre det muligt for deltagerne at arbejde med forskellige talte genrer (debatter, forhandlinger, præsentationer, interaktioner, interviews, mv), samt erhverve passende normer for effektiv kommunikation (høflighed, registrere, funktionelle sprog, sproglige strukturer, gestus).
Du er desuden velkommen til at kontakte underviserne vedr. valg af trin
Diverse | Undervisning

Fransk A1+

Foreningshuset Rungstedvej, kl. 16.45-18.25.

Mandag den 16. september til mandag den 16. december 2019, kl. 16.45-18.25.
Pris: (Pris: 1250 kr) Klik her for at tilmelde dig
Arrangør: FOF Nord
V/ Leif Eghøj Hansen. A1+

Holdet er for dig som tidligere har deltaget på et A1 kursus i Fransk.

Jeg kan forstå små hverdagsord og udtryk. Jeg kan forstå sammenhængen i korte beskeder og meddelelser. Jeg kan læse korte tekster samt finde bestemte oplysninger i diverse hverdagsbrochurer. Jeg kan udveksle enkel small-talk og vendinger om mig selv, min familie og mit arbejde. Jeg kan skrive korte beskeder og notater.

Du er desuden velkommen til at kontakte underviserne vedr. valg af trin
Diverse | Undervisning

Zumba Gold - Enkelt Hold

Dance Academy Laxholm, kl. 09.30-10.30.

Mandag den 2. september til mandag den 16. december 2019, kl. 09.30-10.30.
Pris: (Pris: 950 kr) Klik her for at tilmelde dig
Arrangør: FOF Nord
OBS! Dette hold er en del af "Dans og træning hos Dance Academy Laxholm". Du kan vælge at tilmelde dig Zumba Gold "Enkelt hold" og gå på et fast hold en gang om ugen, eller du kan tilmelde dig Zumba Gold "Alle hold" og samtidig få adgang til alle andre voksenhold hos Dance Academy Laxholm (undtagen Argentinsk Tango). v/ Astrid C. Elkin. Zumba® Gold - for modne kvinder

Zumba er dansemotion baseret på latinamerikanske dansetrin inspireret af den traditionelle cumbia-, salsa-, samba-, og marenquemusik.

Trinene på Zumba Gold er simple, så du er hurtigt med.
Zumba er hård men også supereffektiv motion til skøn musik i højt tempo. Du får sved på panden, smil på læben og opnår en forbrænding på mellem 500-1000 kalorier pr. time.

Underviser Astrid Elkin er certificeret Zumba® Gold instruktør
Diverse | Undervisning

Mediyoga

Idrætshallen v/ nye Rådhus, kl. 10.15-11.45.

Tirsdag den 27. august til tirsdag den 17. december 2019, kl. 10.15-11.45.
Pris: (Pris: 1665 kr) Klik her for at tilmelde dig
Arrangør: FOF Nord
V/ Birgitte Aaselund. MediYoga

MediYoga er en blid og samtidig dynamisk yogaform for personer med særlige udfordringer, som for eksempel rygproblemer, åndedrætsbesvær, stress, søvnbesvær og let depression mm. MediYoga bruges i Sverige mange steder som en integreret del af behandlingen i det etablerede sundhedsvæsen.

På dette hold er der fokus på åndedrættet: Lange dybe vejrtrækninger, som giver energi og klarhed - vekslende mellem blide øvelser (asanas) og andre, der forøger energien i kroppen. Vi arbejder også med forskellige meditationsteknikker.

Undervisningen er særligt tilrettelagt i forhold til deltagernes handicap, og der er højst 8 deltagere på holdene. Kursisterne skal underskrive en erklæring for berettigelse til at deltage på dette hold
Diverse | Undervisning

Spansk B1

Foreningshuset Rungstedvej, kl. 15.30-17.

Tirsdag den 27. august til tirsdag den 17. december 2019, kl. 15.30-17.
Pris: (Pris: 1460 kr) Klik her for at tilmelde dig
Arrangør: FOF Nord
V/ Anette Thornfeldt Fisker. B1

Jeg har god forståelse af hovedindholdet i dagligdagsemner samt af udsendelser i radio & tv, hvor der tales klart og tydeligt. Jeg kan forstå tekster i hverdagssprog, eller med relation til mit arbejde. Jeg kan klare de fleste situationer, der opstår ved rejser i lande, hvor sproget tales. Jeg kan indgå uforberedt i samtaler om hverdagsemner og kan fortælle en historie eller give et resumé af en bog eller en film. Jeg kan skrive en enkel og sammenhængende tekst og skrive personlige breve, hvor jeg beskriver oplevelser og indtryk.

Du er desuden velkommen til at kontakte underviserne vedr. valg af trin