Dato

Genrer

Kommuner


Vælg en eller flere genrer
Vis kun
Søg i udvalgte kommuner
  • Vælg alt Nulstil

Viser 75 events i Roskilde Kommune d. 21. aug. 2019

Børn | Andet

Babysalmesang

Ågerup Kirke, kl. 09.30.

Onsdag den 21. august 2019, kl. 09.30.
Kom til babysalmesang i ågerup kirke hver onsdag kl.9.30 - 10.30 syng og leg med din baby tilmelding til kirkesanger berit melandtlf. 20130503.
Diverse | Møder

Morgenbord - hvor vi tager hul på den nye sæson 2019/20

Ældre Sagen i Gundsø, kl. 10.

Onsdag den 21. august 2019, kl. 10.
Pris: (Entré: 65 kr og kun for medlemmer)
Så skyder vi sæsonen 2019/20 i gang med det store morgenbord, en lille en til halsen, musik og morgensang hører også med. Efter morgenbordet vil vi præsentere årets program med et væld af Faste ugentlige Aktiviteter og mange spændende Arrangementer. Så skyder vi sæsonen 2019/20 i gang.

Vi starter som sædvanlig med det store morgenbord. Vi skåler i en lille en til halsen og vi tester stemmerne med morgensang. Og medens vi hygger, vil musiker Paul Hostrup-Jessen lade sine skønne morgentoner fylde lokalet.

Efter morgenbordet vil vi præsentere årets Katalog fyldt med Aktiviteter og mange spændende Arrangementer.

Ja, sådan skyder vi sæsonen 2019/20 i gang. Vi starter som sædvanlig med det store morgenbord og serverer kaffe/the, brød, smør, pålæg, ost og marmelade. En lille én til halsen skal vi også ha', og morgensang hører også med til denne formiddag.

Omkring Aktiviteter sætter vi i år særligt fokus på vores nye tilbud og støtte i hverdagen for vore medlemmer. Det gælder fx om muligheden for at få en "Vejleder" på besøg, "hvis hverdagen bliver for meget". Og vi har helt nye tilbud, der kan hjælpe vore medlemmer sikkert ind i it-verdenen, gå på internettet og meget andet.

Arrangementerne i den nye sæson vil fortsætte succesen med festlige eftermiddage og aftener med musik, sang og lidt godt at spise, samt busture til spændende oplevelser. Og som noget nyt indfører vi Tirsdagsforedrag, hvor vi skal møde kendte Jyllingeborgere, der har en god historie at fortælle.

Du kan også læse om alt det nye spændende i Katalog 2019/2020, der omdeles til alle medlemmer i juli samt på vores hjemmeside. Men ta' med til morgenbordet og vær med til at skyde sæsonen i gang på festlig vis.

Kontoret åbner denne dag først ca. kl. 13, hvor der efterfølgende kan købes billetter til nogle af de kommende arrangementer. Og vi lukker først kontoret denne onsdag, når alle fremmødte medlemmer er blevet betjent.

Vel mødt til sæson 2019/2020!

Pris kr. 65,- Billetter sælges fra 14. august 2019 kl. 9.30-14.30 på kontoret, samt on-line her på hjemmesiden frem til den 20. august kl. 16.00, eller så længe der ikke er udsolgt.
Diverse | Gudstjeneste

Plejehjems- og institutionsgudstjeneste ved Kristian Gylling

Ågerup Omsorgscenter, kl. 10.30.

Onsdag den 21. august 2019, kl. 10.30.
Den månedlige plejehjemsgudstjeneste på Ågerup omsorgscenter.Alle er velkommen.
Børn | Andet

Sejltur på fjorden / Sailing trip 50 min

Vikingeskibsmuseet, kl. 11.

Onsdag den 21. august 2019, kl. 11.
Pris: (Fri entré) Køb/bestil billet
Få en helt særlig oplevelse på vandet. Varighed 50 minutter. [ENG ] Get a unique experience on the water. Duration 50 minutes. x. En helt særlig sejladsoplevelse / A unique experience on the water

På Vikingeskibsmuseet kan du gå direkte fra oplevelsen af de 1000-år gamle vikingeskibe udstillet i Vikingeskibshallen og ned til Museumshavnen, hvor du kan stævne ud i en af vikingeskibenes efterkommere - de traditionelle nordiske træbåde - der, nu tusinde år senere, er bygget efter samme principper og metoder, som vikingerne brugte. Og ja, vi benytter præcis de samme drivmidler som vikingerne gjorde - årer og råsejl og de ombordværendes rå muskelkraft.
Sagt med andre ord: Du skal være med til at ro og håndtere sejlet!

Bemærk:
VIGTIGT: Af hensyn til sikkerheden ombord skal alle deltagere kunne forstå dansk eller engelsk.
Vi forbeholder os ret til at aflyse, hvis vejret er en risiko for sikkerheden.
Varighed: 50 min.
Medbring varmt tøj.
Børn under 4 år kan desværre ikke deltage i sejladserne.
Billetten kan ikke refunderes med mindre sejladsen aflyses.
Billetgebyr (15 kr.) refunderes ikke.
Adgang til museet er inkluderet i billetprisen
Museet arrangerer også daglige sejlture, hvor billetterne sælges efter først-til-mølle-princippet på selve dagen fra billetsalget på museet.
Museet arrangerer også sejlture for grupper. Kontakt bookingen på +45 46 300 253

[ENG]
At the Viking Ship Museum you can go directly from the encounter with the 1000 year old original viking ships on exhibit in the Viking Ship Hall to the Museum Harbour where you can go on a sailing trip in one of the viking ships' direct decendants - the traditional nordic wooden boats - which now 1000 years later are still built according to the same principles and methods as used by the vikings. And Yes - we also use the very same energy source to move forward - oars and sail and the muscle power of the crew.
In other words: your will be involved in rowing and handling the sail.

Please note:
IMPORTANT:For safety reasons all guests must be able to understand danish or english. Otherwise they will not be allowed to go aboard.
We reserve the right to cancel sailing trips if the weather represents a safety risk.
Duration: 50 min.
Bring warm clothing.
Children under the age of 4 cannot join the sailing trips.
The ticket can not be refunded unless the trip is cancelled.
Ticket fee (15 kr.) is not refundable.
Admission to the museum is included
The Museum also provide daily sailing trips with tickets sold from the ticket booth at the museum entrance. First come, first served.
The Museum also provide sailing trips for private groups. Contact our booking office: +45 46 300 253
Diverse | Andet

Musicon-Sommer-Onsdage

Musicon Aktører, kl. 12.

Onsdag den 21. august 2019, kl. 12.
Pris: (Fri entré)
Musicon-bydelen inviterer 7 onsdage i juli og august til fælles leg og bevægelse i sommeraftenen. Musicon-bydelen inviterer 7 onsdage i juli og august til fælles leg og bevægelse i sommeraftenen. Indholdet og værterne skifter og denne aften står den på Familieyoga (2-6 år) med Yogroa og pickelball med Roskilde Ældre Motion.

Før og efter legen kan du nyde lækker mad og drikke hos Musicons spisesteder:

· Kl. 12-14 frokosttilbud hos Leos Wok Café, Penselstrøget 42

· Kl. 16-20 sommergrill hos Musicon Mikrobryggeri, Penselstrøget 52

· Kl. 17-19 folkekøkken hos Café Ragnarock by Freunde, Rabalderstræde 16
Diverse | Gudstjeneste

Gudstjeneste ved Ane Bisgaard LaBranche

Roskilde Domkirke, kl. 12-13.

Onsdag den 21. august 2019, kl. 12-13.
Diverse | Andet

Kreativt samvær

Domkirkepladsen, kl. 12.30-15.

Onsdag den 21. august 2019, kl. 12.30-15.
Tredje onsdag i hver måned efter Onsdagsreflektionen kl. 12 i Domkirken vil der være åbent hus i Konventgården, hvor de, der har lyst, kan mødes til et kreativt samvær. Hvad laver vi? "Kreativt" skal forstås i ordets bredeste forstand, idet det kan dreje sig om: -At man medbringer sit håndarbejde. At man fortæller en lille historie. At man fortæller om en særlig oplevelse. At man taler med dem, man sidder sammen med. At vi synger sammen; der er næsten frit valg på alle hylder. At man på et tidspunkt vil holde et kort oplæg. Som man kan se, er der næsten frit valg på alle hylder og der er med andre ord tale om et aktivt kreativt samvær. Ovenstående er et skelet, som vi i fællesskab kan bygge videre på. Menighedsplejen byder på kaffe. Hvad man kunne tænke sig at spise, må man selv medbringe, det er jo frokosttid
Motion | Vandretur/stavgang

Onsdags-gåture

Kildegårdens træscene, kl. 18-19.

Onsdag den 21. august 2019, kl. 18-19.
Pris: (Gratis)
Ugentlig gåtur med sved på panden! Kom og vær med i et uforpligtende fællesskab skabt af gå-glade borgere i Roskilde.

Vi forsøger at skabe en tradition for at mødes og gå en en tur i rask tempo hver onsdag.

Vi mødes klokken 18.00 på Kildegårdens træscene.

Alle er velkomne til onsdagsgåture hvor tempoet er cirka 5 kilometer i timen.

Gåturene er selvorganiserede, dvs. der er ikke en fast instruktør, men deltagerne beslutter ruten i fællesskab
Musik | Dansegulv

Havnedans - dans til glad spillemandsmusik

Museumsøen, kl. 19.

Onsdag den 21. august 2019, kl. 19.
Pris: (Fri entré)
Alle onsdage i juni, juli og august er der folkemusik og dans på Museumsøen i Roskilde Havn. Alle er velkomne til at spille, danse eller være tilskuere.
Diverse | Ekskursion

Byvandring til Zealand

Zealand - Sjællands Erhvervsakademi, kl. 19.

Onsdag den 21. august 2019, kl. 19.
Pris: (Gratis)
Rundvisning på Zealand - Erhvervsakademi Sjælland - i den nyopførte bygning og i de restaurerede bygninger, som før husede Slagteriernes Forsknings Institut. Byrådsmedlem Kaj V. Hansen og direktør Peter Schwalbe fortæller om uddannelsesstedet. Rundvisningen er led i sommerens byvandringer i Roskilde, tilrettelagt af Lotte Fang og Kaj V. Hansen
Diverse | Ekskursion

Byvandring: ZBC Zealand Business College

Slagteriskolen, ZBC - Roskilde, kl. 19.

Onsdag den 21. august 2019, kl. 19.
Pris: (Gratis)
Rundvisning på ZBC Zealand Business College med Kaj V. Hansen er på rundtur sammen med direktør Peter Schwalbe i de nye og restaurerede bygninger, som før husede Slagteriernes Forsknings Institut. Mødested: Maglegårdsvej 8.
Diverse | Møder

Opstart af forældregruppe for forældre til børn med angst

Frivilligcenter Roskilde Tinghuset, kl. 19-21.

Onsdag den 21. august 2019, kl. 19-21.
Pris: (Fri entré)
Det kan være svært, at passe på sig selv som forældre når man har et barn med angst. I de fleste tilfælde hjælper det at møde andre forældre, til børn med angst. Det kan være en kæmpe lettelse, at kunne udveksle erfaringer, og opleve følelsen af et fællesskab, og kunne genkende sin historie.

Derfor arrangere Foreningen for børn med angst opstart af en ny gruppe, hvor man får mulighed for at sparre med andre forældre til børn med angst. Ligesom der også vil være mulighed for gode råd og vejledning, fra Mia Kristina Hansen, som er formand for foreningen.

Der vil blive aftalt dato for næste gruppemøde fra gang til gang.

Hvis du ønsker at deltage, skal du tilmelde dig på mail: mia@boernmedangst.dk
Musik | Klassisk

Schubertiaden 2019 / Brahms Liebeslieder Waltzer

Festsalen, Roskilde Gymnasium, kl. 19.30.

Onsdag den 21. august 2019, kl. 19.30.
Pris: (Entré: Alm.billet: 140 / Medlem: 100 / Ung: 70)
Koncerten er dedikeret til Brahms Liebeslieder Waltzer, som Brahms komponerede til Georg F. Daumers verdenspoetiske sangbog "Polydora" med folke- og kærlighedssange. Værket fremføres af Nina Bols Lundgren, Kristina Wallin, David Danholt og Teit Kanstrup.
Diverse | Andet

Aftensang

Jakobskirken, kl. 19.30.

Onsdag den 21. august 2019, kl. 19.30.
Så er det den sidste onsdag aften i sommerens løb, hvor du kan synge dine yndlingssange og få en kop kaffe og en snak med andre, som kan lide at synge. Se programmet her.
Musik | Andet/Ukendt

Brahms Liebeslieder Waltzer

Roskilde Gymnasium, kl. 19.30.

Onsdag den 21. august 2019, kl. 19.30.
Pris: (Entré: 148.40 kr) Køb/bestil billet
Den klassiske musikfestival Schubertiaden er et af årets kulturelle højdepunkter i Roskilde og omegn. Schubertselskabet, som arrangerer festivalen, blev stiftet 1994. Det er nu 25 år siden, så vi kan fejre 25 års jubilæum i år. Igennem årene har de forskellige Schubertiader hver haft deres profil, deres særpræg, og sådan er det også i år, hvor undertitlen er 'Intense oplevelser'.

Roskilde har fået en 'ny' koncertsal, idet Roskilde Gymnasium har flyttet deres bibliotek og de mange boghylder, og dermed frigjort den gamle sal, som også tidligere er blevet brugt til musik. Den har en fin akustik og den rigtige størrelse, og den ligger midt i Roskilde med gode adgangsforhold. Så derfor har Schubertselskabet i år henlagt Schubertiaden til denne sal og vi forlader også dermed den ellers meget pittoreske Sankt Ibs Kirke, som har rummet mange flotte sommer musikoplevelser i de seneste tre år.

Men vi skal også udendørs - og forhåbentlig nyde det danske sensommervejr - to gange er vi i Roskilde Kloster, først med den traditionsfyldte koncert med Den Kongelige Livgardes Musikkorps, og senere i Schubertiaden med en aftenkoncert med de unge operatalenter, som i år møder op med en temakoncert: En Undersøgelse af Kærligheden.
Og så har vi i øvrigt som altid fokus på talent - i år med præsentation af årets talent cellisten Jonathan Algot Swensen - et dansk supertalent, der vinder alle de konkurrencer han deltager i, og som vi er meget stolte af at kunne præsentere i Roskilde.

Meget markant bliver det i dette års Schubertiade, at vi har en gennemgående kunstner i år: pianisten Katrine Gislinge, som vi møder ved tre meget forskellige koncerter. Sammen med sin klavertrio Den Danske Klavertrio åbner Katrine Gislinge kammermusikdelen af Schubertiaden med trioer af Schubert og Lange Müller, hun spiller en Mozart klaverkoncert sammen med DUEN i Hellig Kors Kirke i Jyllinge og endelig afslutter hun Schubertiaden 2019 med en solokoncert med et program med to af de mest kendte Beethoven klaver sonater - Måneskinssonaten og Apassionata, og herudover musik af Schubert og Bent Sørensen.

Så det bliver igen nogle travle dage for musikentusiaster i Roskilde - men vi plejer at 'klare den' sammen. Og vi glæder os!
Film | Komedie/Romantik

Once Upon a Time in Hollywood

Kino Roskilde, kl. 17, 20.30 & 20.45.

Onsdag den 21. august 2019, kl. 17, 20.30 & 20.45.
Komediedrama af Quentin Tarantino, der foregår i Los Angeles i 1969, hvor tv-stjernen Rick Dalton og hans faste stuntmand Cliff Booth forsøger at navigere i en branche, de knap nok kan genkende længere. Med blandt andre Leonardo DiCaprio og Brad Pitt.
Film | Action/Drama

Fast & Furious Presents: Hobbs and Shaw

Kino Roskilde, kl. 18 & 21.

Onsdag den 21. august 2019, kl. 18 & 21.
Actionfilm, der bærer faklen videre i Fast & Furious-universet, hvor handlingen går på kryds og tværs over kloden - fra Los Angeles til London, over ødemarken ved Tjernobyl og til frodige Samoa. Med blandt andre Dwayne Johnson og Jason Statham.
Film | Tegnefilm/Animation

Løvernes Konge (2019) - Dansk tale

Kino Roskilde, kl. 18.30.

Onsdag den 21. august 2019, kl. 18.30.
Live-action-genindspilning af Disneys populære tegnefilm, der handler om løveungen Simba, dsom engang skal være dyrenes konge efter sin far Mufasa. Men i kulissen lurer Mufasas bror, Scar, der har skumle planer om at overtage kongedømmet.
Film | Komedie/Romantik

Fisherman's Friends

Kino Roskilde, kl. 18.30.

Onsdag den 21. august 2019, kl. 18.30.
Komediedrama, der er baseret på den sande historie om et mandskor, som gik fra at optræde på stampubben i Port Isaac til udsolgte stadionkoncerter og en guldrandet pladekontrakt. Med blandt andre Tuppence Middleton, James Purefoy og Daniel Mays.
Film | Komedie/Romantik

De frivillige

Kino Roskilde, kl. 18.45.

Onsdag den 21. august 2019, kl. 18.45.
Komediedrama, hvor erhvervsmanden Markus Føns er blevet varetægtsfængslet. Efter et overfald af en gruppe rockere, vælger Markus at gå i frivillig isolation blandt fængslets svageste indsatte. Med blandt andre Jacob Lohmann og Anders Matthesen.