Dato

Genrer

Kommuner


Vælg en eller flere genrer
Vis kun
Søg i udvalgte kommuner
  • Vælg alt Nulstil

Viser 88 events i Rudersdal Kommune d. 12. nov. 2019

Diverse | Gudstjeneste

Gudstjeneste ved Inger Merete Hansen

Birkerød Kirke, kl. 09.

Tirsdag den 12. november 2019, kl. 09.
Børn | Andet

Babysalmesang

Gl. Holte Kirke, kl. 10.

Tirsdag den 12. november 2019, kl. 10.
Babysalmesang er for 0-1 årige og deres forældre eller bedsteforældre. Til levende musik på flyglet og under ledelse af en sanger og rytmikunderviser giver vi børnene mulighed for at opleve salmerne gennem sanserne: ved at se, føle, lytte og bevæge sig. Vi synger, danser og vugger salmernes stemning ind i barnet. Kirkens smukke rum medvirker til at skabe en helt særlig oplevelse for både børn og voksne. Musik stimulerer det lille menneskes udvikling og giver de voksne et fredfyldt åndehul. Salmerne og sangene kan du også bruge derhjemme f.eks. til godnatsange. Vi glæder os til at møde dig og dit barn. Ved Eva-Louise Rønnevig, sangpædagog, og Bo Riemer, pianist. Tilmelding, kontakt og info: Eva-Louise Rønnevig, tlf.: 2092 2781 / mail: ronnevig@gmail.com
Diverse | Foredrag

KirkeCafé

Bistrup Kirke, kl. 10-12.

Tirsdag den 12. november 2019, kl. 10-12.
KirkeCafé: Kirsten og Åse Mollerup fortæller om deres tur til Indien.
Børn | Andet

Babycafé

Gl. Holte Kirke, kl. 10.45.

Tirsdag den 12. november 2019, kl. 10.45.
Alle er velkomne til at være med i vores Babycafé fra kl. 10.45 - 12.00 i konfirmandstuen. Babycaféen foregår i forbindelse med foregående babysalmesang kl. 10.00 i kirken.
Musik | Klassisk

Koncert: Josefine Opsahl

Gl. Holtegaard, kl. 17.

Tirsdag den 12. november 2019, kl. 17.
Pris: (Entré: Voksen 95 kr / Seniorer og studerende 85 kr / KLUBmedlem 30 kr)
Cellist og komponist Josefine Opsahl fremfører udvalgte cellostykker specielt til den svenske billedkunstner Miriam Bäckströms værk 'The Opposite of Me is I', (2011). Værket er en 10 m lang vævet gobelin med motiv af en aldrende Pjerrotfigur, der ligger henslængt på en sofa. Oplev værket folde sig ud i samspil med musikken.

Billet nødvendig til arrangement:

Billet købes på www.glholtegaard.dk eller på dagen på Gl. Holtegaard.

Begrænset antal pladser
Diverse | Andet

Menighedsrådsmøde

Nærum Kirke og sognegård, kl. 17.30-20.

Tirsdag den 12. november 2019, kl. 17.30-20.
Det er offentlige møder. Alle har adgang. Dagsorden kan ses på opslagstavle i sognegården.
Diverse | Foredrag

Hvordan is og vand dannede Danmark (via livestream fra Aarhus Universitet)

Hovedbiblioteket i Birkerød, kl. 19-21.

Tirsdag den 12. november 2019, kl. 19-21.
Pris: (Fri entré) Køb/bestil billet
Istiderne har tydeligt præget landskabet i Danmark. Hør hvornår og hvordan de danske smeltevandssletter og morænelandskaber blev skabt - og hvordan istiderne stadig har indflydelse på landskabets udvikling i dag. Professor i geofysik David Lundbek Egholm, Institut for Geoscience, Aarhus Universitet og lektor i geologi Nicolaj Krog Larsen, Institut for Geoscience og Arktisk Forskningscenter, Aarhus Universitet

Det danske landskab bærer tydeligt præg af at være dannet af is og vand: vi har alle bemærket smeltevandsletter og morænelandskaber samt store sten som blev medbragt af isen fra Norge eller Sverige under de seneste istider. Men hvornår og hvordan er det danske landskab blevet skabt - og hvad er forbindelsen til de skandinaviske bjerge?

I første del af foredraget kan du høre om hvordan klima og pladetektonik over det meste af Jorden konkurrerer om bjergenes højde og form. Dernæst vil du høre om hvordan istiderne omformede bjergene i Norge og Sverige og frigjorde de materialer som senere endte med at udgøre det danske landskab. Hør endvidere om hvordan forskerne i et nyt laboratorium på Aarhus Universitet bruger kosmisk stråling og computersimuleringer til at afsløre hvordan Skandinaviens bjerge med høje flader og dybe fjorde har udviklet sig over millioner af år.

I anden del af foredraget vil du se highlights fra den nyeste forskning i istidernes Danmark. Med nye digitale terrænkort løftes sløret for helt nye detaljer i istidslandskaberne fra forskellige dele af Danmark. Du vil også se eksempler på de enorme mængder ler og sand isen og vandet flyttede rundt på. Fx blev der alene i Vendsyssel under den seneste istid, Weichsel-istiden, hvert år aflejret ler og sand svarende til 200.000 lastvognlæs - og det stod på i 100.000 år.
Istiderne har også indflydelse på hvordan landskabet udvikler sig i dag idet eftervirkningerne fra isens tyngde stadig får det meste af Danmark til at hæve sig - og det er gode nyheder da havspejlet nu stiger som følge af global opvarmning.

Læs mere om foredraget, se billeder og læs om evt. pladsreservation

Foredraget streames live fra Aarhus Universitet og er led i serien Offentlige foredrag i Naturvidenskab som arrangeres af Aarhus Universitet og udbydes i samarbejde med værter i en række byer og Carlsbergfondet.
Hvis du vil modtage bonusmateriale og tippes om kommende foredrag, så følg foredragenes nyhedsbrev eller sociale medier.
Film | Komedie/Romantik

Downton Abbey

Reprise Teatret, kl. 15.

Tirsdag den 12. november 2019, kl. 15.
Drama, der er en fortsættelse til den populære TV-serie af samme navn, som kørte i seks sæsoner. Året er 1927, og Crawley-familien står foran at skulle få besøg af Kong George V og Dronning Mary. Men finanserne er ikke, hvad de har været.
Film | Action/Drama

Ud og stjæle heste

Reprise Teatret, kl. 17.30.

Tirsdag den 12. november 2019, kl. 17.30.
Film baseret på Per Pettersons roman om Trond, der sidder i en hytte langt oppe i Norge og glæder sig til nytårsaften, som han skal fejre alene. Men så støder han på en nabo, som er en mand, han kendte 50 år tilbage. Med blandt andre Stellan Skarsgård.
Film | Komedie/Romantik

Ninna

Birkerød Bio, kl. 18.

Tirsdag den 12. november 2019, kl. 18.
Komedie om moderen Ninna, spillet af Susanne Juhasz, der arbejder på en lokal grill, og som oplever en krise da hendes søn vil flytte hjemmefra. Andre roller spilles af blandt andet Rex Leonard og Peter Gantzler. Filmen er instrueret af Fabian Wullenweber.
Film | Komedie/Romantik

Kollision

Birkerød Bio, kl. 18.15.

Tirsdag den 12. november 2019, kl. 18.15.
Drama med Nikolaj Lie Kaas og Cecilie Stenspil om et skilsmisseægtepar, hvis valg får store konsekvenser for deres datter, der bliver kastebold mellem dem. Filmen udforsker de svære valg, som forældrene må træffe i forsøget på at finde mening og håb.
Film | Komedie/Romantik

Kollision

Reprise Teatret, kl. 20.

Tirsdag den 12. november 2019, kl. 20.
Drama med Nikolaj Lie Kaas og Cecilie Stenspil om et skilsmisseægtepar, hvis valg får store konsekvenser for deres datter, der bliver kastebold mellem dem. Filmen udforsker de svære valg, som forældrene må træffe i forsøget på at finde mening og håb.
Film | Thriller/Gyser

Doctor Sleep

Birkerød Bio, kl. 20.

Tirsdag den 12. november 2019, kl. 20.
Gyser, der foregår 40 år efter 'Ondskabens Hotel', hvor den nu voksne Dan Torrance stadig er traumatiseret efter oplevelserne på The Overlook Hotel. Han kæmper for at finde ro i livet, men så møder han Abra, en nysgerrig teenager med en kraftfuld evne.
Film | Thriller/Gyser

Flugten fra Østtyskland

Birkerød Bio, kl. 20.30.

Tirsdag den 12. november 2019, kl. 20.30.
Drama, der fortæller den sande historie om de østtyske familier Strelzyk og Wetzel, som i hemmelighed arbejdede på at konstruere deres egen luftballon, som skulle gøre det muligt for dem at flygte fra det østtyske diktatur til friheden i vest.
Motion | Gymnastik/aerobic

Qigong (øvede) i Birkerød

Mantziusgården, 10 kursusdage kl. 10.30.

Onsdag den 4. september til onsdag den 13. november 2019, 10 kursusdage kl. 10.30.
Pris: (Pris: 695 kr) Klik her for at tilmelde dig
Underviser: Peter Andersen. Direkte oversat betyder Qigong "energi-arbejde". Qigong er kinesiske øvelser, som anvender åndedræt og afslapning til at opnå afstresning og styrkelse af helbredet. Det praktiseres af millioner af mennesker over hele verden som en behagelig måde at holde sig smidig og sund. Har du spørgsmål kan du ringe tilPeter Siggaard Andersen. 2053 8998 eller mail: :petesiggaard@hotmail.com. Kurset er mest for øvede. Kontakt skolen og aftal en prøvetime. Hold B92807
Motion | Gymnastik/aerobic

TaiChi og Qigong

Bistrupvej 1, 10 kursusdage kl. 9.

Onsdag den 4. september til onsdag den 13. november 2019, 10 kursusdage kl. 9.
Pris: (Pris: 695 kr) Klik her for at tilmelde dig
Underviser: Peter Andersen. Qigong er kinesiske øvelser, som anvender åndedræt og afslapning til at opnå afstresning og styrkelse af helbredet. Tai Chi er et system af gamle kinesiske sundheds øvelser som originalt var tiltænkt kampsport. Motion og åndedræt virker sammen og holder dig sund og stærk og kan give dig et langt liv. Qigong og Tai Chi praktiseres af millioner af mennesker over hele verden som en behagelig måde at holde sig smidig og sund. Er du intereseret i at prøve - kontakt os og aftal nærmere. Hold B92809
Motion | Gymnastik/aerobic

Yoga i Birkerød

Bistrupvej 1, 10 kursusdage kl. 17.

Torsdag den 5. september til torsdag den 14. november 2019, 10 kursusdage kl. 17.
Pris: (Pris: 925 kr) Klik her for at tilmelde dig
Underviser: Maj-Britt Zielke. Vi arbejder med en blid og intens yoga, som udfordrer, styrker og opbygger dig. Dit eget åndedræt guider dig. Du kommer ned i din krop og sindet kan holde en pause. Der er plads til gode grin og dyb koncentration. Vi afslutter med dybdeafspænding og således går du fra timen med ny energi. Hold B92817
Motion | Gymnastik/aerobic

Yoga - hensyntagende i Birkerød

Bistrupvej 1, 10 kursusdage kl. 10.45.

Torsdag den 5. september til torsdag den 21. november 2019, 10 kursusdage kl. 10.45.
Pris: (Pris: 925 kr) Klik her for at tilmelde dig
Underviser: Maj-Britt Zielke. Yoga for dig med en skavank eller to. Vi kommer hver gang hele kroppen rundt og får fat i kroppen på nye måder, du bliver både stærkere og blødere. Du går herfra lidt lettere i krop og sind. Alle kan være med, blot du kan komme ned på og op fra gulvet. Oprettet som hensyntagende hold, dvs. med max 8 deltagere og dermed tid til mere indviduel vejlledning. Maj-Britt: Yogalærer og uddannet på DOF og Lungeforeningens kursus: "Det bedste liv lungerne kan trække: Hvordan tilrettelægges undervisningen for mennesker med lungesygdomme?". Hold B92815
Motion | Gymnastik/aerobic

Yoga i Birkerød

Bistrupvej 1, 10 kursusdage kl. 9.

Torsdag den 5. september til torsdag den 21. november 2019, 10 kursusdage kl. 9.
Pris: (Pris: 925 kr) Klik her for at tilmelde dig
Underviser: Maj-Britt Zielke. Vi arbejder med en blid og intens yoga, som udfordrer, styrker og opbygger dig. Dit eget åndedræt guider dig. Du kommer ned i din krop og sindet kan holde en pause. Der er plads til gode grin og dyb koncentration. Vi afslutter med dybdeafspænding og således går du fra timen med ny energi. Yoga for alle. Hold B92813
Diverse | Undervisning

Det lille nærværende maleri. Akryl, olie eller efter eget valg (Birkerød)

Mantziusgården, 7 kursusdage kl. 10.

Fredag den 4. oktober til fredag den 22. november 2019, 7 kursusdage kl. 10.
Pris: (Pris: 1050 kr) Klik her for at tilmelde dig
Det lille nærværende maleri. På dette hold skal vi beskæftige os med "det lille maleri" - det lille format i akryl og olie, men andre materialer, som man måtte ønske at benytte i maleriet kan også sagtens medbringes og eksperimenteres med. Det lille maleri åbner for et andet rum end det store, da dets lille størrelse skal påkalde sig en styrke og et nærvær, som stadig kan 'råbe op' trods dets lille størrelse. Vi skal afprøve farver, kompositioner/billedrum, indhold m.m. og meget kan der males på - lærred, masonitplader, træstykker og pap. Vi skal male på formater der har en max størrelse på 30x30 cm så dertil og alle størrelser under må medbringes. Stephanie Donsø 5194 5034 Stephanie Donsø er billedkunstner og illustrator igennem mange år. Hun er oprindelig uddannet på Art college i England og har siden da arbejdet med sin kunst indenfor forskellige materialer lige fra oliemaleri, til installationskunst, tegning og nu også illustrationer samt andre finurlige kreative kreationer, dertil har hun også fungeret som kurator og initiativtager til flere gruppeudstillinger rundt omkring i landet. Find mere om hende på stephaniedonsoe.com og på :Instagram@det_gyldne_blad Kurset oprettes med max. 8 deltagere, da lokalet egner sig bedst til dette antal. Hold B92307