Dato

Genrer

Kommuner


Vælg en eller flere genrer
Vis kun
Søg i udvalgte kommuner
 • Vælg alt Nulstil

Viser 25786 events i Nordsjælland/Køge/Roskilde fra/efter 17. jun. 2019

Diverse | Andet

Seniorfoto- og Videoklub

Seniorklubberne, kl. 10-14.

Man. d. 17. juni 2019, kl. 10-14.
Pris: (Fri entré)
Klubben er for foto- og/eller videointeresserede folke-, førtidspensionister og efterlønsmodtagere i Gladsaxe Kommune og omegn. Mandag er klubbens fotodag for de fotointeresserede. Vi mødes for at modtage undervisning i kamerateknik, fotoredigering, tage på fototure, vise hinanden vores fotos, deltage i fotoudstillinger m.m
Diverse | Andet

Klangmassage - En Individuel Behandling

Annes Klangmassage og Klangskåle Klinik i København, kl. 10-15.

Man. d. 17. juni 2019, kl. 10-15.
Pris: (Entré: 950.00 kr) Køb/bestil billet
Klangmassage er for dig der savner: Afslapning og afstressningRo og nærværGenopladning og VitalitetKlangmassage med klangskåle er ideelt for dig, der har svært ved at finde ro. Du kender til følgende symptomer på stress:. Klangmassage er for dig, der vil finde en nænsom og blid måde, hvorpå du finder ro og nærvær. Klangmassage er en individuel behandling med klangskåle fysisk på kroppen. Klangskålenes frekvenser, vibrationer og toner afspænder krop og sind, skaber et rum med Tankestilhed og giver dig et pusterum, hvor du kan lade op, geare ned og finde dig selv, mærke dig selv.

Klangmassage giver dig:
 • Afslapning og afstressning
 • Ro og nærvær
 • Genopladning og Vitalitet
Klangmassage med klangskåle er ideelt for dig, der har svært ved at finde ro. Du kender til følgende symptomer på stress:
 • Hjertebanken
 • Tør mund, våde øjne, ondt i ørerne
 • Tinnitus
 • Kramper og muskelspændinger
 • Kroniske smerter
 • Mave -Tarm lidelser
 • Astma
 • Angst
 • Søvnbesvær
 • Myldretanker

Klangmassage er gavnligt for dig der i en længere tid har presset dig selv. Måske har du svært ved at falde til ro, fordi du muligvis oplever:
 • PTSD
 • Stress
 • Socialangst

Klangmassage er virkeligt behageligt for dig der lider af
 • kroniske smerter
 • bindevævslidelser
 • kronisk trætheds syndrom
 • ME

Klangmassage er en behandlingsform der foregår ovenpå tøjet. Du beholder med andre ord alt tøjet på - imens du nyder 60-90 minutter i klangskålenes stilhedsskabende nærvær.

Denne behandlingsform kræver ingen ting af dig. Du ligger blot og lader klangenes frekvenser genoprette balancen i dit energi system, mens vibrationerne toner afspænder nervesystemet og musklernes spændinger i din krop. Kan du ikke slippe tankerne den første gang til Klangmassage, så kan du det helt sikkert efter din 2. eller 3 Klangmassage behandling.

Jeg glæder mig til at møde dig.

Skulle du have yderligere spørgsmål så kontakt mig pr SMS på 60661631

Venlige Klangmassage hilsner
Anne Viese
Børn | Historisk

Sov sødt - håber du overlever natten!

Nationalmuseet, kl. 10-17.

Man. d. 17. juni 2019, kl. 10-17.
Pris: (Entré: Oplevelsen er gratis, når entréen er betalt)
Tør du gå igennem Natmuseet? Overvind din frygt, og bliv modig som aldrig før. Nyt gysende univers for børn: Døren knirker, mus og rotter pusler i sengen, vinden rusker i skovens grene, uglen tuder og skyggerne smyger sig langs væggene. Når mørket falder på, kalder månen alle lygtemænd, hekse, troldfolk, tyveknægte og genfærd. Vover du dig ud i Natmuseet, risikerer du at stå ansigt til ansigt med nattens frygtindgydende væsener. Lokker de dig på afveje, jager de en skræk i livet på dig, slipper du ud af natten i live?

Med afsæt i nattens kulturhistorie skaber Natmuseet nu et skræmmende univers for børn i følge med en voksen. I kommer ind i hold og bliver guidet igennem natten. På Natmuseet kan børn arbejde konstruktivt med deres frygt og lære af vores forfædre, som har mange løsninger på, hvordan man overvinder nattens rædsler.

OBS. Børn må kun deltage i følge med en voksen. Anbefalet alder: 7-11 år.

Foto: Mads Stahlschmidt
Udstilling | Historisk

Ny udstilling: På Djengis Khans Stepper

Nationalmuseet, kl. 10-17.

Man. d. 17. juni 2019, kl. 10-17.
Pris: (Entré: Almindelig entrépris)
Træd ind i de mongolske nomaders rige fra 7. juni. Forude venter en tidsrejse i den transsibiriske jernbane, en himmelstræbende ger og en krigermumie. Steppernes hersker, Djengis Khan, rejste et storslået rige på de endeløse mongolske sletter i 1200-tallet. Herfra galoperede hans horder af ryttere ud og erobrede verden fra Kina til Østeuropa. Rytterne slog aldrig rod. Når årstiden slog om, pakkede de alt, hvad de ejede op på karavaner af kvæg og drog videre.

Nu kan Nationalmuseets gæster møde folket på de mongolske stepper, som stadig rejser med Djengis Khan i ånden under den bagende sol eller i isnende kulde.

I udstillingen træder man direkte ind i en raslende togvogn, der gungrer over skinnerne. Næsten 1000 år passerer forbi vinduet. Først galopperer Djengis' ryttere forbi i en støvsky, og til sidst overhaler toget en karavane af tætpakkede firehjulstrækkere. Når man stiger ud af togvognen, står man på stepperne foran en stor ger, mongolernes transportable hjem. Ilden fra bålpladsen knitrer, og skygger fortæller om folkehelten Djengis Khan. I geren udfoldes nomadernes kulturhistorie, der kredser om at være på evig rejse med sine dyreflokke.

Se mumien af en Djengis-kriger
I 2016 gjorde man et opsigtsvækkende fund på stepperne. I Altai Hagt bjergene i den vestlige del af Mongoliet fandt man mumien af en mand, som kan være en af Djengis Khans krigere. For mere end 800 år siden blev han lagt i en udhulet træstamme. Manden har været fuldt påklædt med silkekjortel og klædedragt, læderstøvler med filtforing og pelshue. Hans sadel, stigbøjler, bue, pilekogger med pile, trætallerkener og læderposer med proviant er lagt med i kisten til efterlivet. Mumien kan man også se i udstillingen. I oktober 2018 blev han skannet på Århus Universitets Institut for Retsmedicin.

Skanningen afslører bl.a., at han har haft ondt i bagen, og at han skulle udholde en slem tandpine. Hans lænd er slidt af et helt liv på hesteryg. De seks tænder han har tilbage i munden er også slidt ned, og så døjede han med en slags paradentose. I sine sidste år har rytteren med stor sansynlighed kun fået flydende kost. Læs mere om de nye undersøgelser på Moesgaard Museum.

Den danske opdagelsesrejsende Henning Haslund-Christensen blev også betaget af mongolernes barske liv på stepperne. Han drog selv ud og besøgte nomaderne og indsamlede kulturskatte fra mongolerne i årene 1936-1939. Alt fra hverdagsting til rituelle artefakter tog han med hjem til Nationalmuseet. De genstande kan man se i udstillingen.

Kort om Djengis Khan og hans imperium
Djengis Khan (1162-1226) er kendt for sine utrolige ekspansioner og for sin grusomhed på slagmarken. Mindre kendt er han for sin fremsynethed. Han indførte den første lov, et moderne postvæsen og samlede mongolerne som ét folk i et imperium fra 1206 til 1386. Han indførte immunitet for diplomater og ambassadører. I kølvandet på hans erobringer indførte han religionsfrihed til de erobrede folkeslag og åbnede for frihandel. Han omdannede Silkevejen til en af de første og største frihandelszoner. I dag er han en national-og folkehelt, som besegler mongolernes historie som et forenet folk.

Udstillingen "På Djengis Khans stepper - Mongoliets nomader" er udviklet af Moesgaard Museum i samarbejde med Nationalmuseet. Se udstillingen på Nationalmuseet fra 7. juni til. 8. september 2019.

Udstillingen er støttet af Spar Nord Fonden, Aage og Johanne Louis-Hansens Fond og Augustinus Fonden.

Foto: Morgan Silk Photography
Børn | Andet

Babysalmesang

Virum Kirke, kl. 10.30.

Man. d. 17. juni 2019, kl. 10.30.
Babysalmesang er et tilbud til de allermindste i sognet på 2-12 mdr. og deres forældre. Det foregår i kirkesalens smukke rum, som vi bevæger os i, mens vi leger og synger sammen med børnene. Vi bruger salmer, sange og remser, laver fagter til, danser og udforsker i det hele taget alle sanser med lyd, tørklæder og sæbebobler. Babysalmesang giver mulighed for et anderledes møde mellem barn og voksen og skaber et unikt musikalsk rum for det lille barn. Det er sjovt og hyggeligt, og i den tid, hvor der bliver sunget, snakker vi ikke, for børnene skal have ro til at opleve musik og indtryk. Når vi er færdige med at synge, er der mulighed for kaffe og hygge i krypten, som også er åben inden arrangementet med mulighed for amning og bleskift. Alle er meget velkomne, og det kræver ingen forudsætninger ud over lysten til at være i musikkens og bevægelsens rum med sit barn. V. Rosemaria Rex Det er gratis at deltage, og man kan fortløbende tilmelde sig på mail til rosemariarex@gmail.com. Babysalmesang foregår om mandagen à to omgange: kl. 9.30-10.15 samt kl. 10.30-11.15. D. 11. februar er aflyst på grund af vinterferie
Børn | Andet

Drop-in babysalmesang

Hans Egedes Kirke, kl. 10.30.

Man. d. 17. juni 2019, kl. 10.30.
Diverse | Møder

Sokratescafé

Hillerød Viden- og Kulturpark - Biblioteket, kl. 10.30.

Man. d. 17. juni 2019, kl. 10.30.
Pris: (Fri entré)
I Sokratescafeen kan du møde andre til en samtale om livets spørgsmål. Vi udveksler meninger, lytter til hinanden i fred og ro og lader os inspirere i et rum med plads til refleksion.

Alle er velkomne. Ellen Bick Asmussen er initiativtager
Børn | Andet

Barselscafe og drop in-bibliotek

Øbro Jagtvej Bibliotek, kl. 10.30-12.

Børnebibliotekar Birgitte kommer forbi vores spritnye babyrum og snakker om bøger for de mindste, der stimulerer sprogudvikling. Arrangementet foregår på Øbro-Hallens 1. sal (Gunnar Nu Hansens Plads 3, 2100 København Ø).
Der er udendørs barnevognsparkering til højre for Øbro-Hallens hovedindgang. Der er elevator til 1. sal, hvor arrangementet foregår. Grundet brand - og flugtveje må barnevogne ikke medbringes i Øbro-Hallen.
Billetten inkluderer én voksen og én baby - det er gratis, men du bedes tilmelde dig

Hvis du har spørgsmål angående arrangementet bedes du kontakte Birgitte på mail: bianke@kk.dk.
_______________________________

Der vil være mulighed for at kigge i pegebøger sammen med de små, og evt. låne dem med hjem.

Desuden tager Birgitte også bøger med om relevante emner f.eks. børn og søvn & børn og sprog.

Du kan komme med din baby 0- 1 år og møde andre mødre /fædre i hyggelige omgivelser. Du behøver ikke at være der hele tiden - vær med så længe du vil, Birgitte er der 1,5, hvor du kan låne og aflevere bøger
Børn | Andet motionstilbud

Mor/baby yoga i juni

Living Studios, kl. 10.30-12.

Man. d. 17. juni 2019, kl. 10.30-12.
Pris: (Pris: 650)
Flow, ro, velvære og feel good i din mor-krop. Et skønt, styrkende og stimulerende yoga- og flowforløb for dig og din baby over 4 mandage. Underviser: Charlotte, Living Studios i Birkerød. Læs mere på https://living-studios.dk/shop/mor-baby-yoga-juni/
Børn | Andet

Babysalmesang 2 - 6 mdr

Gladsaxe Kirke, kl. 11.

Man. d. 17. juni 2019, kl. 11.
Babysalmesang for babyer 2-6 mdr. Gratis at deltage. Kontakt og tilmelding musikforboern@yahoo.dk.
Diverse | Andet

"Kig ind"

Falken, kl. 11.

Man. d. 17. juni 2019, kl. 11.
Sted: Falken
Diverse | Andet

Overtoner med Mester Bo - Udsolgt

Køge Bibliotek, kl. 11.

Man. d. 17. juni 2019, kl. 11.
Pris: (Gratis billetter) Køb/bestil billet
Klangterapeut Bo Rødding tager sine syngeskåle og gonger med til Køge Bibliotek, hvor han vil skabe et rum til genopladning og dybdeafspænding. Når Bo spiller på sine instrumenter, så skaber han klange der kaldes overtoner. Tonerne skaber ikke melodier, men klange, der giver vores travle hoveder plads til at falde til ro og falde ind i en dyb hvile-tilstand, uden hverdagens tankemylder.

Musikken skal opleves liggende på yogamåtter eller tæpper, som deltagerne skal have med hjemmefra, samt tæpper til at tage over sig.

Til arrangementet fortæller Bo først om hvad overtone-musik er, og hvordan det adskiller sig fra vestlig musik. Derefter spiller han på sine syngeskåle og gonger. Efter en blød "opvågning" er der plads til snak og kommentarer og en varm kop te.

Der er altså mulighed for at tage en pause i hverdagen, og for at lære noget om en musik "genre" som ikke så mange kender til.

Husk: Yogamåtte eller tæppe til at ligge på, og et ekstra tæppe til at have over sig.

Gratis, men med tilmelding. Plads til 12. Mød op 10 minutter før

Om Bo Rødding

Mester Bo er musiker og lydterapeut. Han spiller på Gonger, syngende skåle og HandPan. Derudover er han lærer i meditation, Qi Gong og Tai Chi
Udstilling | Omvisning

Rundvisning: Mød vikingerne

Nationalmuseet, kl. 11 (på engelsk), 13.30 (på dansk) og 15 (på engelsk).

Man. d. 17. juni 2019, kl. 11 (på engelsk), 13.30 (på dansk) og 15 (på engelsk).
Pris: (Entré: 50 kr.)
Kom med på en rundvisning i Nationalmuseets nye udstilling "Mød vikingerne." Hvad ved vi egentligt om tiden for 1000 år siden? Hvad er myte og hvad er virkelighed, og hvor går grænserne mellem fakta og fiktion?. Det særlige ved den nye udstilling er at skattene ikke står alene, for omkring dem inviterer Jim Lyngvild os med ind i en verden af krigere, skjoldmøer, vølver og bersærkere. Lyngvilds vikingefascination er del af en lang tradition i Danmark, men "vikinge-hypen" har for længst overskrevet Skandinaviens grænser og findes overalt omkring os, i alt fra vikingemarkeder til internationale tv-serier. Men hvad ved vi egentligt om tiden for 1000 år siden? Hvad er myte og hvad er virkelighed, og hvor går grænserne mellem fakta og fiktion?

Marts, april, maj, september, oktober, november og december

På dansk:
Lørdag og søndag kl 11.00-12.00 og 13.30-14.30

På engelsk:
Lørdag og søndag kl. 15.00-16.00

Juni, juli og august

På dansk alle dage kl. 13.30-14.30
På engelsk alle dage kl. 11.00-12.00 og 15.00-16.00

Billetpris: 50 kr.

Foto: Jim Lyngvild
Diverse | Andet

Slægtsforskningsgruppen i frivilligcentret

Frivilligcenter Hillerød, kl. 11-14.

Man. d. 17. juni 2019, kl. 11-14.
Åben gruppe med interesse for slægtsforskning. Nybegyndere såvel som erfarne slægtsforskere er velkomne. I gruppen hjælper vi hinanden med at komme i gang, deler gode råd og inspiration m.v. Vi bruger også internettet i forbindelse med slægtsforskning. Medbring gerne madpakke. Kaffe/te med brød koster kr. 10,-. Tovholdere: Dorte Nielsen og Elisabeth Nielsen
Udstilling | Omvisning

Meet the Danes

Nationalmuseet, kl. 11.30, 13 og 15.30.

Man. d. 17. juni 2019, kl. 11.30, 13 og 15.30.
Pris: (Entré: 50 kr.)
Get a local's personal view on Danish cosiness, happiness and life-work balance on this guided tour. Are Danes really the happiest people in the world? How does the Danish royal family manage to be so popular? Why are there so many cycles in Denmark? Why on earth do Danes think it's safe to leave their babies sleeping in prams on the street while they are in a café? What is that famous Danish liberal-mindedness all about? At the National Museum in the heart of Copenhagen you can now get a unique insider's view of the Danes, Danish society, and the values that have shaped the country.

General information

Price: DKK 50.

June - August: Daily at 11.30, 13.00 and 15.30.

Photo: Nationalmuseet
Børn | Andet

Babysalmesang

Buddinge Kirke, kl. 12.

Man. d. 17. juni 2019, kl. 12.
Børn | Andet

Sejltur på fjorden / Sailing trip 50 min

Vikingeskibsmuseet, kl. 12.

Man. d. 17. juni 2019, kl. 12.
Pris: (Entré: Billetter 135-275 kr) Køb/bestil billet
Få en helt særlig oplevelse på vandet. Varighed 50 minutter. [ENG ] Get a unique experience on the water. Duration 50 minutes. x. En helt særlig sejladsoplevelse / A unique experience on the water

På Vikingeskibsmuseet kan du gå direkte fra oplevelsen af de 1000-år gamle vikingeskibe udstillet i Vikingeskibshallen og ned til Museumshavnen, hvor du kan stævne ud i en af vikingeskibenes efterkommere - de traditionelle nordiske træbåde - der, nu tusinde år senere, er bygget efter samme principper og metoder, som vikingerne brugte. Og ja, vi benytter præcis de samme drivmidler som vikingerne gjorde - årer og råsejl og de ombordværendes rå muskelkraft.
Sagt med andre ord: Du skal være med til at ro og håndtere sejlet!

Bemærk:
VIGTIGT: Af hensyn til sikkerheden ombord skal alle deltagere kunne forstå dansk eller engelsk.
Vi forbeholder os ret til at aflyse, hvis vejret er en risiko for sikkerheden.
Varighed: 50 min.
Medbring varmt tøj.
Børn under 4 år kan desværre ikke deltage i sejladserne.
Billetten kan ikke refunderes med mindre sejladsen aflyses.
Billetgebyr (15 kr.) refunderes ikke.
Adgang til museet er inkluderet i billetprisen
Museet arrangerer også daglige sejlture, hvor billetterne sælges efter først-til-mølle-princippet på selve dagen fra billetsalget på museet.
Museet arrangerer også sejlture for grupper. Kontakt bookingen på +45 46 300 253

[ENG]
At the Viking Ship Museum you can go directly from the encounter with the 1000 year old original viking ships on exhibit in the Viking Ship Hall to the Museum Harbour where you can go on a sailing trip in one of the viking ships' direct decendants - the traditional nordic wooden boats - which now 1000 years later are still built according to the same principles and methods as used by the vikings. And Yes - we also use the very same energy source to move forward - oars and sail and the muscle power of the crew.
In other words: your will be involved in rowing and handling the sail.

Please note:
IMPORTANT:For safety reasons all guests must be able to understand danish or english. Otherwise they will not be allowed to go aboard.
We reserve the right to cancel sailing trips if the weather represents a safety risk.
Duration: 50 min.
Bring warm clothing.
Children under the age of 4 cannot join the sailing trips.
The ticket can not be refunded unless the trip is cancelled.
Ticket fee (15 kr.) is not refundable.
Admission to the museum is included
The Museum also provide daily sailing trips with tickets sold from the ticket booth at the museum entrance. First come, first served.
The Museum also provide sailing trips for private groups. Contact our booking office: +45 46 300 253
Udstilling | Omvisning

Vi overlever!

Nationalmuseet, kl. 12.30 (på engelsk), 14 (på engelsk) og 15.30 (på dansk).

Man. d. 17. juni 2019, kl. 12.30 (på engelsk), 14 (på engelsk) og 15.30 (på dansk).
Pris: (Entré: Omvisningen er inkluderet i entréprisen)
Tag med på vores nye rundvisning og få historien om de første mennesker, der levede i det landskab, vi kalder Danmark i dag. De kæmpede for deres liv. Imod kulde, sult og fjender. De ofrede til guderne, og de forvandlede naturmaterialer til våben og smykker for at kontrollere en usikker verden.

Sammen var de mestre i overlevelse. På rundvisningen møder vi oldtidens folk og stiller spørgsmålet: Kan de inspirere os til at overleve i dag?

Tag med på rundvisningen: "Vi overlever!" fra juni

På dansk: kl. 15.30

På engelsk: kl. 12.30 og 14.00

Foto: Nationalmuseet
Børn | Andet

Er en hyggelig, musikalsk stund i kirkerummet for de 0-1 årige sammen med en nær voksen (far, mor

Bagsværd Kirke, kl. 12.30-13.15.

Man. d. 17. juni 2019, kl. 12.30-13.15.
Eller måske en bedsteforælder). Vi mødes mandagei kirken. Gennem bevægelse og leg med udgangspunkt i barnets udvikling arbejder vi med salmer, børnesange, rim og remser. Bagefter er der leg, hygge og en kop kaffe. - er en hyggelig, musikalsk stund i kirkerummet for de 0-1 årige sammen med en nær voksen (far, mor eller måske en bedsteforælder). Vi mødes mandage kl. 12.30 i kirken. Gennem bevægelse og leg med udgangspunkt i barnets udvikling arbejder vi med salmer, børnesange, rim og remser. Bagefter er der leg, hygge og en kop kaffe
Diverse | Andet

Strikkecafé

Bellahøj Kirke, kl. 13.

Man. d. 17. juni 2019, kl. 13.