Kalender

Vis arrangementer for perioden
Fra
Til
Vis gudstjenester og biograffilm
Viser 1-10 ud af 96 events i Samsø Kommune fra/efter 23. sep. 2023

Åben Vinmark - Samsø Vinsyndikat

Kom til åben vinmark og nyd en gåtur blandt vinrankerne og ikke mindst smagsprøver af Vinsyndikatets forskellige produkter. Det er også muligt at købe produkter med hjem.

Lørdag den 23. september 2023, 10:30-13:00.
Pris: Fri entré

Samsø Vin Syndikat Alstrup, Samsø
Der kan også bookes private rundvisninger udenfor åbningstid. Kontakt Samsø Vinsyndikat for at arrangere en privat rundvisning

Vandring igennem vikingernes Samsø

Oplev noget af Samsøs smukkeste natur på en vandring organiseret i samarbejde mellem Samsø Museum og Dansk Vandrelaug.

Lørdag den 23. september 2023, 11:00 - 15.30.
Pris: Fri entré

Kanhavekanalen Kanhavekanalen, Samsø
Hjemmeside: Se hjemmeside
Kanhavekanalen på Samsø blev etableret i år 726 og er et imponerende anlægsværk, der formentlig er etableret af en af landets helt tidlige centralmagter, som har villet udnytte Samsøs strategiske position midt i riget.

På denne vandring skal vi gå igennem kanalen og opleve den enestående Stavns Fjord, som angiveligt fungerede som base for en flådehavn i den tidlige vikingetid.

Vi skal vandre igennem Kanhavekanalen, Stavns Fjordområdet, Nordby Hede og langs Sælvig Bugten.

Der vil gøres kortere ophold undervejs, hvor vi fortæller om de synlige og usynlige spor i landskabet efter fortidens mennesker. Ruten er på knap 13 kilometer.

Husk gode vandresko, praktisk tøj, vand og lidt at spise.

Det er gratis at deltage, men tilmelding er nødvendig. Ved tilmelding får man en udførlig vejledning til at komme både fra Kalundborg og Aarhus.

Vandringen er en del af det landsdækkende Nordea-finansierede projekt "Historiske vandreruter."

Dato: den 10. og den 23. september opstart kl. 11 - vi er tilbage igen cirka kl. 15.30

Mødested: Ved parkeringspladsen vest for Kanhavekanalen

Sværhedsgrad: 3/4

Antal deltagere: Maksimalt 20

Tilmelding: Per mail til kontakt@samsoemuseum.dk senest den 5. september for den første vandring og den 19. for den anden vandring

Matiné i Onsbjerg kirke med Hillerød Kirkes Pigekor


Lørdag den 23. september 2023, kl. 12:00.
Pris: Entré: 50 kr

Onsbjerg Kirke Kirkevej 16, Onsbjerg, Samsø
Lørdag den 23. september kl. 12.00 er der matiné i Onsbjerg Kirke med Hillerød Kirkes Pigekor, som giver en god halv times koncert. Pigekoret har ensemblestørrelse og består af unge sangere i alderen 13-20 år. Til dagligt synger de til gudstjenester i Hillerød, men de har også koncertaktivitet og rejselyst, således rejste de sidste år til Island, og i år er målet atter en ø: Samsø! Ved Matinéen kan man opleve musik på både engelsk og latin og af Bl.a. Bach og César Frank, ligesom der er et par danske salmer og sange på programmet, og ikke mindst klassikeren Amazing Grace. Pigekoret ledes af Kristian Lumholdt, som er korleder og organist ved Hillerød Kirke. Skulle det knibe med at nå matinéen, er der også mulighed for at opleve koret, når de medvirker ved gudstjenesten i Tranebjerg Kirke dagen efter, søndag den 24. september kl. 11.00

Sæsonafslutning 2023 med 80'er og 90'er diskotek

Restaurant Dokken slutter sæsonen med ET BRAG! Lørdag d. 23. september er sæsonens sidste åbningsdag, og det skal selvfølgelig fejres med en uforglemmelig aften på Dokken i Ballen!

Lørdag den 23. september 2023, kl. 18-03.
Pris: Entré: 349 kr Køb/bestil billet

Restaurant Dokken Strandvejen 83, Ballen, Samsø
Arrangementet begynder kl. 18.00, hvor vi serverer en 3-retters menu. Når klokken slår 21.00 indtager DJ VAT sin plads i kutteren, hvor han spiller 80'er og 90'er musik natten lang!
PRISEN inkl. entré, velkomstdrink og 3-retters menu er 349,- ekskl. bestillingsgebyr.
Entré i døren 100,- (fra kl. 21.00)

Koncert med Duo da Chiesa


Søndag den 24. september 2023, kl. 16:00.
Pris: Entré: 50 kr - betales ved indgang

Tranebjerg Kirke Tingvej 2, Samsø
Koncert med 'Duo da Chiesa' - søndag d. 24.september kl. 16 i Tranebjerg kirke.
Duoens kernerepertoire er Johann Sebastian Bachs vidunderlige fløjtesonater, der originalt er komponeret for fløjte og continuo eller obligat klaver (cembalo). Men naturligvis klæder disse sonater - som alt andet musik af Bach - kirkens rum og orgelet. Duoen har spillet alle Bachs 7 sonater, og ved koncerten spiller de to af dem. Som en fin kontrast til Bachs sprøde klangunivers spiller duoen franske Jean Alains tre skønne stykker for fløjte og orgel, samt To stykker for fløjte og orgel af Christian Præstholm fra 2021. Et par solostykker for de to instrumenter bliver det også til, bl.a. spiller Lena Kildahl japanske Toro Takemitsus "Itenerant", og dermed får publikum en varieret oplevelse af de to musikere - sammen og hver for sig!
Entré: 50 kr. - betales ved indgang.
Lena Kildahl, der er uddannet på Det Kgl. Danske Musikkonservatorium med diplomeksamen i 1994 og debut fra solistklassen i 1996, er solofløjtenist i Aarhus Symfoniorkester og underviser på Det Jyske Musikkonservatorium.
Ud over studier på DKDM har Lena Kildahl studeret i Berlin, Paris og Wien. Lena Kildahl har modtaget flere priser - senest i 2010 hvor hun modtog Sydbanks Musikpris. Som solist har Lena Kildahl adskillige gange optrådt med bl.a. Aarhus Symfoniorkester - og har spillet talrige koncerter i ind- og udland med orkester, som solist eller kammermusiker. I marts 2013 udgav Lena Kildahl sin første solo-cd med musik for solo-fløjte af C.P.E. Bach, Marin Marais og André Jolivet. Cd'en er udgivet på Gateway-music og anmeldt med 5 flotte stjerner på bloggen J.C.klassisk. I 2018 udkom Lena Kildahl som solist på en CD med Aarhus Symfoniorkester i danske Svend Erik Tarp's Concertino for fløjte og orkester.
Christian Præstholm, organist og komponist, er uddannet fra Det Jyske Musikkonservatorium med debut fra solistklassen i 1999. Hertil kommer to års videregående orgelstudier i henh. Paris og London. Organist ved Sct. Mortens Kirke i Randers og mangeårig lærer i orgel og musikteori ved Det jyske Musikkonservatorium.
Christian Præstholm har givet talrige koncerter i Danmark og over det meste af Europa, og indspillet adskillige cd'er. Han har modtaget legater fra forskellige fonde, senest - som den første - tidl. kirkeminister Mette Madsens legat til kirkelige, skabende og udøvende kunstnere 2019.
Som komponist har Christian Præstholm skrevet værker for kor, orgel, diverse solister og kammerensembler, samt salmemelodier, ofte på bestilling. Seneste bestillinger er Præludium og Fuga over Rådhusklokkerne i København til den amerikanske organist James D.Hicks, My lost love til Aros Guitar-duo, Størst er kærligheden (for messingkvintet, kor og orgel) til prinsesse Isabellas konfirmation i Fredensborg Slotskirke

Tantra for par

Tantra weekend kursus for par som elsker hinanden og vil endnu tættere på.

Fredag den 22. til søndag den 24. september 2023, 18:30 - 16:30.
Pris: Entré: 3000 kr

Tantraværkstedet Toftebjerg, Samsø
Oplev tantra i trygge rammer sammen med din partner.

Der bliver undervist i tantramassage, tantrisk elskov, nærværsteknikker og meditation.
  • Lær at elske i flow uden præstation og mål
  • Få højere nydelse
  • Lær tantriske berøringsteknikker
  • Lær at give helt slip og tage imod
  • Giv din partner maximal nydelse

Søndags backstage

Kom med bag kulisserne søndage i maj, juni & september. Kom med på vores Søndags-Backstage og være med helt tæt på i falkonerens håndtering, træning og flyvning samt dagens fodring af alle vores fugle.

Søndag den 7. maj til søndag den 24. september 2023, kl. 10.30-12.
Pris: Entré: 95 kr Køb/bestil billet

Samsø Falkecenter Eskevej 4, Permelille, Samsø
Hjemmeside: Se hjemmeside
Her fortæller vi indlevende om fuglene og der er masser af tid til at stille spørgsmål og komme helt tæt på.

Søndags-Backstage giver dig mulighed for at komme med ud bag kulissen og se hvordan vores fugle bor og hvordan deres hverdag ser ud.

Programmet bliver lagt på dagen, alt efter vejret, jeres interesse samt fuglene.
Alle søndage i maj, juni og september kan du nu booke en helt anderledes og nærværende rundvisning med vores falkoner. Arrangementet tager 1,5 time og er alle søndage i maj, juni og september fra 10.30-12.00.

For yderligere information

Strik på engelsk

Vil du lære at strikke efter engelske opskrifter?. Så kom og vær med 4 mandage i september :-). Vi skal strikke et Stephen West sjal sammen, og vi har valgt det fantastiske Fantastitch sjal.

Mandag den 4. til mandag den 25. september 2023, 4 mødegange kl. 18.30-21.
Besser Living Sildeballe 23, Samsø
Hjemmeside: Se hjemmeside
Har du først knækket koden til de engelske opskrifter, åbner der sig et kæmpe univers af opskrifter. Jeg har aldrig haft succes med de danske opskrifter, men så opdagede jeg Westknits - og blev overrasket over hvor lette engelske opskrifter er.

Vi mødes hos Besser Living på første etage i den smukke sal med en af øens bedste udsigter.

Ved første mødegang betales et engangs beløb på 200 kr, og du vælger selv bundfarve til sjalet i butikken. Vælg mellem 30 farver i den dejlige Tvinni kvalitet (er inkluderet i de 200,00)

Medbring derudover, gerne selv garn. Der er kaffe/te ad lib. alle 4 mødegange. Medbring strikkepinde, maskemarkører, blyant, notes bog og viskelæder.

Vi glæder os til at komme igang.

Med venlig hilsen
Lisa Knoblauch & Anemea Fæster

Hold: 23054

Kan fortidens DNA hjælpe os i fremtiden? (via livestream fra Aarhus Universitet)

Hør hvordan fortidens DNA kan fortælle os hvorfor vi mennesker ser forskellige ud og rammes af forskellige sygdomme, hvornår nutidens danske forfædre kom til landet, hvorfor de store istidsdyr forsvandt og hvordan Grønland så ud for 2 millioner år siden.

Tirsdag den 26. september 2023, kl. 19-21.
Pris: Fri entré Køb/bestil billet

Biografen Samsø Sygehusvej 4, Samsø
Hjemmeside: Se hjemmeside
Hvorfor ser vi mennesker forskellige ud? Hvorfor lider nogle befolkningsgrupper oftere af nogle sygdomme end andre befolkningsgrupper? Og hvad kan vi forvente at konsekvenserne af de globale klimaforandringer bliver? Disse spørgsmål, og mange andre, kan fortidens DNA hjælpe med at give svar på.

I dette foredrag vil Eske Willerslev tage os på en rejse tilbage i tiden. Han vil fortælle os hvordan nutidens europæere blev dannet, hvornår nutidens danske forfædre kom til landet, hvorfor de store istidsdyr forsvandt og hvordan Grønland så ud for 2 millioner år siden.

Læs mere om foredraget, se billeder og læs om evt. pladsreservation

Foredraget streames live fra Aarhus Universitet og er led i serien Offentlige foredrag i Naturvidenskab som arrangeres af Aarhus Universitet og udbydes i samarbejde med værter i en række byer og Carlsbergfondet.
Hvis du vil modtage bonusmateriale og tippes om kommende foredrag, så følg foredragenes nyhedsbrev eller sociale medier.