Femø

Femø, Femø

Fredag den 7. til søndag den 9. juni 2024, fre fra 17, lør fra 9, søn til 15.



Anden forestilling

Femø Fortællefestival 2024

Vigga Bro og 14 professionelle fortællere. Oplevelsen starter allerede på selve rejsen til Femø, færgesejladsen tager 55 min. og giver mulighed for en god snak med andre passagerer, mens man sejler forbi Fejø). Se plakaten! Køb evt. reservation (se link).

Skuespiller og fortæller Vigga Bro deltager på Femø Fortællefestival.

NYHED: Der er bevilget GRATIS FÆRGE 8. LØRDAG JUNI 2024 til Femø Fortællefestival for personer og cykler. Bilen kan du lade stå i Kragenæs.

GRATIS - Tilmelding er ikke et krav, men gå til tilmelding/RESERVATIONER her: https://femofortaellefestival.nemtilmeld.dk/

FACEBOOK: "Femø fortællefestival"

14 professionelle fortællere deltager: Vigga Bro, Pernille Stockfleth, Katja Lange, Mariane Josefsen, Lasse Lundstrøm, Kasper Mathiasen, Mette Kuhlen Gullach, Chanet Deleuran, Ragnhild Clod Pedersen, Ellen Mortensen, Neel Holm, Lena Lauridsen, Torben Kure-Deleuran og Laura Kamis Wrang.

Offentlig masterclass i fortællekunst ved Pernille Stockfleth.

FORTÆLLINGER FOR BØRN. Både lørdag og søndag.

Lokale fortællere (Peter Warnar, Inge-Lise Bisted, Annelise Svensson, Tage Andersen, Louise Povlsen, Ole Terney, Anne-Marie Nielsen, Vagn Pedersen).

Åben scene med gæstefortællere.

ARRANGEMENTET STØTTES AF LOLLAND KOMMUNE, VELUX-FONDEN OG NORDEA-FONDEN.

SE PROGRAM LÆNGERE NEDE PÅ SIDEN HER

I en digital verden bliver levende historiefortælling vigtig. Når vi lytter til fortællinger, der foregår uden manuskript, skaber vi selv billeder i hovedet og bliver derved medskabere af historien. Det er nuets kunst - i spændingsfeltet mellem litteratur og scenekunst.

Et modspil til hverdagens skærme. En stemning af intenst nærvær. Publikum kan bl.a. gå fra bænk til bænk i de små landsbyer og små stier i det kuperede terræn på Femø. Der er lokale Femøhistorier og fortællinger ude fra den store verden.

HVAD ER "FORTÆLLINGER"?
Historiefortælling er en af de allerældste kunstformer.

Mennesker har altid fortalt historier til hinanden, og de er blevet brugt til overlevering af viden og til at videregive normer og værdier. For de fleste mennesker hører historiefortælling til deres første minder. En farfar, der fortalte røverhistorier fra havet, eller en storesøster, der fortalte spøgelseshistorier ved sengetid eller en dansklærer, som fortalte eventyret om Den grimme ælling.

Historiefortælling kan også "bare" være god underholdning - og ikke kun for børn. Vores hjerner aktiveres på en helt speciel måde, når vi hører historier, og vi husker historier bedre end fakta. Vi lever os nemlig let ind i historierne og føler med personernes udfordringer og op- og nedture. Den moderne historiefortælling lever i Danmark.

Historierne kan være meget forskellige: helt korte eller ret lange, og kan være iblandet sang, råb eller hvisken. De kan være alvorlige, sjove, uhyggelige eller noget midt imellem - som en film eller en roman - mundtlig litteratur. Historiefortælling skal opleves i virkeligheden og helst uden manuskript.

HVORFOR NETOP FEMØ?
Femø er en "fortælleø". Der er mange fortællinger om mennesker, der har levet deres liv på denne ø. Vi ønsker at fortællingerne skal leve videre. Vi ønsker at skabe en tradition med en årlig fortællefestival på Femø.

Formålet med fortællefestivalen er 1) at bruge Femøs fantastiske natur og skønne bænke til at skabe et sted, hvor fortællinger får fantasien til at blomstre, 2) tiltrække turister og potentielle tilflyttere, 3) skabe et kulturelement for Femøs beboere og venner. 4) styrke fortælletraditionen og story telling i Danmark. At høre og fortælle historie og fortællinger er vigtigt i en digitaliseret verden, og bringer os ind i fællesskabet.

Vi starter fredag 7. juni 2024 kl. 17:30 med at spise på Femø Kro med efterfølgende fortællinger kl. 19. Man behøver ikke at deltage i spisningen. Der skal bestilles mad i forvejen på kroen.

Lørdag kl. 9 er der masterclass for lokale og professionelle fortællere (offentlig adgang). Det foregår på Præstegården i Sønderby, ca. 20 min. gang fra færgen.

Derefter er der fortællinger hele lørdagen. Vigga Bro fortæller kl. 15-17:30 på Kirkehældevej 27. Vigga Bro er født i 1937 og var den, som introducerede story telling i Danmark.

Femø Fortællefestival 2024 slutter kl. 15 søndag.

Oplevelsen af Femø Fortællefestival starter allerede på selve rejsen til Femø, færgesejladsen (der tager 55 minutter og dermed giver god mulighed for en god snak med andre passagerer, smuk udsigt til Askø og Fejø osv.), besøg i landsbyerne på Femø, gode bademuligheder osv.

Femø Fortællefestival bringer folk rundt på øen og giver de besøgende og de lokale en oplevelse ud over det sædvanlige, nemlig altså fortællinger (story telling).

Femø Fortællefestival er en unik ting ved at foregå mange steder på øen. Den giver mulighed for at gå/cykle rundt på øen, og anledning til at møde de lokale - blandt andet de lokale fortællere, der fortæller om færgefarten, kroen, kirken, øens natur og historie, frugtavlens historie og personlige rejser og oplevelser igennem livet.

Fortællinger er ikke litteraturoplæsning og ikke teater, men noget midt imellem. Alle kan fortælle en historie, men nogen øver sig og bliver professionelle fortællere.

Deltagelse er gratis og der kræves ingen tilmelding, men man opfordres til at støtte Femø Fortællefestival, så denne kan fortsætte som en årlig begivenhed. Det er muligt at tilmelde sig, og at give en støttebeløb på 200 kr. og at reservere plads til Vigga Bro forestillinger samt andre ting. Gå til femofortaellefestival.nemtilmeld.dk for at gøre dette.

Femø Fortællefestival er en hyldest til den levende historiefortælling. Vi har meget brug for hjælp til markedsføringen af Femø Fortællefestival 7-8-9. juni 2024. Det er meget vigtigt, at mange får kendskab til Femø Fortællefestival 2024. Du vil kunne hjælpe ved at dele på Facebook og andre sociale medier mv. Invitere familie, venner og bekendte. Opslag på din arbejdsplads og i de foreninger, du kommer i.

Festivalen tilbyder en unik oplevelse i naturskønne omgivelser, hvor publikum kan gå fra bænk til bænk og lytte til fortællinger fra både lokale fortællere og fortællere fra hele landet.

Hvad kan du opleve?: Du vil opleve fortællinger ved Femø-bænkene - et væld af forskellige fortællinger, fra sjove anekdoter til dramatiske historier og tankevækkende sagn.

Masterclass: Få inspiration til selv at fortælle ved at se og lytte til undervisning i masterclass og lær derigennem at dyrke din egen fortællekunst. Lørdag kl. 9-12.

Familiefortællinger: Børn er vilde med gode historier, og dem kan de få sammen med deres forældre ved "Familie Fortælle-stederne"

Fælles fortælle-arrangementer: Oplev professionelle fortællere i en hyggelig atmosfære og oplev det fællesskab, der opstår.

Hvorfor deltage?: Oplev magien ved levende historiefortælling: Gå på opdagelse i fantasiens verden og bliv betaget af fortællingernes kraft.

Støt en vigtig tradition!: Vær med til at styrke fortælle-traditionen i Danmark og værdien af mundtlig historiefortælling.

Nyd en unik atmosfære: Oplev Femøs naturskønne omgivelser og den charmerende stemning på festivalen.

Hvem kan deltage: Alle er velkomne til Femø Fortællefestival 2024, både publikum og fortællere uanset fortælle-erfaring. Festivalen er et perfekt sted for familier med børn, historie-elskere, eventyrlystne sjæle og alle, der ønsker en inspirerende og underholdende oplevelse.

Læs mere: Besøg Femø Fortællefestivals hjemmeside: https://femo.dk/fortaellefestival/ for mere information om programmet.

På hjemmesiden femo.dk/fortaellefestival kan du orientere dig om færge, overnatning og fortæring.

Femø Fortællefestival er en årlig begivenhed.

Femø Fortællefestival arrangeres af en gruppe under Femø Beboerforening. Kontaktpersoner Ole Terney og Anne-Marie NIelsen. Tlf. / Email: 21729908, femofortaellekreds4945@gmail.com

PROGRAM

Fortællinger fredag d. 7. juni 2024

Fredag kl. 19 - FEMØ KRO Askhavnsvej 69 (Nørreby)
* Chanet Deleuran * Mette Kuhlen-Gullach
* Ragnhild Clod Pedersen * Katja Lange
* gæstefortællere

Fortællinger lørdag d. 8. juni 2024 (gratis færge denne dag for personer og cykler)

Lørdag kl. 9 - 12 :: Masterclass ved Pernille Stockfleth :: PRÆSTEGÅRDEN Kirkehældevej 29 (Sønderby)
* Inge-Lise Bisted * Neel Holm
* Mette Kuhlen-Gullach * Ragnhild Clod Pedersen
* Ellen Mortensen

Lørdag kl. 10 - 12 :: TERRASSEN VED HAVNE-HØKEREN (Femø havn)
* Tage Andersen

Lørdag kl. 10 - 12 :: BÆNK VED "HAVNE-
MUREN" (Femø havn bag Havnehøkeren)
* Katja Lange * Vagn Pedersen * Louise Nabe

Lørdag kl. 10 - 12 :: BÆNK VED FÆRGEN
* Lasse Lundstrøm * Jacob Slaatto

Lørdag kl. 10 - 12 :: BÆNK VED KIRKEN
* Laura Kamis Wrang med musik af Torben Kure-
Deleuran * Louise Povlsen

Lørdag kl. 11 - 12:30 :: Familiefortællinger for børn og deres voksne :: ANNAS BÆNK (Askhavnsvej 16, nær Femø havn)
* Mariane Josefsen

Lørdag kl. 12.30 - 14.30 :: VIGGOS HJØRNE. Klubvej 1 (Sønderby)
* Laura Kamis Wrang med musik af Torben Kure-
Deleuran * Chanet Deleuran * Karsten Mathiasen

Lørdag kl. 12.30 - 14.30 :: BÆNK VED STI ved Kirkehældevej 27 (Sønderby)
* Mette Kuhlen Gullach * Ragnhild Clod Pedersen
* Ole Terney

Lørdag kl. 12.30 - 14.30 :: ERNAS ENG nær Kirkehældevej 31 (Sønderby)
* Louise Nabe * Ellen Mortensen * Louise Povlsen * Pernille Stockfleth

Lørdag kl. 12.30 - 14.30 :: PRÆSTEGÅRDENS BÆNK, Kirkehældevej 29 (Sønderby)
* Anne-Marie Nielsen * Jacob Slaatto * Neel Holm

Lørdag kl. 13:00 - 14:30 :: Familiefortællinger for børn og deres voksne :: EVENTYRSTIEN
ved klubhuset (Damstrædet, midt mellem Nørreby og Sønderby)
* Lasse Lundstrøm

Lørdag kl. 15 - 17:30 :: * Vigga Bro
fortælle-forestilling, Kirkehældevej 27, Sønderby

Fortællinger søndag d. 9. juni 2024

Søndag kl. 9:00 - 10.30 :: Byvandring med fortællinger :: Udgangspunkt FEMØ KRO Askhavnsvej 69 (Nørreby)
* Annelise Svensson

Søndag kl. 10:00 - 12.15 :: FEMØ KRO Askhavnsvej 69 (Nørreby)
* Neel Holm * Katja Lange * Vagn Pedersen
* Mette Kuhlen Gullach

Søndag kl. 10:00 - 12.15 :: HØJRIISGAARD
Askhavnsvej 64 (Nørreby)
* Ragnhild Clod Pedersen * Laura Kamis Wrang med musik af Torben Kure-Deleuran * Anne-Marie Nielsen

Søndag kl. 10:00 - 12.15 :: "Porcelænmalings- bænk" i "ANLÆGGET" overfor Høkerstræde 4 (Nørreby)
* Lasse Lundstrøm * Ole Terney * Peter Warnar
* Inge-Lise Bisted * Pernille Stockfleth

Søndag kl. 10:00 - 12.15 : VED "SMUTHULLET" (Dronningestrædet/Høkerstrædet 11, overfor nr. 6, (Nørreby)
* Louise Povlsen * Ellen Mortensen * Louise Nabe
* Jacob Slaatto

Søndag kl. 10:00 - 12.15 :: Familiefortællinger for børn og deres voksne :: "ANNAS BÆNK", Askhavnsvej 16 (nær Femø havn)
* Mariane Josefsen * Karsten Mathiasen

Søndag kl. 12.45 - 14.40 :: "Fortælle-forestilling", Kirkehældevej 27 (Sønderby)
* Pernille Stockfleth * Lasse Lundstrøm
* Katja Lange

Søndag kl. 14:40 - 14.45 :: Afslutning
Anne-Marie Nielsen og Ole Terney

Færgen sejler 15:10 :: Gå-tid fra Kirkehældevej 27 til færgen: 17 min.

BEMÆRK: Der er bevilget GRATIS FÆRGE 8. LØRDAG JUNI 2024 til Femø Fortællefestival for personer og cykler. Bilen kan du lade stå i Kragenæs.

GRATIS - Tilmelding er ikke et krav, men gå venligst til tilmelding/RESERVATIONER her: https://femofortaellefestival.nemtilmeld.dk/

Fri entré

Læs mere på hjemmesiden