Torsdagskoncert: Peder Bundgaard og Midnight Special Revisited


image-one

Portrætkoncert med Peder Bundgaard Midnight Special Revisited. En aften med malerkunst, rockmusik gode historier. Rock koncert med sange skrevet af nogle af de allerstørste rock-ikoner udstilling med portrætter malet af Peder Bundgaard..

Vi kalder oplevelsen for en 'Portrætkoncert'

Peder Bundgaard er bland andet kendt som Gasolin-tegner, Dan Turell illustrator forfatter til mere end 25 bøger. Han har begået en række portrætter i akryl på lærred af de rock-idoler, som har været hans inspirationskilder igennem snart et halvt århundrede: Bob Dylan, Lou Reed, Leonard Cohen, Jimi Hendrix, Brian Wilson, Kurt Cobain med flere.

I første set får du ikke alene en visuel oplevelse, men hører så et musikalsk værk fra de 10
portrætterede kunstnere, fremført af Midnight Special Revisited, der består af fem garvede musikere fra den danske rockscene

Portrætter sange rammes ind af små fortællinger anekdoter. Peder Bundgaard er til stede under efter koncerten, hvor der er lejlighed til en snak.

I andet set skal vi høre en række rockklassikere der sagtens kunne være fra disse legender: Cash, Cohen, Creedence, Van Morrison, Tom Waits, JJ Cale, The Band, Lou Reed, The Doors, Taj Mahal, Bob Dylan samt sange skrevet af bandets egen Finn Poulsen.

Midnight Special Revisited har navn efter det legendariske nattog, der hver aften kl. 23:30 forlod stationen i St. Louis, Missouri den næste morgen kl. 07:00 afleverede passagerne i Chicago, Illinois.
Og en aften med MSR er som en rejse gennem et storslået ofte barskt landskab af gode sange fra den store amerikanske melodibog. Med afstikkere til britisk rock pop - samt med et nyt originalt repertoire, skrevet af gruppens mundharpe- guitarvirtuos, Finn Poulsen.

Vokalt er gruppen godt kørende med 4 af medlemmerne, som synger tilsammen har de 5 været vidt omkring, fra Otto Brandenburg, Chuck Berry, Nanna, Ivan Pedersen Frede Fup - til Full Moon Cats, Countryekspressen, Reve Boheme, Cox Orange Familieorkestret.

Medlemmernes musikalske biografier: Finn Poulsen - guitar, kromatisk mundharpe vokal
Finn Poulsen startede sin musikalske rejse i starten af 70'erne, som gademusiker i hele Europa - siden blev
han studiemusiker, især på mundharpe med Otto Brandenburg, Nanna, Miss B. Haven m.fl. har
undervist 30 år på Det Kgl. Danske Konversatorium. Han har specialiseret sig i bluesguitar med Copenhagen Blues Band & Second Hand Blues Band gypsyjazz på mundharpe med Reve Boheme. Hans virtuose fantasifulde spil kan høres på en masse udgivelser, solo med sine grupper Blue World Full Moon Cats.

Flemming Madsen - guitar vokal.
I 1964 rullede det første af The Beatles' legendariske BBC-shows over den sort-hvide fjernsynsskærm i værftsarbejderhjemmet i Odense. Flemming greb en guitar, det sociale mønster blev brudt siden har musikken fyldt: Over pigtråd syrerock til folkemusik med selveste Ewald Thomsen folkerock med Folkstow. Americana med Countryekspressen, plade med Peter Belli, backing af Rock-Nalle optræden på Midtfyn, Tønder Roskilde Festivaler med Familieorkestret, dansk punk-folk med tilknytning til BZ'erne. Siden 2010 har han dyrket roots country i Back on the Horse Midnight Special Revisited.

Frede Christensen - trommer
Frede har fra 70'erne frem til i dag spillet med et utal af grupper kunstnere: Copenhagen Blues Band, Full Moon Cats, Frank Lauridsen, Wili Jønsson, Frede Fup Ivan Pedersen er nogle af de, som har nydt godt af Fredes bundsolide trommespil vokal.
Frede skriver synger sange på den seneste CD, Frank Lauridsens roste solo album 'How it feels to be Frank', bidrog han med den smukke country ballade 'If I had a dollar.' Projektet er videreført i bandet 'And Many More'.

Karsten Simonsen - harmonika vokal
Karsten har betjent diverse tangentinstrumenter i grupperne Oktobergruppen, Cox Orange Salsa Na Ma - fra folkrock over fusion til salsa. Det var i 70?erne 80?erne tilsammen udgav disse grupper 5 LP?er. Desuden har Karsten medvirket på en lang række indspilninger med andre solister bands, spillet backing til 5 x Kaj, Clausen & Petersen, Eva Madsen mange flere. I hele perioden fra 70?erne til i dag har Karsten spillet rock rul med Ostermanns Tutti Frutti Band til fester, receptioner mv. Selveste Chuck Berry har opnået den ære at blive backet af Karsten på Hotel d?Angleterre i København.

Nils Bonne - bas
Nils Bonne har spillet bas siden de gode gamle 70'ere; i øvrigt meget af tiden sammen med trommeslager Frede Christensen. Det startede med syrerock, blev til balkanrock, så til blues, jazzrock, worldmusik, jazzpop, standardjazz - nu er er det en god blanding af det hele.
Nils Bonne er indbegrebet af solid steady med en altid swingende baslinje. Det kan høres på CD'er med Fuat Saka, Reetah B, Full Moon Cats samt på børnealbummet De små sover, som er indspillet sammen med Finn Poulsen.

De 10 malerier udstilles i Kulturiums cafeområde fra 5 marts 2020 måneden ud.
Du kommer nemt hurtigt til Kulturium i Ishøj med S-Tog, der stopper lige uden for døren, eller i bil, hvor vi tilbyder masser af gratis parkeringspladser i Ishøj By Center

Kulturium Musikteater, Ishøj Østergade 28, Ishøj

Torsdag den 5. marts 2020 , kl. 20.

Pris: (Entré)

Det sker samme sted