Tim Easton 50/50 koncert


image-one

En koncert med Tim Easton er et møde med den enkle og stærke amerikanske sangskrivning præsenteret af en stemme, der emmer af levet liv, og som derfor leverer sine historier med stor troværdighed og integritet..

Kombineret med Eastons imponerende guitarspil, små anekdoter leveret med et solidt stænk sort humor og en mundharpe, der går lige i sjælen, føler man sig med det samme hensat til en lille flække et sted i Sydstaterne.

Tim Easton blev født i New York State, tæt på den canadiske grænse i 1966, men opvæksten blev formet i både Tokyo, Japan og Akron, Ohio. Som helt ung rejste han i syv år rundt som gademusiker over hele Europa og boede i Paris, London, Madrid, Prag og Dublin. Her grundlagde han sin egen spillestil - guitar skills rundet af blues, folk og country og dertil personlige og fortællende tekster om det at rejse, og alle de oplevelser der fulgte i kølvandet på det.
Hjemme igen begyndte han at udgive plader. Første solo-album "The Truth About Us", med tre fjerdedele af Wilco som backing band, slog et fint hul for ham og førte til support turneer for bla. hans mentorer og venner Lucinda Williams og John Hiatt. Han var i en årrække en del af den kreative kunst- og musikscene i Joshua Tree, New York, når han ikke var på turneer rundt i verden.
Siden fik han en lille datter og flyttede derfor til Nashville, hvor han I de senere år har indspillet en række plader. Her er han dykket mere ned i de gamle blues- og folk traditioner både i sangskrivningen og i selve indspilningsfasen.
I 2018 fejrede Easton 30 år på landevejen med albummet "Paco & The Melodic Polaroids" - en hyldestplade til guitaren Paco, en Gibson L-45, som har fulgt ham trofast gennem alle årene. Albummet, som er en helt akustisk plade med bare ham og guitaren, er indspillet direkte på lak-plade, altså helt uden redigerings-muligheder, som man gjorde i helt gamle dage, og her kommer Eastons overdrevne musikalitet og nerve virkelig til sin ret

Kulturium Musikteater, Ishøj Østergade 28, Ishøj

Torsdag den 28. oktober 2021 , kl. 19.30.

Pris: (Entré: 50 kr)

Hjemmeside: https://kulturium.dk/kalender/event/show/tim-easton-5050-koncert.html

Det sker samme sted