Pippi Langstrømpe (Folketeatret)


image-one

"Her kommer Pippi Langstrømpe" gjalder det gennem de fredelige gader, da Pippi med det ræverøde hår ankommer med både hest og abe til Villa Villekulla. Sådan en mærkelig pige har folk i byen aldrig mødt før..

De pæne og artige nabobørn, Tommy og Annika, bliver straks gode venner med Pippi: Hun lærer dem, at de voksne ikke altid har ret, og de udfordrer hende til at prøve at gå i skole og til at lære bordskik. Ingen af delene har hun prøvet før, for det blev der ikke lige tid til, mens hun sejlede rundt på de syv have sammen med sin far, Kaptajn Langstrømpe. Men Pippi lader sig heldigvis ikke begrænse, for hvordan kan man vide, hvad man kan, hvis man aldrig har prøvet det!

Astrid Lindgrens fortællinger om Pippi Langstrømpe, skabt i 1945, er kendt og elsket i hele verden blandt mange generationer, og den vidunderlige Pippi er stadig mange børns heltinde. Hun tør vende de voksnes mærkelige regler på hovedet, og hun er verdens stærkeste pige, både fordi hun kan løfte en hest, og fordi hun kan finde ud af at bo helt alene. Pippis fantasi er også stærk og levende, og det er godt, når man har en mor i himlen, en far, der er sørøver og en Frk. Prysselius, der vil sende én på børnehjem.

Denne version af Pippi Langstrømpe er livlig, men også tilsat et strejf af alvor, der ikke skjuler, at Pippi savner sine forældre. Forestillingen byder på et genhør med Georg Riedels skønne melodier, som huskes fra tv-serien fra 1968.

Pippi Langstrømpe er en udødelig klassiker: Den kom i 2005 på Unescos liste over bevaringsværdige, kulturelle værker, og alle børn fortjener at lære Pippi at kende.

INSTRUKTION OG BEARBEJDELSE: Birgitte Næss-Schmidt

OVERSÆTTELSE OG BEARBEJDELSE: Ninette Mulvad

SCENOGRAFI: Benjamin la Cour

KAPELMESTER OG ARRANGØR: Anders Ortman

MEDVIRKENDE:

Siw Ulrikke Maibom
Ulrik Windfeldt-Schmidt
Linea Høeg Olsen
Pernille Schrøder
Tanya Lund Andersen
Albert Stein Ankerstjerne
Jacob Weble
Morten Christensen
Linette Stamp Christensen
Jeppe Kaas Vad
Samt 3 musikere:
Anders Ortman
Tine Vitkov
Ida Nørby Sørensen

I vores cafe kan der købes popcorn, slik og kolde og varme drikkevarer.

Varighed ca. 2 timer inklusiv kort pause. Alder fra 5 år op.

Læs mere og køb billet her.

Kulturium Musikteater, Ishøj Østergade 28, Ishøj

Lørdag den 4. december 2021 , kl. 16.

Pris: (Entré: 175 kr / Børn og unge: 125 kr)

Det sker samme sted