Lige før døden (Vestegns:Dox)


image-one

Dokumentarfilm af instruktør Anne Wivel. I forbindelse med filmen vil der være et oplæg/snak med sognepræst i Ishøj Sophie Nielsen..

Om filmen:

For tolv år siden mistede filmens instruktør sit livs kærlighed, politikeren Svend Auken, nu træder hun atter ind på stue 7, den selvsamme hospicestue hvor hendes mand levede sine sidste dage. I så mange år har hun levet med en undren og en nysgerrighed. Nu ønsker hun at forstå og genskabe sig øjeblikket lige før døden indtraf, et øjeblik hvor livet på magisk og uforståelig vis udfoldede sig i al sin pragt.

Hun vil finde ud af, hvorfor det trods alt er muligt for døende og pårørende at udholde denne sidste fase sammen. Hvordan livet kan indfinde sig trods dødens konstante tilstedeværelse?

Filmens fortæller vender sig imod den umiddelbare nutid og skildrer de ansattes refleksioner over deres meningsfulde arbejde med de døende, deres pårørende og det liv, som endnu ikke er slut. Filmen er en hyldest og beundring til livet og ikke mindst til de mennesker, som bringer glæde og mening til tiden lige før døden.

Inden filmen vil sognepræst i Ishøj Sophie Nielsen holde oplæg

Kulturium Biograf, Ishøj Østergade 28, Ishøj

Mandag den 20. marts 2023 , kl. 19:00.

Pris: (Entré: 25 kr)

Hjemmeside: https://billet.ishojbio.dk/film-info/29826?org=112

Det sker samme sted