Lee Ritenour & Friends


image-one

Verdensstjernen Lee Ritenour giver koncert i Kulturium Musikteater - Eneste koncert på Sjælland! Vennerne er denne gang: Lee Ritenour - Guitar. Jesse Milliner - Keys..

Melvin Lee Davis - Bass

Wesley Ritenour - Drums

I løbet af sin blændende karriere på fem årtier har den sagnomspundne LA-guitarist Lee Ritenour taget sin musik til de yderste grænser.

Han har været en enfant terrible af 70'er-fusion, en crossover-stjerne på 80'er-poplisten, en æreseksponent for brasiliansk jazz og fingrene bag 90'ernes supergruppe, Fourplay. Ritenours udmærkelser inkluderer: 45 albums, Grammy-prisvinder, plus 16 Grammy-nomineringer, Alumnus of the year ved USC, Los Angeles' Jazz Society Honoree (2019), plus tusindvis af sessioner med legender som Frank Sinatra, Pink Floyd, B.B. King, Tony Bennett, blandt andre.

Seneste album: Dreamcatcher (2020)

De 12 numre af Dreamcatcher væver vægtæpper af instrumentalguitar og fremmaner eklektiske stemninger og er blandt de mest melodiske og snurrende smukke i Ritenours katalog. Men der er også en kraft og et formål her, der antyder de mørkere omstændigheder, der udløste denne nye plade. "Vores hus og mit studie i Malibu, Californien brændte ned i 2018," husker han. "Omkring 100 af mine guitarer gik op i ilden, plus 40 forstærkere, masser af musik, historien om hele min karriere, stort set. En uge efter branden tog jeg på hospitalet, hvilket jeg aldrig havde behøvet at gøre før, til en operation for at erstatte en aortaklap. Så disse hændelser og støtten fra min familie og venner gik absolut ind i denne musik. At lave denne plade var en livredder for mig."

Nummererede siddepladser, billet kr. 395 inkl. billetgebyr

Kulturium Musikteater, Ishøj Østergade 28, Ishøj

Fredag den 1. december 2023 , kl. 20.

Pris: (Entré: 395 kr + evt. gebyr)

Hjemmeside: https://kulturiummusikteater.dk/program/lee-ritenour-friends/

Det sker samme sted