Kolding Talks: Frederik Cilius og Mathias Hammer


image-one

Kom med på en rejse i 500 års musikhistorie med den klassiske musiks dynamiske duo..

Frederik Cilius og Mathias Hammer kommer på hårdt arbejde, når de vil føre publikum gennem 500 års klassisk musikhistorie. Startskuddet går i den italienske renæssance og bevæger sig kronologisk frem til tyske J.S. Bach, de wienerklassiske mestre Mozart og Beethoven, 1800-tallets romantiske drømmere, Wagners megalomani og ind i det 20. århundrede, hvor Stravinskij sprænger orkesterklangen og Schönberg sprænger musikkens tonalitet til atomer.

Som musikalske konkurrenter er Frederik Cilius og Mathias Hammer kendt som holdkaptajner i 'Den Klassiske Musikquiz' på DR2, hvor de duellerer om at genkende musik spillet baglæns eller ud fra blot én tone. I radioprogrammet 'Hammer og Cilius' på P2 er rivaliseringen lagt på hylden, når de to venner Hammer og Cilius viser, hvorfor de er kendt for deres humor, viden og entusiasme for klassisk musik.

Foredraget varer cirka 90 minutter.

Om oplægsholderne

Frederik Cilius er et dansk multitalent, der markerer sig som satiriker, skuespiller, radio/tv-vært, musikformidler og klarinettist. Han er uddannet fra Det Jyske Musikkonservatorium og Jacobs School of Music ved Indiana University Bloomington. Elskere af klassisk musik vil kende ham som en af de operarejsende i DR-serien Operarejsen, foruden sin rolle i 'Den Klassiske Musikquiz' og i radioprogrammet 'Hammer & Cilius'.

Mathias Hammer er musikformidler og vært i DR. Han er solistuddannet koncertpianist fra Det Jyske Musikkonservatorium i Aarhus, og siden 2010 har han præsenteret DR Symfoniorkestrets Torsdagskoncerter for både publikum og radiolyttere på P2. Han har skabt podcast-serier om Niels W. Gade, Carl Nielsen og Beethoven, og han er fast vært i programmet 'Mesterværker'.

Foredraget er et Kolding Talks arrangement

Kolding Talks er skabt i samarbejde mellem aftenskoler og biblioteket i Kolding med det formål, at udvikle og eksperimentere med forskellige debatkoncepter med fokus på at inddrage publikum i debatten. Fordi vi tror på, at samtale fremmer forståelsen

Comwell Kolding, Teatersalen, Skovbrynet 5, Kolding

Mandag den 4. november 2024 , kl. 19.

Pris: (Entré: 175-275 kr)

Det sker samme sted