Foredragsrækken i Brohuset - Ishøj


image-one

Onsdag 25. september- Cand. phil.i kunsthistorie Michelle Garnier, Karen Blixen, en fantastisk skæbne. Karen Blixen er kendt såvel i Danmark som i udlandet som forfater, bl.a. fordi flere af hendes fortællinger er filmaseret..

Den seneste er Ehrengard af Bille August. I foredraget fortælles om, hvordan Karen Blixen brugte sine fantastiske og anderledes livserfaringer i sit forfaterskab og om hendes mange år i Afrika. Vi vil høre om "Den Afrikanske farm" og "Skygger på græsset", om hendes hjem Rungstedslund til "Babetes gæstebud" og andre eventyr. Michelle Garnier er kunsthistoriker og har i mange år arbejdet på Karen Blixens Museet som formidler og foredragsholder. Hun arbejder p.t. på Davids samling.

Onsdag 30. oktober - Emil Møller Christensen, Fra Morten Korch & Far til fire til Olsenbanden & Klaus Rifbjerg. Danske spillefilm 1956-1976
Dansk film oplever en mærkbar udvikling mellem 1956-76. Det er fortællingen om en filmkunst i skyggen af et samfund under forandring. Udviklingen fører til en mangfoldig filmkultur: Fra Morten Korch-filmenes velkendte stemning til nye modernistiske film. Dagens foredragsholder er Emil Møller Christensen, der er cand.mag. i Teater- og Performancestudier fra Københavns Universitet. Trods sin forholdsvis unge alder - 28 år - har Emil gennem en lang årrække haft en særlig interesse for danske film, filmfolk og skuespillere. Emil fortæller med vid og nærvær om en spændende periode i dansk film.

Onsdag 27. november - Fotograf Anja Robanke, Mit rullende liv i en autocamper
I foredraget deler jeg en unik indsigt i min rejse mod et minimalistisk liv og den eventyrlige hverdag, jeg lever. Efter at have sagt farvel til huset, bilen og solgt alt, der ikke kunne passe i min autocamper, har jeg fundet ny frihed og glæde. Oplevelsen blev formet af mine rejser til Island og frem kom livsstilen "Work & Travel". Jeg håber at inspirere andre til at forfølge deres drømme med mod og handlekraft. Foredraget er rigt illustreret med billeder og videoklip

Onsdag 22. januar - Psykolog Sara Spangsberg, At leve fra visdom
Hvad sker der, når vi stopper med at lytte til intellektets konstante støj - dets vurderinger, forudsigelser og ængstelse? Når vi åbner os for muligheden for at erkende livets neutralitet? Hvordan opnår vi indre ro og et liv levet fra visdom? Dette foredrag vil pege på livets neutralitet og guide dig i retning af din indre ro og visdom. I retning af et nemmere, mere harmonisk og bekymringsfrit liv. Et liv levet fra visdom.

Onsdag 19. september - Forfatter Lean Pejtersen, Kunstig intelligens i et kulturhistorisk perspektiv
Kunstig intelligens vil omforme vores samfund i de kommende årtier. Vores arbejde står i skudlinjen - men bliver vi frigjort, trælbundet eller arbejdsløse i den digitale fremtid? Lean Pejtersen har som forfatter og skribent ved Politiken beskæftiget sig med forholdet mellem menneske og teknologi i et kulturhistorisk perspektiv. Teknologien ser frygtindgydende ny ud, og netop derfor er der brug for at fremkalde vores drømme og frygt i historiens klare lys.

Onsdag 19. marts - Adventurer Rasmus Krath, Med drone i Colombia
Eventyrer Rasmus Krath har rejst tre måneder i Colombia med en splinterny lille drone, som blev sendt i luften utallige gange undervejs på rejsen og har hjembragt film og fotos, der giver et helt nyt perspektiv på det at rejse - og et rejseforedrag. Sammen med solide sollfotos fra Rasmus' almindelige spejlreflekskamera præsenteres publikum for et nutidigt og ekstremt alsidigt Colombia - lige fra Stillehavskysten over bjergene i midten af landet, ind i regnskoven og op til det Caribiske Hav og storbyen Cartagena - en af verdens flotteste byer. Rasmus fortæller Colombias historie - fra den spanske kolonisation op til nyere tid, hvor den berygtede narkobaron Pablo Escobar terroriserede landet i 1980erne, indtil hans død i 1993. Publikum møder også Colombias folk, kultur og får Rasmus' tanker til, hvor det smukke, men stadig til dels borgerkrigsplagede land er på vej hen. Alt sammen krydret med en masse god musik og tilsat en lang række visuelle effekter på lærredet - så det er bare at læne sig tilbage og blive forført af et af klodens mest både betagende og komplekse lande

Underviser: Freddy Kolding
Hold: 4324211000

Brohuset, Vejlebrovej 45 B, Ishøj

Onsdag den 25. september 2024 til onsdag den 19. marts 2025 , 6 mødegange kl. 13.30-15.

Pris: Ukendt

Hjemmeside: https://aof.dk/sogeresultater/?page=1&query=4324211000

Det sker samme sted