Gå på opdagelse i kunsten


image-one

Voergaard Slot bugner af både historier og kunstskatte. På en af de populære rundvisninger kan du opleve den kostbare samling af franske kunstgenstande og høre om Voergaards spændende historie..

Voergaard er ikke et museum, men står som det er indrettet og møbleret af den sidste ejer, greve Oberbech-Clausen. Det er ham, der har skabt den store samling af møbler, antikviteter, malerier, porcelæn og sølvtøj fra sine besiddelser i Frankrig. Bl.a. med klenodier fra Louis XIV, Louis XVI og Marie-Antoinettes personlige indbo samt værker af Rubens, Rafael og El Greco.

Slottets mange stuer er et spændende studie i, hvordan velhavende herregårde er blevet møbleret gennem tiderne. Kom selv og se de flotte rum som fx Peter Reedtzs såkaldte "guldstue" fra 1730'erne med gyldenlæderstapeter, gammel kamin og smukke loftsprydelser i regence-barok (en mere nedtonet type af barokken der kom forud for rokokoen).

Undervejs på rundvisningen får du historien om tre af slottets interessante ejere: Biskop Stygge Krumpen, Adelsfrue Ingeborg Skeel og Grev Ejnar Oberbech-Clausen

Voergård Slot, Voergård 6, Flauenskjold, Dronninglund

Lørdag den 23. marts til søndag den 20. oktober 2024

Pris: Ukendt

Det sker samme sted