Kolding Talks: Lars Findsen - mød spionchefen


image-one

Hør fortællingen om livet som spionchef og den efterfølgende anholdelse og varetægtsfængsling..

// Et arrangement fra Kolding Talks //

Da chefen for Forsvarets Efterretningstjeneste Lars Findsen blev anholdt i Københavns Lufthavn i december 2021, blev det starten på en sag, der bliver kaldt den største vestlige efterretningsskandale.

Nu fortæller hovedpersonen selv, hvordan det var at blive fængslet og sidde i celle 18 i Hillerød arrest i 71 dage. Hvordan han fik hverdagen til at gå bag tremmerne og blandt kriminelle, om hans tanker om vores retssystem og forholdet mellem embedsmænd og politikere. Og hvordan det var, da hele sagen mod ham og Claus Hjort Frederiksen blev droppet.

Han fortæller også om sin karriere som topchef for både FE, PET og Forsvarsministeriet og de ledelsesmæssige værdier, han er optaget af.

Publikum hører om efterretningsarbejdet, og om nogle af de komplekse trusler, Danmark står over for i disse år.

Om foredragsholderen

Lars Findsen (f. 1964), cand.jur., tidligere bl.a. chef for PET og FE, ministersekretær og departementschef.

I 20 år har Lars Findsen været en af de mest centrale embedsmænd i Danmark. Han har som den eneste været chef for både PET og FE. Han er dermed også en af de eneste vestlige efterretningschefer, der både har været chef for sin nations indenrigs- og udenrigsefterretningstjeneste.

Lars Findsen har været med til at håndtere politiske skandaler med store personlige konsekvenser. Men først og fremmest har han i to årtier været med til at forsvare demokratiet og passe på Danmark i en periode med Muhammedtegninger, høj terrortrussel og voldsomme udenrigs- og sikkerhedspolitiske begivenheder i en stadig mere kompleks verden.

Foredraget er et Kolding Talks arrangement

Kolding Talks er skabt i samarbejde mellem aftenskoler og biblioteket i Kolding med det formål, at udvikle og eksperimentere med forskellige debatkoncepter med fokus på at inddrage publikum i debatten. Fordi vi tror på, at samtale fremmer forståelsen

Munkensdam Gymnasium, Tøndervej 100, Kolding

Torsdag den 24. oktober 2024 , kl. 19-21.

Pris: (Entré: 195 kr)

Det sker samme sted