Momentary Monumentality - Kevin Francis Gray på Rudolph Tegners Museum & Statuepark


image-one

Dyk ned i en verden af midlertidig monumentalitet på Tegners Museum, hvor den irske billedhugger Kevin Francis Gray udfordrer traditionelle forestillinger om monumenter og menneskets plads i universet med sit værk "Momentary Monumentality"..

Skulpturel refleksion

Gennem en blanding af fysisk imponerende skulptur og dybtgående tematikker inviteres du til at reflektere over livets skrøbelighed og længslen efter transcendens. Oplev også Gray's "Family Series", der udforsker relationer og identitet gennem seks unikke skulpturer.

Læs mere om udstillingen på Rudolph Tegners Museum

Kevin Francis Grays skulptur udfordrer dødens grænser

I museets centrale ottekantede rum udstilles værket "Momentary Monumentality", også kendt som "Skærsilden", af den irske billedhugger Kevin Francis Gray (f. 1972).

Forsigtigt anbragt over Rudolph Tegners gravsten, så gravskriften stadig er synlig, står en mastodont i form af figurer på en kolos, der strækker sig op mod loftet, 11 meter deroppe.

Som undertitlen antyder, skildrer værket det øjeblik, hvor de døende befinder sig mellem himmel og helvede, fanget i et limbo mellem det jordiske liv og evigheden. Sjælen ved endnu ikke, hvilken vej den vil tage. Samtidig strækker værket sig mod lyset, som Rudolph Tegner intensivt arbejdede med i sine skulpturers overflader, positurer og som bærende idé.

På den måde skaber Kevin Francis Gray en forbindelse med Rudolph Tegner både fysisk og åndeligt, som et møde mellem fortid og nutid. Som besøgende kan vi bevæge os ind under værket og blive kropsligt en del af det rum, som værket skaber.

En del af Tegners Museum i en afgrænset periode

Værket er midlertidigt og står her på Tegners Museum for at være en del af rummet i en kort periode. På trods af dets imponerende tilstedeværelse i øjeblikket, er der en underliggende skrøbelighed og flygtighed, der afspejler kunstens og menneskets sammensatte natur.

Find åbningstider og billetpriser på Rudolph Tegners Museum

Kunsthistorikeren Helen Carey påpeger i det tilhørende katalog, at Kevin Francis Gray inviterer beskueren ind i en verden af bevægelse og emotionel energi, som kan føles både håbefuld og fortvivlende i sin dybe længsel efter frihed og transcendens.

"Momentary Monumentality" er en tankevækkende udstilling, der udfordrer vores forestillinger om monumenter, skæbne og menneskets plads i universet.

Til udstillingen hører også 6 skulpturer under titlen "Family Series", hvoraf de 5 er lavet af gips og en af marmor. Disse udforsker temaer om relationer, identitet og tilhørsforhold og står udstillet i museets forhal.

Besøg Rudolph Tegners Museum og Statuepark

Kontakt: museum@rudolphtegner.dk / +454971 9177

Rudolph Tegners Museum og Statuepark, Museumsvej 19, Villingerød, Dronningmølle

Søndag den 1. september til søndag den 20. oktober 2024 , kl. 11-16.

Pris: (Entré: 65-80 kr)

Hjemmeside: https://www.rudolphtegner.dk/besoeg/praktisk-info.aspx

Det sker samme sted