Udstillingen Ernst


image-one

Træd ind i Frederik Ernsts (1892-1976) private lejlighed, indrettet som et ægte slot - fyldt med kunst og porcelæn i verdensklasse krydret med en go' portion kitsch..

Frederik Ernst levede et liv med mange facetter. Han var sølvsmed, ejer af en sølvvarefabrik i Assens, vild med Italien, kunstelsker, en passioneret samler og en del af eliten i Assens. Men han var også homoseksuel i en tid, hvor det var strafbart, og senere stærkt stigmatiserende. I samtiden var Frederik Ernsts seksualitet en offentlig kendt hemmelighed. Oplev hans unikke univers - skabt under mottoet: "Er det smukt må jeg eje det".

Du får også fabrikantens charmerende italienske gårdhave samt historien bag "J. Ernst's Sølvvarefabrik" (1890-1955) som gav familien Ernst velstand. Alle elementer trækker tråde til livet som fabrikant og bedre borgerskab i provinsbyen Assens i 1900-tallet.

I ERNST finder du også Museum Vestfyns lille hyggelige café - CAFÉ ERNST. Her kan du nyde kolde og varme drikke samt lidt sødt. Hvis vejret tillader det, kan kaffen også nydes i museumshaven - Frederik Ernsts Have. Det er gratis at besøge museumshaven og det er naturligvis gratis at besøge CAFÉ ERNST

ERNST, Østergade 57, Assens

Lørdag den 5. og søndag den 6. oktober 2024 , 10:00-16:00.

Pris: (Entré: 60 kr)

Det sker samme sted