Sublime unoder. Aarhus Symfoniorkester: Liszt, Lutoslawski & Dvorák


image-one

Tre mesterværker - og en mesterlig solist. Oplev klaverets fulde formåen i mødet mellem fuldendte toner, virtuos leg og klange fra en ny verden. Liszts første klaverkoncert er klaverløvernes legeplads par excellence..

Og heldigvis har Aarhus Symfoniorkester den helt rigtige klaverløve til opgaven: Yulianna Avdeeva slog benene væk under publikum, da hun spillede med orkestret forrige sæson, så det er en enorm fornøjelse at byde hende velkommen tilbage som solist i hele to værker.

Paganinis musik blev skrevet som et udstillingsvindue for alt det, som en violin kan. I Lutoslawskis version for klaver og orkester får vi i tilgift alt det, som Lutoslawski kan: Med gavmild hånd omfavner han Paganinis musik - og tilsætter rigelige mængder af samtidens skæmt og skarnsstreger, der var absolut forbudt på Paganinis tid.

Kulør - men af en langt blidere slags - er der også masser af i Dvoráks pragtfulde 9. symfoni. Her bringer komponisten med bundløs kærlighed til fædrelandet og dets toner sit elskede Bøhmen lige ind i koncertsalen.

Dirigent
Andrey Boreyko

Solist
Yulianna Avdeeva
klaver

Værker
F. Liszt
Klaverkoncert nr. 1

W. Lutoslawski
Variationer over et tema af Paganini

A. Dvorák
Symfoni nr. 9, "Fra den nye verden"

Arrangør: Aarhus Symfoniorkester

Musikhuset Aarhus, Thomas Jensens Allé 2, Aarhus C

Torsdag den 1. maj 2025 , kl. 19.30-21.30.

Pris: (Entré: 100-395 kr)

Hjemmeside: https://www.musikhuset.dk/kalender/sublime-unoder/

Det sker samme sted