GLAS !!! - Dansk eksperimenterende glaskunst


image-one

Udstillingen præsenterer 12 af Danmarks førende glaskunstnere, som alle arbejder skulpturelt og udfordrer glassets traditionelle teknikker og udtryk. Illustration: Lotte Thorsøe. Branches, 2024..

Udstillingen præsenterer Stine Bidstrup, Pernille Braun, Ned Cantrell, Steffen Dam, Bjørn Friborg, Micha Karlslund, Morten Klitgaard, Karen Lise Krabbe, Karin Mørch, Jonas Noël Niedermann, Karen Nyholm og Lotte Thorsøe. Alle 12 glaskunstnere hører blandt de mest interessante herhjemme lige nu og markerer sig med både solo- og gruppeudstillinger på den internationale kunstscene.

Med GLAS !!! sættes fokus på kunstnere, som arbejder med glasset på billedkunstneriske præmisser og skaber skulpturer og installationer uden skelen til den funktionalitet, som traditionelt knyttes til materialet. Det er et håb med udstillingens fornemme line up at formidle strømninger, som peger fremad inden for både den forestillende og den nonfigurative glaskunst.

Deltagerne repræsenterer således den mangfoldighed, som i disse år udfolder sig inden for glaskunsten, når kunstnerne med stor kraft og trang til eksperimenter udfordrer glassets karakter i både teknisk, materiale- og udtryksmæssig henseende for at sætte form på nogle af de problematikker, som trænger sig på i vores tid.

Udstillingen er støttet af Svend Nielsen og Herdis Myginds Fond samt Mariagerfjord Kommune

Kunstetagerne, Kunstetagerne, Adelgade 28-30, Hobro

Lørdag den 8. juni til lørdag den 21. september 2024 , ma-fr 9-18, on 11-18, lø 10-13, uge 27-32 ma-fr 10-17, on 11-17, lø 10-13. Søndage lukket.

Pris: (Fri entré)

Det sker samme sted