Abelines Gaard


image-one

Abelines Gaard er som en tidskapsel, hvor store og små kan fornemme stemningen af livet ved Vesterhavet, som det var, da oldemor var barn. Her kan I skrue tiden tilbage og tempoet ned..

Fornem livet ved vestkysten for 150 år siden. Abelines Gaard viser historien om Abelines liv på en gammel strandfogedgård, hvor mange strandede søfolk har overnattet i stuerne gennem tiden.

Detaljer fra fortiden
Abelines Gaard er en af de bedst bevarede firlængede klitgårde langs Holmsland Klit. Her boede Abeline fra 1890, da hun blev gift med Laurids. Udforsk de labyrintiske rum og bemærk alle de små, fine detaljerne i arkitekturen.

Leg som i gamle dage
Frem med stylterne! Hvem kan gå længst? På Abelines Gaard er der flere forskellige legeredskaber fra gamle dage. Prøv jer frem - måske bliver I bidt af de sjove lege.

Redningsøvelser
Da Abeline var ung svigerdatter i huset strandede skibet, Elisabeth Rickmers. 19 søfolk blev indlogeret hos familien, da Abelines svigerfar var strandfoged. Men hvordan blev sømændene reddet i land? Det kan I opleve på egen krop, når der er redningsøvelse, hver onsdag i juli og august kl. 13.30 Deltagelse i redningsøvelse er inkl. i din dagsbillet

Abelines Gaard - afdeling af Ringkøbing-Skjern Museum, Sønder Klitvej 87, Haurvig, Hvide Sande

Torsdag den 19. til søndag den 22. september 2024 , kl. 11-16.

Pris: Ukendt

Det sker samme sted