"Kålsommerfuglen fra en eng i Vejle"


image-one

"Kålsommerfuglen fra en eng i Vejle, den hvide sjæl, som har en tegning malet af altings flygtighed på vingens spejle,"..

Økolariet og Kunsthal Vejle samarbejder i 2024 om at formidle Vejles store forfatter Inger Christensens "Sommerfugledalen - et requiem" fra 2008.

Økolariet viser fra 2/6 - 30/11 2024 kunstudstillingen "Kålsommerfuglen fra en eng i Vejle" af billedkunstner Lene Noer.

Kunstneren har skabt et sommerfugleunivers i farver som forårsgrøn, askegrå, lavendel, purpur, brunkulssort, grøn smaragd og jade. Farver som Inger Christensen med sin smukke ordbilleder benævner sommerfugle med i digtene.

Lene Noer:" Når man ser sommerfugle tæt på, er det som om, der står skrevet hemmelige budskaber på deres vinger. Sommerfuglen er et lille kunstværk i sig selv, uden den bliver vi fattige på skønhed og livsglæde. Vi har behov for at genforbinde os med naturen og sommerfuglen er et af naturens skrøbelige væsner, der kan vise os noget om biodiversitetens tilstand". Kunstudstillingen indgår i Økolariets egen udstilling om biodiversitet som en kombination af kunst og naturvidenskab

Økolariet, Dæmningen 11, Vejle

Søndag den 2. juni til lørdag den 30. november 2024 , kl. 10:00.

Pris: (Fri entré)

Hjemmeside: http://www.kunsthalvejle.dk

Det sker samme sted