I samarbejde med www.kultunaut.dk
Det sker i dag - Søg i kalenderen - Indtast arrangement - Din huskeliste  
Koncerter - Udstillinger - Teater - Foredrag - Børn - Film - Motion - Andet  
 
Tilføj arrangementet til din huskeliste
Skriv en kommentar til arrangementet
Find stedet på kortet
Trapholt Collect. Hvert år erhverver og modtager Trapholt nye interessante og inddragende værker til museets samling af moderne kunst, kunsthåndværk og design. Med Trapholt Collect præsenteres de værker, som er blevet en del af museets samling i løbet af det forgangne år.

Billedkunst, kunsthåndværk og design

Trapholts samling deler sig i tre - billedkunst, kunsthåndværk og design. Samlingen af billedkunst afspejler en stor spændvidde inden for den abstrakte og figurative kunsthistorie. Museet har et øget fokus på kunst, der appellerer nærværende og sanseligt til os - kunst, der rører og berører os både fysisk og mentalt. Maria Torp er blandt de kunstnere, som udfordrer vores sansemæssige oplevelse. Det gør hun blandt andet med sit værk Transition fra 2015, der viser en sovende dreng i en sovepose malet på udfoldede papkasser. Med værket leger Torp med de konklusioner, vi drager i en spænding mellem det, vi umiddelbart ser, og det som egentlig er. Med en bred og dyb samling af kunsthåndværk, der består af grafik, keramik og tekstiler, har det forgangne år særligt været præget af tre borgerinddragende kunstprojekter Tingsted, Grænseløse Sting og LIGHTHOPE, der har fællesskab, samskabelse og kunsthåndværket i centrum. Endeligt repræsenterer museets samling af design et bredt udvalg af både nutidige og ældre designgenstande, der er udvalgt efter særlige æstetiske, brugsmæssige eller kunstneriske kvaliteter. Herunder Arne Jacobsens kendte Dot-skamler fra 1954, Rasmus Bækkel Fex' nyfortolkning af en shakerstol, F-Chair fra 2017 og Nanna Kiils avantgardistiske Flesh Chair fra 2014, som også understreger den store diversitet i Trapholts samlinger.

Udgangspunktet for nye værker til samlingerne findes ofte i Trapholts udstillinger. I løbet af 2020 har museet indsamlet værker fra kunstnere, kunsthåndværkere og designere, hvoraf størstedelen har været repræsenteret i udstillingerne Kvinder i dansk møbeldesign fra 2015-2016 og Sense Me, Anette Harboe Flensburg - In Company With No-One, Tingsted, LIGHTHOPE, Grænseløse Sting og Arne Jacobsen - Designer Danmark - alle vist på museet i løbet af 2020.
Torsdag den 21. januar til søndag den 16. maj 2021, kl. 10-17. Entré: Museets entré
Trapholt, Æblehaven 23, Kolding

 
Kolding Kalenderen - En del af Kunstgruppen | Storgaden 70, 6052 Viuf - Danmark | Tlf.: 23425637 | hku@kunstdesign.dk