I samarbejde med www.kultunaut.dk
Det sker i dag - Søg i kalenderen - Indtast arrangement - Din huskeliste  
Koncerter - Udstillinger - Teater - Foredrag - Børn - Film - Motion - Andet  
 
Tilføj arrangementet til din huskeliste
Skriv en kommentar til arrangementet
Find stedet på kortet
Midt i en Covid-tid - "Jeg plejede at: / Nu:". Hvad plejede jeg at gøre - og hvad gør jeg nu? Dette enkle spørgsmål er omdrejningspunktet i Trapholts borgerinddragende projekt "SENIORNOTATER- Midt i en covid-tid". Vi har alle måttet ændre adfærd, men særligt en gruppe har covid-tiden haft drastiske ko.

Med covid-19 er vores verden og hverdag forandret. For mange seniorborgere er det en ny tilstand med konstant opmærksomhed på egen og andres adfærd. Hvordan kan denne nye tid komme til udtryk i billedkunsten? Trapholt har inviteret de fem billedkunstnerne Emily Gernild, Christian Schmidt-Rasmussen, Fie Norsker, Maria Torp og Mie Olise Kjærgaard og fem seniorklubber i Kolding, Odense, Frederiksberg og Høje Tåstrup til at indgå i et fællesskab om at sætte ord og form på covid-tidens konsekvenser.

De fem kunstnere er blevet koblet til hver deres en seniorklub og disse skal i projektperioden etablere en dialog, hvor seniorerne deler deres erfaringer med at leve i en covid-19 tid. Møderne vil være i både fysisk og digital form tilpasset myndighedernes retningslinjer.

På projektets Facebook side deler kunstnerne deres proces med at udforme kunstværket. Hertil efterlyses yderligere input. For hvad har ændret sig? På Facebook siden inviteres alle seniorer til at deltage og dele deres tanker om hvordan covid-19 har påvirket deres liv og dagligdag. Ved at udfylde sætningen "Jeg plejede at: / Nu:" og dele det i Facebook gruppen 'Midt i en covid-tid'. Bidragene vil indgå i kunstnernes processer samt formidles i udstillingen, og tilsammen danne et billede af hvordan livet for seniorer er/har været midt i en covid-tid. Værkerne vil blive udstillet på Trapholt fra 18. december.

Spørgsmålet "Hvad plejede jeg at gøre, og hvad gør jeg nu?" var afsættet for dialogerne i projektet. De mange refleksioner fra deltagende seniorer og kunstnere om ændringer i tilværelsen præsenteres på den digitale platform #WeUsedTo, der er udviklet af Studio Olafur Eliasson & Interacting Minds Centre ved Aarhus Universitet, hvor refleksioner over oplevelsen af COVID-19-pandemien kan deles.

Projektet er støttet af Augustinus Fonden, Beckett Fonden og Slots- og Kulturstyrelsens Pulje til kultur-, idræts- og foreningsaktiviteter til sårbare, udsatte og ældre under corona-krisen.
Lørdag den 19. december 2020 til søndag den 16. maj 2021, kl. 10-17. Entré: Museets entré
Trapholt, Æblehaven 23, Kolding

 
Kolding Kalenderen - En del af Kunstgruppen | Storgaden 70, 6052 Viuf - Danmark | Tlf.: 23425637 | hku@kunstdesign.dk