Kulturportal for Sønderjylland-Schleswig » kultunaut
SØG ARRANGEMENT

Timeld dig nyhedsbrevet og få aktuelle informationer ind i den e-postkasse.

Støttet af

Kulturkalender

De Tørre Kraniers Ø

Dette projekt er en anderledes og supplerende historieformidling om Jørgen Bruhn og hans tid, med udgangspunkt i perioden hvor Jørgen Bruhn var aktiv på Kalvø (1847 - 1858). Der opføres et egnsspil i små afsnit rundt på pladsen foran "Herrehuset".

Målet med dette projekt er at skabe en anderledes og supplerende historieformidling om Jørgen Bruhn og hans tid, med udgangs-punkt i perioden hvor Jørgen Bruhn var aktiv på Kalvø (1847 - 1858). Vi vil søge at skabe et Egnsspil, som på en ny metode lader spillet foregå på øen i autentiske omgivelser og blandt publikum. Spillet formes som 10 episoder der fører publikum gennem denne del af Jørgens Bruhns virke, suppleret af krøniker af Chr. Beck (ejer af Kalvø i 50'erne) og historier om en efterkommer, som var dobbeltagent under 2. verdenskrig.
Vi mener at historieformidling er vigtig for at forstå sin fortid for at kunne forstå fremtiden.
På Kalvø er der autentiske omgivelser, da vi kan påvise, rederbo-lig, arbejderboliger, skibsværftets beliggenhed - altså de omgivel-ser, hvor rederen Jørgen Bruhn færdedes og hvor det er muligt, med lidt fantasi at flytte fortællingen tilbage til den rette tidsperio-de.
Det er for os vigtigt at bruge vor autentiske beliggenhed og omgi-velser bedst muligt

Lør. d. 11. august 2018, kl. 13. (Fri entré)
Kalvø Minimuseum, Hovedbygningen på Kalvø, Kalvøvej 14, Genner, Rødekro

Kontakt

Kontaktformular

Links
captcha
Rechts