Kulturforeningen Pakhus8

Havnepladsen 8, Præstø

Lørdag den 23. april 2022, kl. 20.Folk/Vise/Country

The Consolation på pakhus8

Danmarks førende repræsentanter for country rock og støvet americana vender tilbage til Præstø!.

"Velkomponeret, veludført dansk musik" (Alex Nyborg Madsen, P5)

"Danmarks absolut bedste repræsentanter for countryrock-musikken" (Ole Jacobsen, P5)

"Troværdigt og rent ud sagt i en klasse, der kun kan betegnes som international" (Side 33)

"Solid og velskrevet country pop- og rock" (GFR)

"Dødhamrende autentisk" (HQ Music)

"Bundsolid manifestation" (Musikblogger.dk)

Citaterne ovenfor er blot et lille udpluk af de mange roser, der er regnet ned over danske The Consolation de senere år, i kølvandet på hele to fantastisk anmelderroste album, der begge emmer af kærlighed til amerikanermusik og solid sangskrivning.

Både albummet 'Heartland' (2018) og det seneste udspil 'Astoria' (2020) gik direkte ind som Ugens Album på DRs P5, og prominente værter som Alex Nyborg Madsen, Jesper Nyborg, Jørgen de Mylius, Ole Jacobsen m.fl. har for længst fået smag for bandets evner som sangsmede.

Og lytter man jævnligt til P5 vil man meget tænkeligt have hørt sange som 'Stay', 'Kellyanne', 'Young Love' eller 'Headstones' i løbet af 2020 og 2021. Eller, for nogle år tilbage, bandets tidlige radiohits som 'Portland Girl' og 'Manitoba'.

The Consolations inspirationskilder spænder vidt, fra 60'ernes country-rebeller som Johnny Cash, Kris Kristofferson og Waylon Jennings, til 70'ernes country rock-pionerer som The Band, Little Feat og The Eagles, til 80'ernes blue collar-ikoner som Bruce Springsteen og Tom Petty, og helt frem til nutidens americana-stjerner, som Chris Stapleton, Jason Isbel og Sturgill Simpson.

The Consolation har dog sin helt egen sound og sit eget udtryk, som blander originalitet med de klassiske genredyder, og tilfører "amerikanergryden" lidt nordisk krydderi. Altsammen udført med masser af charme, nærvær, humor og musikalsk overskud.

Live leverer bandet et fremragende show, hvor der både er noget til hjertet, til hjernen og til dansefødderne. The Consolation et band med internationalt niveau, man ikke skal snyde sig selv for.

The Consolation består af forsanger og sangskriver Nis Gaarde (vokal, guitar), Jacob Svensson-Hahn (bas), Christian Tesdorph (trommer), Leif Bruun (pedal steel guitar), Vincent Daly (guitar, kor) og Emma Sommer (kor).
_______________________________________________________________________

Hør 'Astoria' lige her:
https://orcd.co/theconsolation-astoria-album

Hør 'Heartland' lige her:
http://smarturl.it/ConsolationHeartland

Døre kl. 19.00.

Entré: 130 kr

Køb/bestil billet