Den geometriske have

Birk Centerpark, Herning

Torsdag den 2. juni 2022, kl. 19.Ekskursion

Særrundvisning i de Geometriske Haver ved HEART

I anledning af at Danish Club har udvalgt de 50 smukkeste haver i Danmark - byder vi indenfor i flere af dem, her i blandt "De Geometriske Haver", tæt ved HEART og Carl-Henning Pedersen & Else Alfelts Museum, hvor 3-8 meter høje avnbøgehække, formet som.

Geometriske figurer, rejser sig op og inviterer inden for i havens labyrintiske indre

Haverne, der også bliver kaldt De Musikalske Haver, er skabt af en af landets mest betydningsfulde landskabsarkitekter, C. Th. Sørensen, og blev anlagt i 1983 i et samarbejde mellem Herning Kommune og Danske Landskabsarkitekter.

Kom med når Danish Club i samarbejde med landskabsarkitekt Henning Looft byder "udenfor" til en helt særlig rundvisning. Henning Looft har et godt kendskab til hele området og har jævnligt kontakt med C. Th. Sørensens familie, som bidrager med mange oplysninger. Tættere kommer vi vist ikke på de oprindelige tanker om danske haveanlæg fra Sørensens hånd. Henning Looft vil fortælle os om historien bag anlægget, om det mangeårige samarbejdet mellem Aage Damgaard og C. Th. Sørensen og om området i Birk set ud fra en landskabsarkitektonisk synsvinkel.

De Geometriske Haver er landskabskunst og hækskulpturer bygget op omkring et princip om enkelhedens kompleksitet. Haverne er styret af et enkelt geometrisk regelsæt, men alligevel er det ikke let at gennemskue opbygningen og få et overblik, når man bevæger sig gennem haverummene eller gangene mellem dem.

Som noget ganske unikt blev de Geometriske Haver fredet i 2014 som et af de første i Danmark.

På glædeligt gensyn

Henning Looft & The Danish Club

Kort om rundviseren Henning Looft:

Uddannet landskabsarkitekt. Ansættelser i flere kommuner, sidst i Aarhus Kommune som stadsgartner gennem 11 år. De seneste 10 år selvstændig som partner på privat tegnestue inden pensionering i 2018. Henning har i en lang årrække undervist, skrevet artikler og afholdt konferencer indenfor sit fag. Bosat siden 1986 i Herning og har siden fulgt udviklingen af De Geometriske Haver og hele Birk-området.

Køb/bestil billet