Johan Borups Højskole

Frederiksholms Kanal 24, København K

Lørdag den 27. april 2024, kl. 15.30-22.



Musik

Endagsfestival | en fejring af forskelligheder & fællesskaber - igennem musikken

Endags-festival / en fejring af forskelligheder & fællesskaber igennem musikken.

Oplev et mangfoldigt line-up af talentfulde kunstnere, der hver især bidrager med deres unikke stemmer og lyd, til en fejring af forskelligheder og fællesskaber gennem musikken! MØD: SIMONA ABDALLAH, BILAL IRSHED, DICTE, TRYPICAL CUMBIA, SOUSOU & MAHER CISSOKO & ELEVER FRA JOHAN BORUPS HØJSKOLE
I disse tider, hvor verden kan virke mere opdelt end nogensinde, ønsker vi at søge sammen og finde samhørighed gennem musikken. Derfor inviterer Simona Abdallah i samarbejde med Johan Borups Højskole til en endagsfestival, hvor musikken forener på tværs af kulturer. Simona har det sidste år været tilknyttet højskolen som 'folkeprofessor' hvor hun har afholdt workshops, talk og koncerter, festivalen er hendes afsluttende projekt i hendes folkeprofessorat.
Sousou & Maher Cissoko, en prisvindende duo fra Senegal og Sverige, der med storslået koraspil og sjælfuld sang i deres fusion af vestafrikanske toner med rytmer fra reggae, folk, soul og jazz skaber en stemning af varme og åbenhed, der giver en følelse af forbundethed.
Simona Abdallah og Bilal Irshed indtager scenen med deres smukke fortolkninger af arabisk musik og rytmer. Med Bilals virtuose spil på Oud og Simonas stærke og sjælfulde Darbuka bliver publikum ført på en rejse gennem Mellemøstens kulturelle rigdom, lyde og historier.
Dicte Mød sanger, guitarist, komponist og kommunikatør Dicte, der formidler med humor, indlevelse og passion, så I som publikum bliver fyldt op med hjernevitaminer og sjælesundhed - Krydret med musik der går i hjertet og helt ind til benet - fra det funky rå, til det helt forfinede
Trypical Cumbia bringer energien fra Latinamerikas cumbia-genre til festivalen - med et internationalt ensemble af musikere skaber de en fest, når de fortolker Cumbia-genren og forbinder sig på tværs af sprog og nationaliteter.
I løbet af festivalen kan du også opleve elever fra Johan Borups Højskoles kunstneriske linjer.
Tidsplanen bliver offentliggjort snart.
Festivalen er non-profit. Alle er velkomne
Adgangsforhold og tilgængelighed
Salen i det smukke gamle palæ er desværre ikke tilpasset så kørestolsbrugere, barnevogne og gangbesværede kan komme rundt. Vores sal ligger i trappeniveau under gadeplan, og toiletter ligger på 1. sal.
Lørdag 27. april Johan Borups Højskole, Frederiksholms Kanal 24, 1220 Kbh. K. Entré: Billetter 180,- (inkl. gebyr) i forsalg via billetto Dørene åbner 15.30, programstart 16.20
*Vi tager forbehold for fejl og ændringer i programmet
OM KUNSTNERNE:
SOUSOU & MAHER CISSOKO
Prisbelønnet senegalesisk/svensk duo, der krydser grænser i deres musik - de er konstant i bevægelse, med musikalske og menneskelige møder som deres primære drivkraft.
Sousou og Maher voksede begge op i musikerfamilier, og det var interessen for og kærligheden til den vestafrikanske kora (en harpelut), der førte dem sammen. En vigtig rettesnor for troubadourkulturen - som koraen er en del af - er bevarelsen af den musikalske arv gennem at dens musikere løbende finder nye veje. I fortolkningen af Sousou & Maher Cissoko betyder det storslået koraspil og sjælfuld sang, kombineret med en rytmisk energi og påvirkninger fra reggae, folk, soul og jazz.
Som det følger af arven fra Cissoko-familien af vestafrikanske historiefortællere, bringer sangene et vigtigt budskab om at komme sammen og skabe forbindelser i stedet for grænser mellem lande og mennesker. Dette understreges yderligere af, at duoen synger på fem forskellige sprog. Deres musik er lige så grænseløs som det liv, de lever sammen.
Vi arbejder hele tiden på at finde og udvikle vores udtryk, skabe vores egne sange, åbne vores hjerter og finde vores egne stemmer. Tiderne ændrer sig, og vi lever i en global verden, hvor alt hænger sammen. Vi ønsker at fortsætte med at give trøst, dele håb og kærlighed rundt om i verden!
www.sousoumaher.com
Simona Abdallah
Simona er dansk-palæstinensisk percussionist, coach og forfatter. Som helt ung blev Simonas dybe ønske om at spille på tromme begrænset af en kultur, der kun tillader mænd at spille på den traditionelle arabiske darbuka-tromme, som hun havde forelsket sig i. Men hun brød med sin families strenge, traditionelle moralkodeks og i dag hyldes Simona som den første professionelle kvindelige percussionist fra en arabisk baggrund. Hun spiller musik, der får lytterne til at mærke livets puls og ikke mindst lysten til at slippe kontrollen, og har gennem de sidste 20 år turneret i hele verden.
https://www.instagram.com/simo...
Bilal Irshed
Bilal Irshed spiller Oud og er komponist med speciale i arabisk musik. Han er uddannet i Jerusalem og kom til Danmark for 15 år siden. Bilal er en efterspurgt kunstner og har en international karriere både med hans egne ensembler og som solist.
https://bilalirshed.com/home
Trypical Cumbia
Trypical Cumbia fortolker Cumbia-genren, som har sin oprindelse i 1950'ernes Colombia,
men idag er en udbredt genre i hele Latinamerika. Cumbia er for alle! Den er.

Entré: 163 kr