Københavns Hovedbibliotek

Krystalgade 15, København K

Lørdag den 11. september 2021, kl. 13-14.Lyrik/oplæsning

Rundt om Odysseus

Oplev Golden Days på Hovedbiblioteket den 11. september, hvor vi inviterer indenfor til en festivaldag med fokus på Antikken.Rundt om Odysseus

Odysseus, Ulysses, Ingen. Kært barn har mange navne, men hvem er denne uomgængelige litterære skikkelse fra antikken, der stadig taler så stærkt til os den dag i dag?

Det forsøger Hovedbiblioteket sammen med Golden Days at finde ud af ved kaste lys på den arketypiske helt ud fra forskellige vinkler. Både som menneske, men også som en del af et kulturelt og samfundsmæssigt landskab. Vi har her bedt om hjælp fra tre forskere, der kan gøre os klogere på Odysseus ud fra et beklædningsperspektiv: Hvordan er tøjet på forskellig vis med til at skjule og vise hans identitet? Et kønsperspektiv: Hvordan opfattes det maskuline/feminine ideal hos Homer? Og et fokus på kulturen i de græske bystater: Hvordan er kontrakten mellem samfundet og Odysseus skruet sammen?

Deltagere

Marie Louise Bech Nosch er professor med speciale i oldgræsk historie. Hun er ansat ved Saxo-Instituttet og forsker aktuelt i tekstilhistorie og græsk historie.

Rasmus Sevelsted er ph.d. og postdoc fellow ved Cambridge University. Forsker aktuelt i konstruktionen af maskulin og feminin identitet i klassisk græsk litteratur og filosofi, herunder Homer.

Thomas Heine Nielsen er lektor ved Saxo-Instituttet med speciale i Antik sportssociologi og forsker aktuelt i identitetsdannelsen i den græske bystatskultur

Samtalen modereres af Jes Stein Pedersen, litteraturredaktør på Dagbladet Politiken og vært på Politikens litteraturpodcast Bogfolk.

Festivaldag på Hovedbiblioteket

Hovedbiblioteket har Golden Days program fra kl. 13-17 den 11. september.

Arrangementet er en del af Golden Days Festival 2021. Læs mere om festivalen her: www.goldendays.dk

Covid-19

Hovedbiblioteket følger naturligvis myndigheders gældende corona-restriktioner ift. afholdelse af kulturarrangementer.


Læs mere på hjemmesiden