Københavns Hovedbibliotek

Krystalgade 15, København K

Lørdag den 11. september 2021, kl. 16-17.Lyrik/oplæsning

Myter om kvinder. Fra antikken til i dag

Oplev Golden Days på Hovedbiblioteket den 11. september, hvor vi inviterer indenfor til en festivaldag med fokus på Antikken.Myter om kvinder. Fra antikken til i dag.

Antikkens mytologier og fortællinger myldrer med kvinder som i listighed, klogskab, magt og temperament ofte overgår mændene og hvis karakterer er med til at symbolisere og definere antikkens verdensorden. I en samtale mellem forfatterne Mette Moestrup, Lea Løppenthin og Sara Stridsberg sættes der fokus på tre stærke kvindemyter fra antikken; Persefone, dronningen af dødsriget; Eris, gudinden for ufred og troldkvinden Medea, der går på hævntogt efter sin mands svigt. Det undersøges, hvordan disse dramatiske kvindemyter bearbejdes og iscenesættes forskelligt hos de tre forfattere, og hvorfor de stadig taler til os i dag.

Deltagere

Mette Moestrup er digter og debuterede med 'Tatoveringer' i 1998. Senest har hun udgivet digtsamlingen 'Til den smukkeste' (2019), hvis titel henviser til historien om den græske stridsgudinde Eris, der kastede et gyldent æble med inskriptionen "Til den smukkeste" ind blandt de olympiske guder. Det blev et 'stridens æble', som i mytologien ender med at blive starten på den trojanske krig.

Sara Stridsberg er forfatter og debuterede i 2004 med romanen 'Happy Sally.' Hun modtog i 2007 Nordisk Råds litteraturpris for 'Drømmefakultetet.' Stridsberg genskrev i 2010 myten og tragedien om troldkvinden Medea, der hævner sig på sin mands forræderi ved at slå deres børn ihjel, til et teaterstykke, der blev opsat på Betty Nansen.

Lea Løppenthin debuterede i 2014 med digtsamlingen 'Nervernes adresse.' Hun har senest udgivet romanen 'Sæson' i 2019, hvis fortælling har mange fællestræk med den græske myte om årstidsgudinden Demeter og hendes datter Persefone, hvori Demeter må undvære Persefone, hver gang det bliver vinter.

Samtalen modereres af lektor og litteraturkritiker Lilian Munk Rösing

Festivaldag på Hovedbiblioteket

Hovedbiblioteket har Golden Days program fra kl. 13-17 den 11. september.

Arrangementet er en del af Golden Days Festival 2021. Læs mere om festivalen her: www.goldendays.dk

Covid-19

Hovedbiblioteket følger naturligvis myndigheders gældende corona-restriktioner ift. afholdelse af kulturarrangementer.


Læs mere på hjemmesiden