Farum Kulturhus

Stavnsholtvej 3, Farum

Tirsdag den 21. september til tirsdag den 30. november 2021, 8 kursusdage kl. 10-12.

Arrangør: AOF NordsjællandForedrag

AOF Seniorhøjskole tirsdage efteråret 2021

Underviser: Div. foredragsholder. De Sprængte Sind. 20. og 21. september 2021: Journalist, forfatter, underviser og foredragsholder Alex Frank Larsen.400 danske patienter blev på en række sygehuse udsat for et nyt stof, der skulle kurere psykiske lidelser. På Frederiksberg Hospital fik de et glas vand og blev lagt ned i en kælder. I vandet var der LSD, som skulle åbne for sindet og dæmpe deres uro og angst. Men i mange tilfælde skete det modsatte - patienterne oplevede deres livs værste mareridt med frygtelige syner og sågar deres egen død. Det ødelagde deres liv, mens lægerne fortsatte hos nye patienter med større doser og endnu vildere påfund.
Journalist Alex Frank Larsen har i mange år fulgt sagen og patienterne med kritisk afsløring af lægernes hemmelige LSD-forsøg. Det fik Folketinget til at indføre en særlov med en undskyldning og erstatning til patienterne og indbragte journalisten fagets fornemme Cavlingpris
Kina efter Corona Storhed eller Fald
1. og 2. november
Journalist, Foredragsholder, Kina kommentator Jan Larsen
Hverken corona eller handelskrig har kunnet standse Kina. De breder sig over hele kloden og opkøber havne, råvarer og virksomheder. Men verden er begyndt at se den kommende stormagt mere som en rival end en partner. Og langtfra alt går som planlagt inde i Kina, hvor der er stigende udfordringer for partiet og præsident på livstid, Xi Jinping. TV Avisens tidl. Kina-korrespondent fortæller om Kina' s udfordringer og en dagligdag, hvor de 1,4 mia. kinesere har fået større indkomster, men hverken mere lighed, politiske reformer eller menneskerettigheder

Bent Fabricius-Bjerres tre liv
8. og 9. november 2021
Foredragsholder Danni Travn
Danmark har mistet et af sine største kulturikoner, Bent Fabricius-Bjerre. Han fik så meget ud af livet og gav så meget til os, han nåede at leve tre liv. Først var han nyskabende musiker, så blev han driftig forretningsmand, til sidst var han et ikon. Faktisk kan 100 års dansk kulturhistorie fortælles gennem denne ene mand. Og det er, hvad Danni Travn, forfatteren bag den anmelderroste biografi om Bent Fabricius-Bjerre, gør i dette foredrag. De færreste kender nemlig bredden og dybden af Bent Fabricius-Bjerres overvældende indflydelse på tonerne og billederne omkring os som komponist af eviggrønne melodier, som igangsætteren bag andre stjerner og som forbillede for yngre generationer. Fra guldalderjazz til 'Klovn' vil der være overraskende sammenhænge og sjove sidehistorier samt den centrale pointe: Holder du dig åben og nysgerrig, holder du livsgnisten tændt.
Som Bodil-komitéen skrev, da han modtog sin Æres-Bodil i 2013: "Hvis der havde været en pris for at gøre det lidt sjovere, lidt smukkere og lidt mere elegant at være dansker, så skulle den gå til Bent Fabricius-Bjerre."

Bangladesh
22. og 23. november 2021
Foredragsholder, cand.mag Camilla Kornerup:
Bangladesh kiler sig ned som en flad grøn tragt mellem Indien og Burma i bunden af Den Bengalske Bugt. Landet gennemstrømmes af fire af de største floder i Asien og hundredvis mindre. Alle fragter de folk og varer rundt, og når det regner kraftigt under monsunen, går de over deres bredder og oversvømmer marker og landsbyer. De voldsomme mængder vand medfører, at store dele af befolkningen bliver nødt til at flytte i de perioder, hvor vandmasserne er mest voldsomme.
Bangladesh er bare tre gange større end Danmark, men har 165 millioner indbyggere, hvoraf hovedparten er muslimer. Befolkningstætheden er én af verdens største og svarer rundt regnet til, at hele den danske befolkning boede nord for Limfjorden.
Undervejs i foredraget rejser vi rundt til lands og vands i det naturskønne og folkerige Bangladesh. Vi tager på tur gennem bangladeshernes historie og kultur og dykker ned i deres nuværende udfordringer. Den globale klimakrise sætter allerede sine spor og varsler en usikker fremtid for en regnfuld nation, der ligger lavt ved havoverfladen i en verden hvor vandstanden stiger.

Charles Dickens
29. og 30. november
Birgitte Hamborg

Hold: 2021111562.


Entré: 720 kr