Det gamle rådhus

Stænderpladsen 2, Viborg

Onsdag den 24. februar 2021, kl. 19.


Foredrag

De store ofringer ved Fæsted og Harreby

I 2016 fandt detektorholdet TRP den hidtil største guldskat fra Danmarks vikingetid på en mark mellem Sdr. Hygum og Ribe. Nye jern- og bronzefund samt en smule guldsager peger på et hidtil uopdaget helligområde.Nye jern- og bronzefund samt en smule guldsager peger på et hidtil uopdaget helligområde, som på mange måder minder om det, som kendes fra Uppåkra i Skåne. Spørgsmålet er, om vi er ved at finde og forstå et førkristent kultsted, som indtil 2016 kun kunne anes i herredets navn tilegnet guden Frej.

Undervejs i foredraget med Museumsinspektør Lars Grundvad, Museet på Sønderskov, skal vi se på fund. Mange fund, som vil skrive dette sønderjyske område ind blandt de vigtigste i dansk forskning i jernalder og vikingetid samt i studiet af det førkristne Danmark.

Foredraget er arrangeret af Viborg Museumsforening og støttet af Folkeuniversitetet og Kulturelt Samråd, Viborg Kommune.


Entré: 50 kr (Gratis adgang for medlemmer af Viborg Museumsforening). Tilmelding: Send en mail til vibmus@viborg.dk eller ring på 87 87 38 38