AOF Glostrup

Siestavej 7, 2. sal, Glostrup

Søndag den 9. maj 2021, kl. 11-16.Ekskursion

Refshaleøen og Margretheholm

Underviser: Lars Hermann. På denne tur, i et næsten ukendt hjørne af København K, kan I opleve både uhyggelige og opbyggelige historier om et København under fortsat udvikling.Her - bagved Christiania - blev 30 mennesker henrettet efter befrielsesopgøret i efterkrigsårene. Efterfølgende (i 1951) blev 16 personer dræbt og 78 såret ved en voldsom eksplosion fra nogle miner, der var til reparation
I dag er området under voldsom udvikling. Margretheholm er nu domineret af nyt byggeri, finansieret af danske pensionskasser. Rundt om Danmarks første hangar til vandflyvere flytter tusindvis af nye borgere ind. Vi ser også de fantasifulde husbåde langs Krudtløbsvej
Refshaleøen er blevet trendy og mange nye mindre virksomheder flytter derud. Vi ser på sporene efter Melodi Grand Prix, som blev afholdt her i 2014, og hører også om det særegne gastronomiske miljø.
Vi slutter med "Smag på søndagen" - god mad med dertil hørende drikkevarer. Pris incl. mad og drikkevarer.

I et næsten ukendt hjørne af København K, kan man opleve både uhyggelige og opbyggelige historier om et København under fortsat udvikling. Margretheholm er nu domineret af nyt byggeri, finansieret af danske pensionskasser. Rundt om Danmarks første hangar til vandflyvere flytter tusindvis af nye borgere ind. Vi ser også de fantasifulde husbåde langs Krudtløbsvej.
Refshaleøen er blevet trendy og mange nye mindre virksomheder flytter derud. I 2018 åbnede Noma med deres nye version af det nordiske køkken. Vi slutter med "Smag på søndagen" - god mad med dertil hørende drikkevarer. Pris incl. mad og drikkevarer.
Hold: 2421110057 Mødested: Operaen, København K.


Pris: 395 kr