Galleri +RUMMET

Brandts Passage 32, Odense C

Fredag den 28. maj til lørdag den 18. september 2021, Mandag-fre kl. 11-17 / lør kl. 11-14.


Kunsthåndværk

Kontrol-ler

Er du interesseret i keramik og kunstneriske processer, undersøgelser af lerets egenskaber? Så er det denne udstilling du skal se.De keramiske formgivere Jane Holmberg og Lea Mi Engholm arbejder begge undersøgende og nysgerrigt med materialet ler. De er optaget af hvordan leret opfører sig i hænderne på dem og hvilke farver de kan få frem i leret uden at tilføre objekterne farvede glasurer. Det handler om form, lerets farve og tilstedeværelse i den kunstneriske proces med arbejdet. Forvent at se objekter uden funktion når du besøger os i Galleri RUMMET.

Jane Holmberg har skabt sin egen farvepalet ud fra et hvidt, et rødt og et sort ler. Hun arbejder med farverne i kaotiske marmorerede mønstre, et evigt vekslende udtryk når de forskellige nuancer mødes og blandes på drejeskiven. Jane siger om sit arbejde : Krukken er et af omdrejningspunkterne i mit arbejde. Den er et grundlæggende element i traditionel keramikfremstilling og det interesserer mig at arbejde med genkendelige emner på nye måder. Jeg kombinerer min interesse for det klassiske kunsthåndværk med inspirationer fra naturen: solen og nuancer på himlen, overskårne træstammer med åreringe, der fortæller om træets alder og et levet liv.

Lea Mi Engholms skulpturelle objekter er formet i stentøj, lertøj og porcelæn. Hun siger: Mit arbejde er kendetegnende ved, at jeg tager afsæt i materialet på en måde, hvor værkerne mere eller mindre "laver sig selv". En slags naturproces, hvor materialet har fået lov at leve sit eget liv, og hvor der undervejs afsøges yderpunkter i den keramiske proces.

Artist talk torsdag den 21. januar kl. 19.00, hvor kunstnerne giver et indblik i deres arbejdsmetoder og baggrund for værkerne.

Udstillingen er støttet af Statens Kunstfond og Nationalbankens jubilæumsfond

Uddrag af CV

Både Jane Holmberg og Lea Mi Engholm har modtaget støtte fra bl.a. Statens Kunstfond og andre fonde. De har siden endt uddannelse udstillet på flere toneangivende udstillinger i ind- og udland.

Både Jane Holmberg og Lea Mi Engholm er opvokset på Fyn. I dag har Jane sit værksted i Københavns nordvest kvarter, mens Lea Mi har sit værksted i Tårup på Østfyn, hvor hun bor med sin familie.


Fri entré