Frederiksberg Hovedbibliotek

Falkoner Plads 3, Frederiksberg

Fredag den 2. oktober 2020 til fredag den 22. januar 2021, kl. 10-10.


Udstilling

Vores fortællinger: Vikingesagn

Oplev udstillingen skabt over bogen Vikingesagn af Josefine Ottesen. Hvem var han, ham Ragner Lodbrog? Hvordan fik han sit navn? Og hvad er en brog?Det og meget mere kan du få svar på i udstillingen 'Heltemod & Hamskiftere' skabt over Josefine Ottesens bog 'Vikingesagn'.

I udstillingen inviterer 5 runesten dig ind i bogen, sagnet og vikingernes verden. En verden fyldt med helte, rejser mod det ukendte, runer, skatte og overnaturlige væsner. Oplev blandt andet de stemningsfulde illustrationer fra Vikingesagn af Sune Elskær, lyt til Josefine Ottesens fortællen, find hemmelige runer og løs Odins gåde.

Lav din egen tidskapsel

Som en del af Vikingesagn-udstillingen opfordrer vi alle børn til at lave deres egen tidskapsel, der viser, hvilke ting som er vigtige for dig.

Det meste af den viden vi i dag har om vikingerne stammer fra arkæologiske fund fra deres grave og bosteder. Genstandene taler deres eget sprog og fortæller historien om vikingernes liv, skikke og traditioner.

Men hvilke genstande fortæller noget om dig og dit liv her og nu? Er det en IPad, et fotografi af din familie eller noget helt tredje?

Hvad ville du komme i en tidskapsel, der skal åbnes om 200 år, som fortæller om dit liv som barn i Danmark lige nu?

Sådan gør du

1) Vælg tre ting du vil komme ned i din tidskapsel.

2) Skriv en besked til et fremtidsbarn, hvor du fortæller hvilke ting du har valgt og hvorfor.
Hvad betyder de ting, du har valgt for dig? Hvad fortæller tingene om livet som barn i dag?

3) Tag et billede af din tidskapsel og din besked til fremtidsbarnet og send det på mail til eksa01@frederiksberg.dk

Husk at skrive dit navn, din alder og dit telefon nummer i mailen, så er du med i konkurrencen om at vinde bogen "Vikingesagn" og andre seje vikinge-præmier.

Din besked kunne starte med:

Kære fremtidsbarn

De tre ting, jeg har lagt i tidskapslen er.


Entré: AFLYST