Nyhavn, Mindeankeret

Nyhavn, København K

Fredag den 26. februar 2021, kl. 16.30-18.15.

Arrangør: Københavnerture.dk

Andet

Skål København! - en byvandring om alkoholhistorie

En berusende byvandring gennem København i fodsporene på fulde munke, bægersvingende sømænd og sippende adelsfrøkener. Der er intet som et godt glas, og gerne i godt lag. Sådan har man tænkt til alle tider.Danmarkshistoriens kapitler og krinkelkroge genlyder af smadrede kroningsglas, poeters åndfuldheder i de sene timer på minefeltets ikoniske værtshuse og munkenes bryggekar, der til sidst kun havde det tynde øl tilbage.

På denne tur fortæller vi om øl- og vintraditioner gennem hundreder af år, og hvordan de er knyttet til steder og mennesker i det gamle København. Hvis væggene kunne tale på byens ældste værtshuse! Men det kan de jo næsten... hvis man lægger øret til! Vi kigger dybt i glassene hos adelen, fattigfolk og de ellers så dydige munke.

Hør om sammenhænge, der måske ikke ligger lige for: En med vores dages målestok helt ubegribelig national tragedie var det, da englænderne bombede København og stjal flåden, men se nu der - i kølvandet på dette ydmygende nederlag fik vi det Nyhavn med alle de små listige steder, hvor vi elsker at sidde og dingle med benene ud over bolværket på en solskinsdag. Og hvis du tror, at Christian den Fjerde var et dyrt bekendtskab for Danmark med tabte krige og sin hang til dyre bygningsværker, så skal du da bare se indkøbslisten til drikkevarer og glas ved hans kroningsfest!
Vi giver os god tid på denne tur. Med øl og vinkulturen fra middelalderen, renæssancen og op til i dag som fornøjeligt pensum slentrer vi gennem historier om de ølbryggende munkes Gråbrødre Torv, den første spæde start på Carlsberg og adelens svar på Glühwein længe inden afterski var opfundet. Du skal selvfølgelig ikke vansmægte! Vi byder på smagsprøver både indenfor og udenfor.


Entré: 210 kr