Frederiksborg Slot

Frederiksborg Slot 10, Hillerød

Onsdag den 5. maj 2021, kl. 11.Omvisning

Besøg Barokhaven på Frederiksborg Slot

Besøg barokhaven på frederiksborg slot, menneskets magt over naturen. Oplev en af de 50 smukkeste haver i Danmark.I anledning af at Danish Club har udvalgt de 50 smukkeste haver i Danmark - byder vi indenfor i flere af dem, her i blandt barokhaven på Frederiksborg Slot. Kom med Danish Club, når vi sammen bliver introduceret til Barokhaven som er den mest berømte og iøjnefaldende del af Frederiksborg Slotshave.

Den blev anlagt af Frederik 4. i 1720'erne med Johan Cornelius Krieger som arkitekt. Barokhaven betegnes som et pragtværk inden for havekunsten, hvor de stramme linjer, snorlige hække, fintklippede græsskråninger og formklippede taks og buksbom demonstrerer, hvordan idealet i 1700-tallet var menneskets kontrol over naturen.

Rundt omkring i Barokhaven står en række dekorative zinkskulpturer, som stammer fra Frederiksborg Slot og andre slotte og haver. De er kopier af originalskulpturer i sandsten, og er skabt i 1800-tallet.

Baroktidens havearkitekter arbejdede dygtigt og bevidst med optisk bedrag, så haverne virkede større. Flere steder i Barokhaven snævrer stierne ind, så de set fra bestemte vinkler ser ud som om de strækker sig længere. Du kan få et godt indtryk af virkemidlerne ved at stå ved kaskadens øverste ende. Herfra snævrer græsskråningerne sig ind mod bassinet Runde Dam, og skaber illusionen af afstand.

På glædeligt gensyn til en dag i naturen....

The Danish Club.


Entré: 121,90-238,50 kr