Online event

Aabenraa

Onsdag den 24. februar 2021, kl. 11.


Online event

Hvad enhver bør vide om komitologi, lobbyisme og magtkampe i EU - onlinedebat

Når der skal træffes beslutninger i EU, så er der et større apparat af ambassader, udvalg, folkevalgte, eksperter, embedsmænd og lobbyister, der kommer på arbejde. Tag på besøg i magtens korridorer med EU-ekspert Pelle Christy Geertsen.Der er liv og død på højkant, når udvalget for personlige værnemidler træder sammen, der er milliarder på højkant, når forholdet til UK efter Brexit skal organiseres og der er altid 705 folkevalgte medlemmer af Parlamentet og 27 regeringer med hver deres ambassade, der blander sig i beslutningerne.

Hvordan omsætter de ca. 320 komiteer under EU-Kommissionen de politiske beslutninger til konkrete regler? Hvordan får interesseorganisationer og virksomheder indflydelse på lovgivningen? Hvordan udspiller de politiske magtkampe sig i EU-Parlamentet og mellem medlemslandenes ambassader?

Oplæg og debat med Pelle Christy Geertsen.

Pelle Christy Geertsen har boet og arbejdet i Bruxelles stort set uafbrudt siden sit første ophold i byen som praktikant i EU-Parlamentet i 2005. Han har arbejdet for en række medlemmer af Parlamentet og er i dag partner og administrerende direktør i konsulentfirmaet Euraffex.

Deltagelse:

Arrangementet er gratis, men tilmelding nødvendig.
Tilmeld dig via linket her
Du modtager et link til onlinedebatten pr. mail samme dag, som onlinemødet foregår.