Kurhuset, Sct. Hans

Kurhusvænge 9, Roskilde

Mandag den 13. september 2021, kl. 18-21.

Arrangør: Folkeuniversitet Skjoldungernes LandForedrag

Sct. Hans områdets historie, natur og fremtid: Livet på anstalten i forrige århundrede

Vi mødes ved indgangen til museet kl. 18. Derfra vandrer vi forbi kirkegården til Gartneriet, hvor livet på anstalten i forrige århundrede vil blive beskrevet. Den seneste udvikling af psykiatrien vil også blive taget op.Allerede kl. 18.00 (NB!) mødes vi - såfremt Coronasituationen til den tid tillader det - i gården til Kurhuset, adressen Kurhusvænge. Her vil Museets præsentation af 1800 og 1900 tallets asylliv blive vist. Museets væsentligste og mest opmuntrende rum viser patienternes kreative værker, malerier, skulptur, tegninger og broderier. Nogle af malerierne repræsenterer l'art brut- den rå og uspolerede kunst, som Cobra malerne, bl.a. Asger Jorn, var optagede af. De medicinske, psykologiske og sociale ændringer/ forbedringer på Sct. Hans vil blive gennemgået kort i museet, men vil blive mere grundigt behandlet i forelæsningen, der starter kl. 19.15 i Sct. Hans Have, efter at vi har passeret kirkegårdsmiljøet, som også kort vil blive præsenteret. Om nødvendigt vil forelæsningen starte med at gennemgå alle disse forhold og slutte med at gennemgå den seneste udvikling i psykiatrien, hvor faget bliver ændret til et overvejende ambulant speciale.

Karin Garde, Tidl. Overlæge, Sct. Hans hospital, Fmd. for bestyrelsen for foreningen Sct. Hans Have

Pris: 100 kr.. Tilmelding her på siden

Du kan i stedet også tilmelde dig alle 6 foredrag om Sct. Hans historie, natur og fremtid til en samlet pris af 450 kr. Du kan tilmelde dig og læse nærmere om hele forelæsningsrækken HER

For nærmere information om foredraget skal du henvende dig til Jesper Brandt, Formand for Folkeuniversitet Skjoldungernes Land, brandt@ruc.dk, 2275 6699.


Entré: 100 kr