Kræftforeningen Tidslerne, Esbjerg

Ådalsparken 29, Esbjerg V

Tirsdag den 28. september 2021, kl. 19-21.30.Foredrag

Naturlig hormon terapi tema: Prostata kræft

Få svar på: Hvilke tilskud/vitaminer/mineraler tages? Hvilke fødevarer skader/gavner? Hvordan undgås fremmed østrogener og hormonforstyrrende stoffer? Hvordan sænkes højt niveau østrogen/cortisol & styrkes testosteron naturligt? Hvordan forebygges?Prostata kræft vil i det etablerede system blive behandlet med operation, stråler og man søger at reducere hormon niveauet.

At skrive "behandle" er dog upræcist, da det ikke er en helbredende behandling men snarere en livsforlængende behandling der søger at lindre og forebygge spredning.

Men desværre også har mange bivirkninger. Og der er ikke fokus på livsstilsfaktorerne, herunder kost, stress og fremmedøstrogener (de hormonforstyrrende stoffer) i det etablerede system.

De højeste niveauer af testosteron hos mænd forekommer i 20-årsalderen, og det er den periode hvor risiko for udvikling af prostata vækst og kræft er lavest.

Mandens produktion af testosteron begynder at falde i 50-60-70 års alderen. Dvs. i den periode hvor prostata vækst øges og hvor risiko for prostatakræft er størst, falder mandens niveau af testosteron og progesteron, og niveauet af østradiol stiger.

Målt i en spyttest, som måler de frie niveauer af hormonerne, vil østradiol være højtsammenlignet med testosteron og progesteron.

Det er denne østrogen dominans sammenholdt med livsstilsfaktorerne, genetikken og toksiske faktorer (oxidering af østrogenerne), der kan indvarsle de første stadier til udvikling af kræft.

Det samme mønster som vi ser hos kvinder i dannelsen og udviklingen af brystkræft: østrogen dominans relativt til progesteron.

Mandens overvægt, en af livsstilsfaktorerne, fremmer denne østrogen-dominans, fordi fedtceller omdanner testosteron til østradiol.

"Hormonbehandlingen" i det etablerede system tilbyder kastration (kirurgisk eller medicinsk), hvorved kroppens egen-dannelse af testosteron øjeblikkelig ophører.

Et andet tilbud er medicin med anti-androgener, som blokerer receptorerne på prostata for testosteron, og i visse tilfælde gives der østrogener, også med det formål at hæmme virkningen af testosteron.

Behandling med anti-androgener og østrogener synes at ignorere det faktum, at prostata netop vokser ved lavt testosteron og højt østrogen.

Fokus som vi ser det må være på at skabe hormonel balance, dvs. balance mellem hormonerne testosteron, progesteron og østradiol, det handler om at fremme den sunde ratio mellem hormonerne med naturlige midler, samtidig med at vi har fokus på livsstilsfaktorerne: kost, stress og udrensning af de hormonforstyrrende stoffer, både dem i kroppen og dem vi er udsat for i hverdagen.

 • Hvilke fødevarer er gavnlige, hvilke er skadelige?
 • Hvad skal jeg tage af kosttilskud, vitaminer og mineraler?
 • Hvordan kan du undgå fremmed østrogenerne og andre hormonforstyrrende
 • stoffer?
 • Hvordan kan du naturligt sænke et højt niveau af østrogen og cortisol og styrke dit testosteron?

Det er nogle af de spørgsmål vi kommer ind på i vores foredrag.
Inger og Jane henvender sig i deres foredrag til dig der vil forebygge prostata overvækst og kræft, til dig som vil forebygge metastase, til dig der har brug for at styrke krop og sind efter kastration eller antiandrogen behandling.
Og til dig, der er behandler.

Inger M. Rasmussen er NHT® vejleder og Heilpraktiker
Jane Borlev er NHT® vejleder og PBA i Ernæring og sundhed, se Janes hjemmeside her: http://www.mitlivminkrop.dk

Kursusleder:
Christina Hovedskou

Ved tilmelding modtager du en mail med link til ZOOM.


Gem den mail, du modtager ved tilmeldingen. Får du brug for at framelde, skal du benytte mailen. Efter tilmeldingsfristens udløb er det ikke længere muligt at framelde og samtidig få refunderet kursusgebyr.

Find dit medlemsskab her:


 • Emnefelt i mails fra foreningen starter ALTID med medlemsnummer.
 • I medlemsdatabasen - Log på med email og adgangskode. Har du ikke koden tryk på "Glemt adgangskode".
 • Det er muligt at betale medlemskontingent på samme side. Vælg fanen "Betal regning".
 • Ikke medlem? Tilmeld dig gerne Kræftforeningen Tidslerne her

  Det er IKKE et krav at være medlem for at deltage i foredraget, men du støtter en god sag og får din billet til 1/3-dels pris.